Image Alt

CS:GO

Counter-Strike: Global Offensive on Valve Corporationin ja Hidden Path Entertainmentin kehittämä taktinen ensimmäisen persoonan ammuntapeli joka on neljäs Counter-Strike-sarjan peli. Peli julkaistiin 21. elokuuta 2012 Mac OS X:lle, PlayStation 3:lle, Windowsille ja Xbox 360:lle. Counter-Strike: Global Offensive on neljäs osa Counter-Strike-sarjaa. Aikaisemmat osat ovat nimeltään Counter-Strike (1999), Counter-Strike: Condition Zero (2004) ja Counter-Strike: Source (2004). Pelin parissa on jo 2000-luvun alusta järjestetty turnauksia, mutta nykyään lähes kaikki kilpapelaaminen liittyy uusimpaan versioon.

Pelin perusajatus

Pelin ydinajatuksena on taistelu poliisien erikoisjoukkojen (Counter-Terrorist) ja terroristien (Terrorists) välillä. Terroristien tehtävänä on räjäyttää kierroksen alussa annettu pommi tai eliminoida kaikki erikoisjoukot. Erikoisjoukkojen taas on estettävä pommin räjähdys, tai eliminoida terroristit.

Yhteen kilpailulliseen peliin kuuluu 30 erää, joista lopullisen karttavoiton vie se joukkue, joka saavuttaa ensin 16 erävoittoa. Se, onko pelaaja aluksi poliisi vai terroristi, määräytyy satunnaisesti. Puolia vaihdetaan 15. kierroksen jälkeen. Mahdollisessa 15-15-tasatilanteessa pelataan jatkoaika, jonka voittoon tarvitsee neljä kierrosvoittoa.

Yksi kierros kestää maksimissaan 1 minuutin ja 45 sekuntia. Kierros päättyy, kun joukkue on saanut tehtävänsä suoritettua tai eliminoitua kaikki viholliset. Yksi kilpailullinen ottelu saattaa kestää enimmillään jopa puolitoista tuntia.

Varsinainen ottelu voi olla yhden kartan, tai kahden tai jopa kolmen voitetan kartan mittainen kamppailu. Yleensä mitä enemmän rahaa ja mainetta on jaossa, sitä isommasta kamppailusta on kyse. Bo5 eli best of five kamppailut voivat kestää tunteja.

Eri joukkueet ovat parempia eri kartoilla

Counter-Striken kilpailullisessa tilassa on aktiivisessa käytössä seitsemän erinäköistä karttaa, jotka kaikki vaativat erilaisia taktiikoita ja tietämystä.

Samaa jokaisessa kartassa on kuitenkin se, että niistä löytyy aina kaksi pommipaikkaa; A ja B. Tällä hetkellä aktiiviseen karttavalikoimaan kuuluvat Dust II, Mirage, Train, Nuke, Inferno, Cache ja Overpass.

Karttoihin tehdään pieniä muutoksia tasaisin väliajoin, sillä jotkut kartat ovat puolueellisia jomman kumman tiimin eduksi. Myös aktiivinen karttavalikoima vaihtelee noin vuoden välein päivitysten takia.

CS:GO Danzer zone 2018

Danger Zone -nimellä kulkevassa battle royalessa 18 pelaajaa laskeutuu saarelle tarkoituksena tappaa toisensa. Alueelta kuuluu etsiä aseita, ammuksia ja muita hyödyllisiä esineitä. Kartan rajat sulkevat pelaajia pikku hiljaa lähemmäs toisiaan ja viimeisenä eloon jäänyt voittaa.

CS:GO:ta pääsee nyt kokeilemaan täysin ilmaiseksi. Aikaisemmin pelin ostaneet saavat ansiomerkin profiiliinsa ja automaattisen Prime-statuksen.

Lisätietoja päivityksestä voi lukea CS:GO:n nettisivuilta.