Kehittämässä esports-tiimejä uusilla peleillä vuonna 2023

Esports-ala astuu uuteen aikakauteen uusien pelien julkaisun myötä. Vain muutama vuosi sitten esports oli rajoitettu vain muutamaan suosittuun peliin, kuten Dota 2, League of Legends ja Counter-Strike: Global Offensive. Nykyään on olemassa paljon uusia pelejä, jotka voivat tulla suuriksi esports-tittelistä. Uusien pelien nousu tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden esports-organisaatioille kehittää uusia joukkueita, jotka erikoistuvat näihin peleihin. Tässä blogipostauksessa tarkastelemme tarkemmin, miten esports-organisaatiot voivat kehittää tehokkaita tiimejä uusiin peleihin.

Tutki ja valitse lupaavat pelit

Ensimmäinen askel uuden esports-tiimin kehittämisessä on lupaavien pelien tutkiminen ja valitseminen. Organisaation tulisi arvioida kilpailun tasoa, yleisön kokoa, pelimekaniikkaa ja kasvupotentiaalia. Kun peli on valittu, organisaatio voi aloittaa tiiminrakennusprosessin.

Etsi lahjakkaita pelaajia

Valitun pelin myötä organisaatioiden on löydettävä lahjakkaita pelaajia. Tämä voidaan tehdä kokeiluiden tai pelaajien etsimisen kautta. Kokeilut ovat erinomainen tapa arvioida pelaajia, mutta pelaajien etsiminen voi olla tehokkaampaa, jos se tehdään kokeneiden henkilöiden toimesta. Pelaajien etsimisessä tulee keskittyä yksittäisten pelaajien taitoihin, kommunikointiin ja yhteistyöhön muiden pelaajien kanssa. Tavoitteena on luoda tiimi, jonka pelaajat toimivat hyvin yhdessä ja täydentävät toistensa kykyjä.

Määritä selkeät roolit pelaajille

Kun tiimi on luotu, on tärkeää määritellä selkeät roolit jokaiselle pelaajalle. Pelaajien roolit tulisi määrittää heidän vahvuuksiensa ja pelisuorituksensa perusteella. Jokaiselle roolille tulisi määrittää tietty tehtävä, joka on oleellinen tiimin strategialle. Roolien määrittäminen auttaa pelaajia pysymään keskittyneinä ja sitoutuneina voittamaan pelejä.

Kehitä strategia

Mahtavan tiimin takana on mahtava strategia. Strategian kehittäminen alkaa pelikarttojen, vastustajien pelityylin ja tiimin vahvuuksien ja heikkouksien analysoinnista. Strategian tulee kattaa kaikki pelin osa-alueet, varhaisesta pelivaiheesta loppupeliin asti. Strategian tulisi olla joustava, jotta se voi sopeutua pelin dynamiikan muutoksiin.

Raha ja organisaation tulevaisuus

Sponsorointi ja mainonta ovat varma tapa, jolla joukkueet voivat ansaita vakaan tulonlähteen. Suuret brändit haluavat tehdä yhteistyötä tulevien esports-joukkueiden kanssa, jotta heidän näkyvyytensä nuoremman yleisön keskuudessa kasvaa. Esports-organisaatiot voivat tarjota erilaisia sponsoreiden tasoja, joissa logojen sijoittelusta kokonaisvaltaiseen joukkueen brändäykseen. Joukkueet voivat myös rahastaa live-lähetyksistään näyttämällä mainoksia tai tekemällä yhteistyötä yritysten kanssa tuottaakseen sponsoroidun sisällön. Joidenkin joukkueiden kohdalla sponsorit voivat jopa tarjota varusteita tai matkakuluja.

