Finesports Warzone-turnaus

Finesports järjestää lauantaina 29.5. avoimen Warzone-turnauksen kuudennetta kertaa. Finesports on järjestänyt Warzone-turnauksia kuukausittain joulukuusta 2020 lähtien kehittäen turnaustoimintaansa aina turnauksen jälkeen saadun palautteen ja omien huomioidensa pohjalta. Muutoksia on tehty esimerkiksi pisteytykseen, jota muuttamalla peliä on saatu muokattua tasaisemmaksi. Viimeisimmässä isossa päivityksessä, Warzonen kolmannen kauden alussa, pelin tiedostokokoa pienennettiin huomattavasti, pelissä olleita bugeja saatiin korjattua ja yksityisiin peleihin (Private Match) tuli lisää pelimuotoja. Päivityksen myötä pelin kartta, Verdansk, päivittyi vuoden 1984 versioksi.

Aikaisemmin yksityisissä peleissä oli mahdollista järjestää battle royal-, jonka maksimi pelaaja määrä on 150 pelaajaa, tai mini royale, jonka maksimi pelaaja määrä on 75 pelaajaa. Yksityisissä peleissä ei ole aikaisemmin ollut mahdollisuutta valita tiimien kokoa, jonka kolmannen kauden päivitys mahdollisti.

Finesportsin Warzone-turnaukset on pelattu tähän mennessä trio-tiimeillä ja tulevaisuudessa mahdollisesti myös neljän pelaajan joukkueille. Huhtikuun lopussa olleessa turnauksessa ongelmia ei Finesportsin mukaan ilmennyt lainkaan ja erien välissä olevat tauot pidettiin 5 – 10 minuutin mittaisina. Finesportsin mukaan taukojen pitäminen pelien välissä on tärkeää kilpailuasetelman takia, jotta pelaajien keskittyminen saataisiin pidettyä mahdollisimman hyvänä.  

Finesportsin turnauksissa pelaajat pääsevät nauttimaan kavereidensa kanssa matalan kynnyksen kilpapelaamisesta, jossa on kuitenkin mahdollisuus voittaa 150 € pääpalkinto. Ilma piiri peleissä on Finesportsin mukaan todella ystävällinen kilpailusta huolimatta ja Finesportsin Discord-palvelimella, jonka kautta turnausta hallitaan, heitetään pelien aikana vitsiä ja jutellaan kuin kavereiden kesken.

Pisteiden laskemisessa ja ilmoittamisessa alustana käytetään Battlefy-turnausalustaa. Ennen turnausta, tiimien kapteenit tekevät ilmoittavat oman tiiminsä Battlefyhin, jotta Finesports voi todentaa kaikkien osallistuvien olevan paikalla. Pelien aikana pelaajat voivat tarkistaa turnauksen pistetilanteen Battlefyn kautta reaaliajassa.

Lisätietoja turnauksesta löydät Finesportsin Warzone-turnaussivulta, josta löydät myös ilmoittautumisen. Nähdään Verdanskissa!

Leave a Reply