Saudi-Arabian kruununprinssi ilmoitti uuden Esports World Cupin perustamisesta

Saudi-Arabia on viime aikoina tehnyt huomattavia investointeja elektronisen urheilun maailmaan. Tänä aamuna Saudi-Arabian kruununprinssi ja pääministeri Mohammed bin Salman ilmoitti uuden vuosittaisen Esports World Cupin perustamisesta. Ensimmäinen tapahtuma järjestetään Riadissa, Saudi-Arabiassa, tulevana kesänä.

Esports World Cup isännöi turnauksia useiden esports-pelien parissa. Tapahtuman tavoitteena on kruunata paras kokonaisvaltainen esports-seura heidän sijoituksiensa perusteella kussakin tapahtumassa.

Gamers8 -festivaalin seuraaja

Esports World Cup on Gamers8-esportsfestivaalin seuraaja, joka on pidetty viimeiset kaksi vuotta Riadissa. Vaikka tapahtumassa kilpailtavat pelit eivät vielä ole julkistettuja, todennäköisesti mukana on monia samoja pelejä kuin tänä vuonna, mukaan lukien Counter-Strike.

Saudi-Arabian visio esportsin globaalina keskuksena

Saudi-Arabian kruununprinssi Mohammed bin Salman kuvaili tapahtumaa luonnolliseksi seuraavaksi askeleeksi maan matkalla tulla maailman johtavaksi peli- ja esports-keskukseksi. Tapahtuma edistää maan talouden monipuolistamista, turismin kasvua ja uusien työpaikkojen luomista.

Massiivinen rahoitus esportsiin

Saudi-Arabia on jatkanut massiivisia investointeja esportsiin, jotka alkoivat hallituksen tukeman Savvy Gaming Groupin ostettua ESL:n ja FACEIT:n tammikuussa 2022 yhteensä 1,5 miljardin dollarin kaupassa. Lisäksi Kansainvälinen Esports-liitto ilmoitti aikaisemmin tänä vuonna, että he isännöivät vuoden 2024 maailmanmestaruuskilpailut Saudi-Arabiassa.

Esports World Cupin ja ESWC:n yhdistyminen

Esports World Cup -säätiö omistaa nyt Esports World Cupin, jonka yhteydessä Electronic Sports World Convention (ESWC) on yhdistynyt. ESL:n perustajajäsen Ralf Reichert johtaa projektia. ESWC on järjestänyt useita tapahtumia vuosisadan alusta lähtien, mutta viimeinen kilpailu pidettiin vuonna 2018.

Kritiikki ja “urheilun pesu”

Saudi-Arabian valtavia sijoituksia esportsiin on kritisoitu niin kutsutun “sportswashingin” vuoksi. Maata on arvosteltu historiallisista ja jatkuvista ihmisoikeusrikkomuksista LGBTQ+-yhteisöä, naisia, uskonnollisia ja etnisiä vähemmistöjä sekä ihmisoikeuksien suhteen konservatiivisten ja taantumuksellisten kantojen vuoksi.

Kiistelty kruununprinssi

Saudi-Arabian kruununprinssi Mohammed bin Salman, joka puhui ilmoituksessa, on syytetty Washington Postin kolumnistin Jamal Khashoggin murhasta lokakuussa 2018 tämän julkisen erimielisyyden vuoksi sosiaalisessa mediassa ja kolumneissa. Yhdysvaltain Keskustiedustelupalvelu CIA päättelee myöhemmin, että kruununprinssi oli määrännyt tappamisen.

Loppusanat

Tämä artikkeli tarjoaa ainoastaan tiedonannon mainitusta ilmoituksesta ja ei edusta kirjoittajan mielipiteitä tai kantoja. Esitetty informaatio perustuu saatavilla oleviin tietolähteisiin ja tapahtumien virallisiin ilmoituksiin.


Muuta mielenkiintoista luettavaa

Huawei FreeBuds Pro 3: Huippuluokan äänentoisto ja älykäs melunvaimennus

Huawein tuorein langattomien kuulokkeiden sukupolvi ottaa kaiken irti yhtiön ääniteknologiaosaamisesta ja pitää yllä FreeBuds-tuoteperheen hyvää mainetta. Huawei FreeBuds Pro 3 -kuulokkeiden innovatiivinen teknologia parantaa entisestään luokkansa johtavaa kuuntelukokemusta Hi-Res Dual Driver -äänijärjestelmällä, Pure Voice 2.0 -teknologian mahdollistamilla kristallinkirkkailla puheluilla, Intelligent ANC 3.0 -vastamelutoiminnolla ja Triple Adaptive EQ -taajuuskorjaimella. Lisäksi kuulokkeiden muotoilua ja älykkäitä liitettävyystoimintoja on paranneltu.

Suomen Presidentinvaalit 2024

Suomen presidentinvaalit 2024 ovat vaalit, joissa valitaan maan valtionpäämies. Vaalit järjestetään joka kuudes vuosi, ja niihin osallistuvat ehdokkaat keräävät kannatusta äänestäjiltä. Presidentti johtaa ulkopolitiikkaa, nimittää hallituksen, ja hänen roolinsa on enimmäkseen edustuksellinen. Vaalit käydään suoralla kansanäänestyksellä, ja voittaja tarvitsee yli puolet äänistä tullakseen valituksi ensimmäisellä kierroksella. Toisella kierroksella kaksi suosituinta ehdokasta kilpailevat keskenään. Tutustu Suomen presidenttivaalit 2024 aiheeseen.

Apple iPhone 15: Tulevaisuuden Älypuhelin uusilla innovoinneilla

Apple iPhone 15 on huippuluokan älypuhelin, joka tarjoaa tehokkaan A16 Bionic -sirun, entistä kehittyneemmän kamerajärjestelmän ja 5G-yhteyden. Laite sisältää OLED Pro -näytön korkealla päivitysnopeudella ja parannetun akunkeston. Uusi MagSafe 2.0 mahdollistaa nopeamman langattoman latauksen ja liitettävyyden lisävarusteisiin. Tyylikkäässä muotoilussa on kestävät materiaalit ja entistä ohuempi rakenne. Apple iPhone 15 tarjoaa tulevaisuuden teknologian nykypäivän käyttäjille.

Iskunkestävä Puhelin – Luotettava kumppani kaikissa seikkailuissa

Iskunkestävä puhelin on välttämätön kumppani aktiiviselle elämäntavalle. Se tarjoaa suojaa pudotuksilta, kolhuilta ja vedenroiskeilta, jotta voit huoletta seikkailla missä tahansa ympäristössä. Iskunkestävät puhelimet eivät tingi suorituskyvystä, vaan tarjoavat silti nopeat yhteydet, terävän näytön ja pitkän akunkeston. Älä enää pelkää vaurioita tai särkyviä näyttöjä – iskunkestävä puhelin on ratkaisu, joka mahdollistaa seikkailut pelotta!

Leave a Reply