Haastattelussa Juho Mikkonen, BlueWhites eSports Oy

SuomieSports.fi on sivusto, joka haluaa antaa eri tiimeille, pelaajille ja organisaatioille mahdollisuuden tulla esille. Esitellä toimintaansa ja ottaa kantaa suomalaiseen e-urheiluun, niin positiivisessa kuin tarvittaessa kriittisessä valossa. Ennen joulua olimme yhteydessä Juho Mikkosen kanssa, joka toimii BlueWhites eSports Oy:n toimitusjohtajana ja näin joulun ja Uuden Vuoden välipäiviin, tämä haastattelu on hyvä julkaista. Hyviä lukuhetkiä, ja huomaattehan, että jutun lopussa on mahdollisuus myös kommentointiin!

Aloitimme haastattelun helpolla kysymyksellä.

Mikä on vaikeinta suomalaisen e-urheilun organisaation pyörittämisessä

Oikeiden resurssien löytäminen. Esimerkiksi tällä hetkellä liian vähän tuntuu olevan valmentajia, sekä managereita. Pelaajia kyllä riittää, mutta jotta homma toimisi oikein pitäisi pelaajien saada vain pelata ja jonkun valvoa, sekä järjestellä pelaajille treenit yms. Tämä kun on vielä pitkälti vapaaehtoistyötä ja vain parhaimmat pääsevät rahoille. Jos pelaajat ovat parhaimpia niin nekin viedään rahalla/resursseilla käsistä.

Mitkä ovat ne pelit, jotka oikeasti mahdollistavat ammattimaisen toiminnan Suomessa

Tällä hetkellä varmaan Counter-strike. League of legends on Telian ansiosta ottanut lujaa tuulta alle Suomen scenessä erittäin positiivisesti, mutta siinäkin valmentajien puute jarruttaa pelaajien, sekä liigojen kehitystä.

Mikä on mielestänne suurin ongelma suomalaisessa e-urheilukentässä

Edellä mainitsemani. Valmentajat ja managerit niitä ei vain ole tarpeeksi pelaajiin nähden.

Ymmärtävätkö yritykset/sponsorit, mistä on kyse, vai tarvitaanko suomiesports.fi tyyppistä portaalia tuomaan yrityksille lisää purtavaa?

Harva ymmärtää, harva edes yrittää ymmärtää. Useimmat tyytyvät ennakkoluuloihin. Todellakin tarvitaan.

Jos näette e-urheilun ympärillä (kilpapelaaminen) ongelmia, mitä ne ovat

Yhdyn edelleen aiempaan. Valmentajat… huoltajat. Myös näinä aikoina sponsorit, sekä sijoittajat ovat ujoina. Alan räjähdysmäinen kasvu ehkä pelottaa useita vielä enemmän.

Vinkkejä harrastajille, jotka miettivät ammattimaista pelaamista

Rohkeutta. Lataa Discord ja tutustu ympäristöön, servuihin, joita pelistä löydät. Tutustu yhteisöihin ja kokeile olisiko sinusta pelaajaksi. Jos olet hieman vanhempi, mutta paljon e-sports peleissä mukana ollut, löydät halutessa vielä helposti oman roolisi alalle.

Vastaukset antoi Mmb, meidän Community Manager.

Ystävällisesti,

Juho Mikkonen, CEO

BlueWhites eSports Oy

Leave a Reply