Elisa Masters Espoo 2022

Elisa yhteistyöhön e-urheilun johtavan toimijan ESL Pro Tourin kanssa – Espoo nousee CS:GO taivaalle

Joskus näissäkin hommissa saa oikeasti iloita suomalaisten ansiosta – tällä kertaa Espoon. Nyt vain sitten toivotaan että loppusyksystä suomalaiset tiimit ovat edes jollain tavalla selviytyneet Elisa Invitationalista jatkoon, vaikkei se hyvältä näytäkään. Suomen johtava CS:GO organisaatio ENCE lavalla nähdään suomalaisessa valmennuksessa, mutta kyllä täällä toimituksessakin vähän jo toivotaan suomalaisen rosterin nousemista TOP20 listoille.

Elisa järjestää ennennäkemättömän e-urheilun areenatapahtuman Elisa Masters Espoo ’22:n, Espoon Metro Areenalla 18.–20.11.2022. Turnaus on osa kansainvälistä e-urheilun turnauskokonaisuutta, ESL Pro Touria, ja se tuo maailman huippupelaajat Espooseen.

Elisa Masters Espoo ’22 -turnaus on maailman ensimmäinen ESL Pro Tourin kumppanin järjestämä turnaus. Espoon turnauksessa jaetaan palkintorahoina 200 000 dollaria sekä taistellaan paikasta arvostettuun Intel® Extreme Masters (IEM) Katowice 2023 -turnaukseen, jossa yli satatuhatta e-urheilun fania kokoontuvat vuosittain seuraamaan, kun maailmanhuiput kilpailevat 1 000 000 dollarin palkintopotista. Turnauksissa pelataan Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) -peliä. 

Espoon turnauksessa nähdään maailman huippujoukkueita

Elisa Masters Espoo ’22 -turnauksessa kilpailevat 12 joukkuetta, jotka valikoituvat mukaan kahdella tavalla. Ensiksi, 8 joukkuetta kutsutaan mukaan aiemman kisamenestyksensä perusteella. Yksi kutsunsa vahvistaneista joukkueista on e-urheilun maailman listan 2. sijaa pitävä ENCE. Toiseksi, neljä joukkuetta raivaavat tiensä kisaan Elisa Esportsin järjestämistä kansainvälisistä Elisa Invitational -turnauksista.

Tapahtuma tarjoaa yleisölle pelaamisen elämyksiä koko viikonlopun ajan. Tapahtumaan voi ostaa lippuja Lippu.fi:stä

Kommentit:

— E-urheilu on yksi digitalisaation ilmentymä — digiurheilua, jonka suosio vahvistuu entisestään. Digitalisaation edelläkävijänä haluamme olla mukana oppimassa tästä ilmiöstä sekä luomassa alan tulevaisuutta. Olemme järjestäneet aktiivisesti e-urheiluturnauksia vuodesta 2019, ja tämä on toistaiseksi suurin askeleemme turnaustapahtumien järjestämisessä. Kotimaisena toimijana haluamme mahdollistaa suomalaispelaajille polun kansainvälisiin huipputurnauksiin, hehkuttaa Mika Lepistö, Elisan uusien liiketoimintojen kehitys- ja kumppanuusjohtaja.

— Olemme innoissamme mahdollisuudesta laajentaa ESL Pro Touria kumppanuusohjelmamme kautta, ja kumppanuus Elisa Esportsin kanssa on loistava  askel kohti maailmanlaajuisia turnaus-spektaakkeleita, kommentoi ESL Gamingin tuotehallinnan johtaja Shaun Clark.

— E-urheilu ja pelaaminen ovat isoja ilmiöitä kansainvälisesti, ja ne tarjoavat nuorille väylän ja yhteisön kehittyä huippuosaajaksi ja jopa reitin työelämään. Espoo haluaa olla edelläkävijä nopeasti kasvavan digitaalisen kulttuurin ja liiketoiminnan edistäjänä, kertoo Espoon elinvoimajohtaja Mervi Heinaro. Espoon kaupunki on Elisa Masters Espoo ’22:n kumppani.

Tietoa Elisa Masters Espoo ‘22 -turnauksesta

 • Lohko-ottelut pelataan studiossa 16.17.11.2022
  • 2 x 6 joukkueen Round Robin -lohkoa (Best-of-1)
  • Lohkojen voittajat etenevät semifinaaleihin
  • Lohkojen 2. ja 3. sijoilta on pääsy suoraan puolivälierän peleihin
 • Yleisölle avoin tapahtuma, Elisa Masters Espoo ’22, 18.20.11.2022 Espoon Metro Areenalla
  • Pudotuspelit pelataan Single Elimination -formaatilla
 • Turnauksen palkinnot: 200 000 dollarin palkintopotti. Lisäksi turnauksen voittaja pääsee arvostettuun Intel® Extreme Masters (IEM) Katowice 2023 -turnaukseen kilpailemaan 1 000 000 dollarin palkintopotista.
 • Tapahtuman ikäraja: 16 vuotta, huoltajan kanssa 13 vuotta

Linkit:

Lipunmyynti: Lippu.fi  
Turnauksen lähetykset Twitchissä: suomeksi | englanniksi  
Lisätietoa turnauksesta Elisa Esportsin kanavissa: Twitter | Instagram  
  
Elisa Esports on Suomen suurin esports-toimija. Meidän kauttamme tavoitat parhaiten kotimaiset esports-fanit ja -seuraajat. Näytämme suomalaisittain kiinnostavimmat esports-ottelut ja järjestämme kansainvälisiä turnauksia, joihin suomalaiset suosikit osallistuvat. Elisa Esports on järjestänyt muun muassa Arctic Invitational ja Elisa Invitational -turnaukset. 

Leave a Reply