ESL on myyty saudeille

Saudi-Arabian hallituksen julkisen investointirahaston tukema Savvy Gaming Group on ostanut kaksi videopelien suurinta turnaus- / liigaoperaattoria – ESL: n ja FACEIT: n – yhteensä 1,5 miljardilla dollarilla.

Modern Times Group on Ralf Reichertin perustaman ESL: n omistaja, ja se on edelleen yksi maailman suurimmista esports-turnausjärjestäjistä, jolla on yli 600 työntekijää, ja se on jakanut miljoonia palkintorahoja. S

avvy Gaming Groupia johtaa toimitusjohtaja Brian Ward, entinen Activision senior vp. Hän työskentelee Savvyn infrastruktuuriyhtiön toimitusjohtajan Jerry Gamezin jaSavvyn ekosysteemiyhtiön toimitusjohtajan Kadri Harman rinnalla.

ESL järjestää laajamittaisia turnauksia peleille, kuten Counter-Strike: Global Offensive ja Dota 2. Se järjestää myös yhden CS:GO: n parhaista turnauksista, ESL Pro Leaguen. Faceit, yksityisomistuksessa, operoi myös turnaukset CS:GO:ssa, ja se on myös tehnyt turnauksia peleihin, kuten Ubisoftin Rainbow Six Siege.

Saudi-Arabian PIF on tehnyt viime aikoina muutamia liikkeitä urheilualalla. Rahasto neuvottelee A-sarjan seura Inter Milanin valtaamisesta yli 1 miljardilla dollarilla, ja sen kerrotaan neuvottelevan Ligue 1 -seura Marseillen kanssa. PIF osti viime vuoden lopulla myös EPL-seura Newcastlen. Se on myös Greg Normanin johtaman LIV Golf -hankkeen takana.

SAVVYGAMING GROUP (heidän sivuiltaan)

Savvy Gaming Group (SGG) on peli- ja esports-yritys, jonka tehtävänä on edistää esportsin ja laajemman peliteollisuuden pitkän aikavälin kasvua ja kehitystä maailmanlaajuisesti.

Peliteollisuus on yksi maailman jännittävimmistä aloista, ja pelit ovat maailman nopeimmin kasvava viihde- ja esports-muoto, maailman nopeimmin kasvava urheilulaji. Pelien kautta näemme kaikentaustaisia, ikäisiä, kansallisuuksia, sukupuolta ja kykyjä yhdistävän, pelaavan, oppivan, kilpailevan ja voittavan yhdessä.

Uskomme, että peleistä ja esportsista on nopeasti tulossa keskeisiä mahdollistajia parempaan viihteeseen, terveyteen ja koulutukseen, ja haluamme luoda ja tukea ihmisille enemmän mahdollisuuksia hyötyä ja edistyä alalla.
Yrityksemme on omistautunut ajamaan alan kasvua maailmanlaajuisesti, johtamaan maailmanlaajuisia peli-investointeja, mahdollistamaan enemmän pelinkehittäjiä ja teknologian innovoijia ja helpottamaan laajempaa ja tasapuolisempaa pääsyä tälle nopeasti kasvavalle ja dynaamiselle alalle.

Leave a Reply