Valorant

Valorant on Riot Gamesin kehittämä ja julkaisema taktinen ensimmäisen persoonan ammuntapeli. Se julkaistiin yksinoikeudella Microsoft Windowsille 2. kesäkuuta 2020.[1]

Valorantissa kaksi viiden hengen joukkuetta pelaa toisiaan vastaan paras 25:stä järjestelmällä; toinen joukkue yrittää asettaa pommia (nimeltään Spike), kun taas toinen joukkue yrittää estää sen. Joukkueet vaihtavat osia 12 kierroksen jälkeen, ja ensimmäinen 13 kierrosta voittanut joukkue voittaa. Pelin hahmot koostuvat ”agenteista”, joista jokaisella on erilaisia erikoiskykyjä. Pelissä jokaisen kierroksen alussa on mahdollisuus ostaa aseita, panssareita ja hahmojen erikoiskykyjä edellisellä kierroksella kertyneiden krediittien avulla.

Alussa pelaaja laitetaan juoksemaan läpi lyhyt tutoriaali, joka opettaa muutamassa minuutissa perusasiat ampumisesta erikoiskykyjen käyttöön. Pelaaja ei saa heti käyttöönsä kaikkia pelin hahmoluokkia, vaan ne pitää avata pelaamalla. Grindaaminen on kuitenkin miellyttävää, kun kaikki on uutta ja jännittävää.

 

Ampuminen on pelissä tällä hetkellä pääosassa, sillä meta eli optimaalinen pelitapa on vasta muodostumassa. Tällä hetkellä yleensä se, joka ehtii ampumaan ensimmäisenä, voittaa. Tähtäimen pitäminen oikeassa kohtaa ruutua auttaa tässä kohtaa paljon. Hahmoluokkien taidot eroavat toisistaan ja niitä on laidasta laitaan: Löytyy tuliseiniä, hälytysansoja, teleporttausta, tiimikaverin herättämistä henkiin… Pääosalla taidoista saa luotua tilaa ja tilaisuuksia päästä ampumaan tai hidastettua hyökkäystä – vähän kuten CS:n eri kranaateilla. Vaikka taidot tuovat syvyyttä pelaamiseen, niiden käyttö ei yksinään riitä pidemmän päälle – tähtäin pitää myös saada pään kohdalle. Sitten vielä pitäisi ehtiä ampua vastustajaa nopeammin. Tähän väliin voidaan myös todeta, että pelitempo on aavistuksen liian hidas omaan makuuni. Ehkä nopeutta nostetaan vielä ennen kesän 2020 julkaisua? Testivaiheen kaksi karttaa ovat myös hyvin suunniteltua ja hyviä.

https://www.is.fi/digitoday/esports/art-2000006470145.html

 

Valorant virallinen sivusto.

 

 

 

 

 

Lisää Valorant pelistä

Artikkelimme sisältävät  monesti asioita liittyen Valorantin pelaamiseen tai pelaajiin. Tässä listaus näistä artikkeleista.