Suomiesports vahvistaa sisältötuotantoa

Viime vuoden lopulla avattu suomiesports.fi uutissivusto jatkaa kehittymistään. Tänä vuonna sivusto on jo aiemmin jaettu kolmeen osioon, jotta entistä paremmin voidaan rakentaa tukea suomalaiselle kilpapelaamiselle. Aiemmin tänä vuonna on jo avattu erillinen sivusto koulutukselle ja kursseille osoitteeseen https://edu.suomiesports.fi sekä pro-palveluille eli yritysmarkkinointiin ja organisaatioille sekä ammattilaisille tarkoitettu https://pro.suomiesports.fi – kaikki sivustot ovat jatkuvassa kehitystilassa kuten koko kilpapelaaminen eli esports on maailmanlaajuisesti.

Talven 2020 ja kevään 2021 aikana uutis- ja ajankohtaissisältöä ovat käsitelleet sivuston aloitusporukka eli lohjalaiset Kari Oksanen sekä Jouni Silventoinen sekä helsinkiläinen Niko Joki. Nyt toukokuussa mukaan lähtee myös Lempäälän Finesports Oy ja Aaron Siljander.

Me olemme aiemmin olleet jo sponsoroimassa Finesports Oy:n Warzone-turnausta. Samalla tutustuimme Aaroniin ja tulimme siihen tulokseen, että jossain vaiheessa haluamme tehdä lisää heidän kanssaan.

Nyt aloitettu yhteistyö tuo Finesportsin omat tapahtumat ja tilaisuudet paremmin sivustolle esille, ja samalla Finesports aloittaa Warzone ja Apex pelien sisällöntuotannon Suomiesports.fi uutispuolelle.

Uskomme tämän yhteistyön toimivan esimerkkinä muillekin peliorganisaattoreille Suomessa. Sillä etsimme vielä esimerkiksi League of Legends, NHL ja FIFA peleille kumppania, muitakaan pelejä unohtamatta kuten Rocket Leagueta.

Pelaaminen kasvaa aikuisten piirissä

Kaikille aikuisille on selvää, että nuoret pelaavat. Pelejä on saatavilla niin konsoleille, tietokoneelle kuin nykyään entistä enemmän mobiililaitteille, joten pelaaminen on täysin paikkariippumatonta. Suomalaisen tutkimuksen mukaan yli 90 % suomalaisista pelaa jotain peliä, ja digipelien prosenttiosuus kasvaa kokoajan. Esimerkiksi Finesports Oy:n Warzone- turnausten suurin pelaajamäärä tulee ikäryhmästä 25-34 vuotiaat!

Warzone-turnausten syvin tarkoitus on tuoda ihmisiä yhteen yhteisenlajin parissa sekä luoda matalan kynnyksen mahdollisuuksia kokea millaista E-urheilu on. Haluamme toiminnallamme luoda rehtiä E-urheilua Suomeen, joka meille tarkoittaa luottoa omiin taitoihin ja siihen, että ne kantavat.

Suomalainen kilpapelaaminen

Suomalainen kilpapelaaminen eli e-urheilu elää toista tulemistaan ja suomalaiset joukkueet kamppailevat useammassa pelissä aivan maailman kärjessä. Jossain peleissä ei Suomesta ole koko joukkueellista, mutta ammattipelaajia löytyy myös kansainvälisten joukkueiden rostereista, kuten Aleksi Virolainen ranskalainen Red Bull OG:n riveistä CS:GO pelissä tai Elias Olkkonen Team Liquidin riveissä Valorant pelissä sekä lukuisa määrä muita ammattilaisia eri pelien piiristä.

Jotta suomalainen kilpapelaaminen voisi kehittyä, ja suomalaiset pelaajat saada sen tuen, mitä pienessä maassa on mahdollista, tarvitaan täällä entistä enemmän koko Suomen kattavaa yhteistyötä. Tuota verkostoa me olemme Suomiesports Oy.ssä rakentamassa, kertoo Oksanen.

Suomiesports Oy tulee julkaisemaan lisää Finesports Oy:n tyyppisiä kumppanuuksia aivan lähiaikoina ja tarvitsemmekin laaja-alaista tukea myös kilpapelaamisen ulkopuolelta, aina sieltä fysioterapiasta yrityskonsultteihin asti.

Lisäkysymyksiinne vastaamassa:

Kari Oksanen

Päätoimittaja SuomieSports.fi Suomalaisen e-urheilun uutis- ja kontaktiportaali pelaajille, katsojille ja yrityksille.

Leave a Reply