Joukkorahoitus

Joukkorahoitus on kasvava vaihtoehto esports-tiimeille. Tämä rahoitusvaihtoehto sisältää pyynnön kannattajille tai tukijoille lahjoittaa tiimille joukkorahoitusalustan kautta. Joukkorahoitusalustat, kuten Kickstarter, Indiegogo ja GoFundMe, tarjoavat yrittäjille, startup-yrityksille ja esports-tiimeille mahdollisuuden kerätä varoja projekteilleen. Joukkorahoitus vaatii perusteellista suunnittelua, markkinointia ja houkuttelevaa viestiä, joka vetoaa kohdeyleisöön.

Fanituotteet

Esports-joukkueet voivat myös generoida tuloja myymällä fanituotteita. Fanit rakastavat näyttää tukeaan suosikkijoukkueilleen pukeutumalla pelipaitoihin, hattuihin ja muihin brändättyihin tuotteisiin. Joukkueet voivat luoda omia vaatteita ja asusteita, joita fanit voivat ostaa verkossa tai tapahtumissa. Tämä strategia toimii erityisen hyvin joukkueille, joilla on suuri ja uskollinen seuraajakunta.

Sijoittaja

Vaikka se on harvinaista, esports-organisaatioiden tai -tiimien sijoittaminen on mahdollista. Sijoittajat, jotka uskovat esports-tiimin kasvupotentiaaliin ja kannattavuuteen, voivat ottaa omistajuuden tiimistä sovitun rakenteen mukaisesti. Kuitenkin, tiimin on todistettava arvonsa ja ylläpidettävä avoimuutta kaikilla tasoilla saavuttaakseen onnistuneet sijoitukset.

Rahoituksen saaminen esports-organisaatioille tai -tiimeille voi tuntua hyvin kilpailulliselta urheilulta. Vaikka käsittelemämme tavat eivät kata kaikkia mahdollisuuksia, ne voivat tarjota lähtöpisteen joukkueille, jotka pyrkivät rakentamaan tulovirtansa. Rahavirtojen yhdistelmä, johon kuuluu sponsorointi, joukkorahoitus, myynti ja mainonta, voi auttaa varmistamaan, että esports-organisaatiot ja tiimit pysyvät taloudellisesti terveinä ja kasvavat pitkällä aikavälillä.


Muuta mielenkiintoista luettavaa

Miksi valita Rahalaitos?

Rahalaitos on yksi Suomen suosituimmista lainojen kilpailutuspalveluista, joka auttaa sinua löytämään parhaan lainatarjouksen nopeasti ja helposti. Rahalaitoksen kautta voit kilpailuttaa lainasi useilla eri rahoitusyhtiöillä samanaikaisesti, ja saat tarjoukset nopeasti. Rahalaitoksen palvelu on täysin ilmainen, ja sen käyttäminen ei sido sinua mihinkään.

Uusi WhatsApp-päivitys mahdollistaa 100 kuvan tai videon lähettämisen

Uusi whatsapp päivitys mahdollistaa jopa 100 kuvan tai videon lähettämisen yhdessä viestissä Android-käyttäjille. Lisäksi päivityksen myötä on mahdollista lisätä kuvatekstiä asiakirjoja lähetettäessä, luoda mukautettuja avatareja ja käyttää niitä tarroina tai profiilikuvina sekä kuvailla ryhmiä entistä paremmin pidempien aihe- ja kuvauksentekstien avulla. Uudistukset eivät kuitenkaan välttämättä ole vielä kaikkien käyttäjien saatavilla.

Mitä on hakukoneoptimointi?

Hakukoneoptimointi (SEO) tarkoittaa verkkosivuston optimointia siten, että se nousee hakutuloksissa korkeammalle ja saa enemmän näkyvyyttä hakukoneissa, kuten Google. Tärkein tavoite on lisätä verkkosivuston liikennettä ja parantaa sen näkyvyyttä potentiaalisille asiakkaille. SEO:n avulla verkkosivusto voi kilpailla tehokkaammin muiden saman alan sivustojen kanssa ja saada enemmän kävijöitä ja potentiaalisia asiakkaita.

Leave a Reply