30-vuotisjuhlaansa viettävän digifestivaalin Assemblyn ohjelma on julkaistu

Elokuussa Helsingin Messukeskuksen valtaa jälleen tuhansien pelinäyttöjen ja LED-valojen loiste, kun Telian Assembly Summer 2022 eli Suomen suurin pelaamiseen ja digitaaliseen kulttuuriin keskittyvä tapahtuma juhlitaan 4.-7.8.2022. Ensimmäinen Assembly järjestettiin vuonna 1992, joten kesän tapahtuma on Assemblyn 30-vuotisjuhla. Juhlavuoden tapahtuman ohjelma on nyt julkaistu.

Elokuun Assemblyn pääpaino on esportsin lisäksi vahvasti tapahtuman juurilla demoskenessäeli digitaalisen taiteen alakulttuurissa. Nelipäiväinen juhlatapahtuma sykkii pelaamisen ja digitaalisen kulttuurin tätä päivää unohtamatta ainutlaatuisen tapahtuman historiaa ja juuria. Retropelit ja oldskool-demot tuovat tapahtumaan nostalgisen tuulahduksen Assyjen taipaleen varrelta.

”30 vuotta on pitkä taival ja juhlat ovat varmasti sen mukaiset! Tietokonepelaaminen on muuttunut perustavanlaatuisesti 30 vuodessa. Laitteet, pelit, ihmiset, ammattitaito, bisnes, ne kaikki ovat kokeneet vallankumouksen. Ja jotenkin Assembly on onnistunut pysymään kehityksessä mukana”, iloitsee Assemblyn toimitusjohtaja Lassi Nummi.

Esportsia, myllytystä ja nostalgiaa

Esports on syksyn Assemblyilla vahvasti läsnä. Kahdella ohjelmalavalla nähdään ammattilaistason turnauksia, joista isoimpana loistaa Counter-Strike: Global Offensive Pro -turnaus, jonka 15 000 euron palkintopotista ottelevat kutsuvieraina Suomen parhaat joukkueet ENCE Academy, HAVU Gaming, KOVA Esports ja Team Temp.

Luvassa on myös avoimia turnauksia konepaikkalaisille, taistelupelilava Assymylly sekä korealaisten ja suomalaisten KOR-FIN Esports Festival 2022 PUBG-ottelu. Juhlatapahtumalle sopivasti kävijät pääsevät sukeltamaan myös retropelien ja arcade-maailmojen syövereihin.

Pelaamisen rinnalla Assyjen toinen tukijalka on digitaalinen taide. 1990-luvun demopartyista aikuisikään kasvanut tapahtuma esittelee laajasti demokompoja monissa audiovisuaalisissa kategorioissa, pelikehityksestä ohjelmointiin ja valokuvauksesta musiikkiin ja grafiikkaan. Creative Zone on Assemblyjen luovan toiminnan keskus, jossa esitellään ohjelmointia, pelikehitystä ja yleisemminkin elektroniikkaa ja teknologiaa. Luennot, seminaarit ja teknologian viimeiset virtaukset ovat itseoikeutetusti mukana ohjelmassa. Hahmoiksi pukeutumisen taidosta mitellään lauantaina 6.8. huipentuvassa Cosplay-kilpailussa, jossa fiktio konkretisoidaan upeiksi lavaesityksiksi ja tarkkaan hiotuiksi puvuiksi.

Assemblyn Expo-alueella järjestetään lisää turnauksia, aktiviteetteja ja arvontoja. Kumppaniyritykset, IT-alan yritykset ja pelialan järjestöt ja toimijat tuovat alueelle keskusteluja, pelistriimejä, kilpailuja, bingoa sekä runsaasti peliohjelmaa.

Monipuolisen ohjelman lisäksi Assyjen sisätiloissa on rentoutumiseen varattuja alueita, ja juhlatapahtumassa avautuu myös ulkoalue ruokarekkoineen.

Assemblyyn on tarjolla sekä konepaikka- että kävijälippuja, joita myy Tiketti. Viimeksi Assembly Summer nähtiin vuonna 2019 ja se keräsi yli 20 000 kävijää.

Mediayhtiöksi kasvanut Telia osti Assemblyn vuoden 2018 kesällä. Kaksi kertaa vuodessa järjestettävän tapahtuman lisäksi Assembly toimii peli- ja e-urheilusisällön suunnittelu- ja tuotantoyhtiönä.

Lisätietoja:

Assembly Summer ’22 -ohjelma: https://party.assembly.org/summer22

Leave a Reply