HAMK ja SuomieSports.fi yhteistyöhön

Hämeen ammattikorkeakoulussa e-urheilutoiminnot ovat rakentuneet HAMK Gaming Academy –konseptin alle. HAMK Gaming Academyn tarkoituksena on mahdollistaa opiskelijoille kytkeytyminen e-urheiluun joko liiketoiminnan tai pelikehityksen näkökulmasta. HAMK Gaming Academyn yhteyteen on rakentumassa myös opiskelijayhteisö, jossa opiskelijat toteuttavat turnauksia, liigoja ja kehittävät e-urheilua HAMKin sisällä. HAMK Gaming Academyn kautta opiskelijan on myös mahdollista päästä HAMKin edustusjoukkueeseen, jonka kautta HAMK Gaming -joukkue osallistuu turnauksiin.

Me suomiesports.fi palvelussa kannustamme HAMKin tapaa edetä asiassa suunnitelmallisesti. E-urheilu kasvaa Suomessa ja muualla maailmassa kovalla vauhdilla ja jo tämä päivänä useampi suomalainen toimii lajin parissa ammattilaisena. Tulevaisuudessa näitä ammattilaisia tarvitaan lisää ja siksi HAMK Gaming Academy on hieno asia.

HAMK Gaming Academy lähestyy e-urheilua liiketoiminnan näkökulmasta, antaen käsityksen myös pelaamisen mahdollistavasta ympäristöstä siitä kiinnostuneille nuorille. Pelaaminen ammattilaisena on paljon muutakin kuin vain itse pelaamista, ja sitä me myös suomiesports.fi palvelussa ajamme eteenpäin – suomalaisen e-urheilun ekosysteemin rakentamisesta ja kehittämistä.

kertoo Kari Oksanen suomiesports.fi palvelusta

HAMKin e-urheilutoiminta käynnistyi vuonna 2020 ja toiminnassa on jo nyt mukana tekijöitä HAMKissa yli 10 eri koulutuksesta. HAMK Gaming Academyn toiminta, kuten e-urheilu yleisestikin, on erittäin kansainvälistä, joten toiminnan kautta opiskelijat saavat myös näkemystä e-urheiluun kansainvälisenä kokonaisuutena.

HAMK Gaming Academyn taustalla toimivat Eveliina Toivonen ja Jukka Raitanen näkevät e-urheilun mielenkiintoisena trendinä, josta myös suuri osa opiskelijoista on kiinnostunut. Toivonen ja Raitanen kuvaavat ensimmäisen kurssin kautta tulleiden kontaktien olevan tärkeitä tulevaisuuden kehittämisessä ja pitävät opiskelijoiden, yritysten sekä julkisen sektorin yhteistyötä hyödyllisenä mallina suomalaisen e-urheiluympäristön kehittämiselle.

HAMK Gaming Academyyn ei ole mahdollista hakea erikseen, vaan opintojaksot ja moduulit ovat tarjolla kaikille HAMKin opiskelijoille. Kursseja on kolmella tasolla, jotta opiskelijat voivat rakentaa toimintoon liittyen omat opintopolkunsa. Lisätietoja HAMK Gaming Academysta löydät osoitteesta  www.hamk.fi/gaming 


Muuta luettavaa:

Mikä on tubettaja?

Tubettaja tuottaa videosisältöä verkkoon yksin tai ryhmässä YouTube-videopalveluun, jonne  sisältö suosituimpana suoratoistovideopalveluna useimmiten ladataan. Monet tubettajat tekevät videoita työkseen, sillä he saavat videoiden katseluista tuloja. Moni tubettaja saa tulonsa kaupallisesta yhteistyöstä tai videoissa pyörivistä mainoksista. Kaikki tubettajien tulot ovat veronalaista tuloa ja niistä pitää maksaa veroja.

Leave a Reply