E-sport vertailukohteena perinteiseen urheiluun

Mitä e-sports tarkalleen ottaen on? Tämä innovatiivinen peligenre kiehtoo pelaajia ympäri maailman!

Urheiluvedonlyönnin perimmäinen idea on yrittää ennustaa urheiluottelun tai tapahtuman lopputulosta. Suurin osa kaikesta vedonlyönnistä tapahtuu jalkapallon, Amerikkalaisen jalkapallon, baseballin, koripallon, jääkiekon, pyöräilyn sekä moottoriurheilun ympärillä.

Vetoa on mahdollista lyödä myös kamppailulajeista, kuten nyrkkeilystä ja painista niin amatööri-, kuin ammattilaistasolla.

Urheilutapahtumien lisäksi vedonlyöntiyhtiöt tarjoavat laajalti vetokohteita myös urheilun ulkopuolelta, kuten tv-kilpailuista ja esimerkiksi presidentinvaaleista. Lisäksi yleisiä ovat erilaiset eläinurheilulajit, kuten hevosurheilu, vinttikoirakilpailut ja jopa kukkotappelut.

Nykyisin vedonlyöntisivustot tarjoavat kohdevalikoimissa myös erilaisia viihdetapahtumia, kuten Grammy Awards, Film Academy Awards ja Emmy-gaala.

Aikaisemmin vedot asetettiin vedonkirjaajien kautta, ja tästä juontaakin vedonlyöntisivustoista yleisesti käytetty ’sportsbook’ -nimitys. Nämä ’kirjat’ olivat vedonkirjaajien välineitä, joilla pidetiin kirjaa panoksista, kertoimista, maksuista ja avonaisista vedoista.

 

Miten eSports eroaa muusta urheilusta?

eSports on todella kilpailuhenkinen maailma. Pelaajat hyödyntävät uniikkeja taitojaan otellessaan toisiaan vastaan ja suurin tavoite on kokonaisen turnauksen voittaminen. Tietokonepelienkonsolien ilmestymisestä lähtien muutama vuosikymmen takaperin pelit ovat nauttineet valtavaa suosiota.

Aikaisemmin ainut keino otella toisia vastaan oli istua yhden pelikonsolin edessä. Nykyisin internet ja WIFI ovat muuttaneet tämän kaiken, ja ihmiset voivat pelata toisiaan vastaan ympäri maailman sijainnista riippumatta.

Kaikki pelaajat eivät kuitenkaan pelaa muita vastaan – olkoonkin, että tämä on jatkuvasti kasvava trendi. Useat pelaajat pelaavat vain omaksi ilokseen ja mielellään yksin.

eSports -vedonlyönti

On olemassa todella paljon erilaisia tapoja lyödä vetoa elektronisesta urheilusta. Voit lyödä vetoa oikealla rahalla, ja muita vetotapoja ovat muun muassa Skin Betting, Social Betting, Fantasy Betting sekä Challenge Betting.

Oikealla rahalla vetoa lyödessä veikataan yksittäisten pelien sekä kokonaisten tapahtumien lopputuloksista. Asetat vedon ja mikäli onnistut veikkaamaan lopputuloksen oikein, sinulle maksetaan takaisin ennalta määrättyjen kerrointen mukaisesti.

Niin kutsuttu Skin Betting on todella suosittua elektronisen urheilun fanien keskuudessa. Monissa peleissä on käytössä oma valuuttansa tai esimerkiksi oma kolikko, joita pelaajat voivat vaihtaa keskenään. On olemassa myös virallisia nettisivuja, jotka ovat erikoistuneet näiden virtuaalivaluuttojen vaihtamiseen. Pelaajat voivat vaihtaa, myydä tai ostaa valuuttaa.

Valuuttojen avulla on mahdollista ostaa pelejä, ja lisäksi on erillisiä elektronisen urheilun vedonlyöntipaikkoja, joilla pelaajat voivat käyttää virtuaalivaluuttansa veikatakseen sivustolla oikean rahan sijaan.

Erilaiset vedonlyöntitavat

Social-vedonlyönnillä tarkoitetaan sitä, kun online-tuttavat tai vaikkapa ystävykset lyövät vetoa keskenään käyttäen Skinsejä, oikeaa rahaa tai muuta rahanarvoista. Tämä vedonlyöntitapa ei sinänsä ole erityisen suositeltava, koska ei ole olemassa minkäänlaista turvaverkkoa, mikäli vastapuoli kieltäytyykin maksamasta mahdollisia voittoja.

Fantasy-vedonlyönti puolestaan ei teknisesti ottaen ole vedonlyöntiä. Tosiasiassa fantasy-vedonlyönnissä on kyse elektronisen urheilun pelaajien rakentamilla omilla luetteloilla vetojen asettamisesta.

Challenge-vedonlyönti on niin ikään perinteistä panosten asettamista. Pelaajat asettavat vetoja voittojen puolesta käyttäen perinteistä valuuttaa, Skinsejä tai muuta rahanarvoista vaihdonvälinettä. Tässä tapauksessa pelaajat sopivat keskenään sopimuksesta.

Kaikista suosituin tapa lyödä vetoa elektronisesta urheilusta on kuitenkin asettaa perinteisiä vetoja oikealla rahalla. Tällä tavoin on kaikista merkittävimmät mahdollisuudet saada hyvät palautukset sekä puhdasta tuottoa.

eSports -vedonlyöntistrategia

Onnistuaksesi elektronisen urheilun vedonlyönnissä sinun tulee ymmärtää pelien säännöt – ainoastaan tällä tavoin voit tehdä faktaperäisiä vedonlyöntipäätöksiä. Ei tarvitse kuitenkaan olla ekspertti, vaan perusasioiden ymmärtäminen pelistä riittää antamaan mahdollisuudet menestyksekkääseen vedonlyöntiin.

Monet eSports -pelit ovat kansainvälisiä ja näistä kaikista näkyvimpiä ovat League of Legends, Overwatch, Rocket League, Counter-Strike: Global Offensive sekä Rainbow Six. Onnistuakseen vedonlyönnissä tulee perehtyä otteluiden ja turnausten rakenteeseen, sillä näistä löytyvät kaikista parhaat vedonlyöntivaihtoehdot.

Leave a Reply