Viikkokatsaus suomalaiseen eurheiluun

Olemme aloittamassa uutta viikoittaista osiota sivustomme uutisvirtaa, jossa otetaan aina katsaus menneeseen viikkoon ja fokuksessa nimenomaan suomalaiset pelaajat ja suomalaiset organisaatiot. Todennäköisesti samat pelaajat ja samat joukkueet tulevat olemaan useasti mukana, mutta toivomme uutisharavamme osuvan välillä myös erilaisiin peleihin ja pelaajiin – ja totta kai meille saa aina laittaa infoa, jos emme siitä itse osaa kertoa!

Dota2 ja Topias “Topson” Taavitsainen

Topson liittyi Tundra Esportsin rosteriin syyskuun alussa OG:sta tavoitteena ottaa jälleen yksi The International- voitto, mutta millainen on Tundran pelikunto? Topson on ollut mukana nyt neljässä online ottelussa joukkueen mukana DreamLeague kausi 21:ssa. Joukkue pelasi A-lohkossa sijoittuen toiseksi Shopify Rebellionin jälkeen 3-1-1 pelein. Joukkue hävisi kuitenkin heti jatkopeleissä 2-0 Team Spiritille, joka vei lopulta koko turnauksen.

The International 2023 pelataan Seattlessa. Turnauksen lohkovaihe alkaa lauantaina 14.10. ja jatkuu siitä pudotuspeleihin. The International -nimellä kulkeva päätapahtuma alkaa perjantaina 27.10. ja jatkuu sunnuntaihin 29.10. asti. Tundra Esports voitti turnauksen viime vuonna.

ENCE Athena

Suomalainen ENCE aloitti CS:GO:ssa nyt myös naisten joukkueella ENCE Athenan tullessa esille jo vähän aikaa sitten. Athenassa pelaavat: Lotta “Waldee” Liesmala, Milona “miLo” Tiainen, Tude “oxycet” Gursoy, Halat “Missy” Naby, Oleksandra “manka” Kruspe, ja valmennuksesta vastaa Sead “Djury” Jahovic. Joukkueen seuraava peli on tällä viikolla, 28.päivä kun Athena kohtaa Nigma Galaxyn.

Aleksi “Aleksib” Virolainen ja NaVi

NaVi on HLTV:n ranking kahdeksas ja tässä syyskuussa takana ovat ESL Pro kauden voitot Fazesta, Apeksista sekä 5yclonesta puhtaasti kartoin 6-0. Kaikin puolin näyttää siltä, että Aleksi on kenties löytänyt organisaation, jossa hän voi pelata “rauhassa”.

Valorant ja Nikita “Derke” Sirmitev ja Fnatic

Fnatic tipahti kauden 2023 mestaruuskisasta jo elokuussa LOUDille kärsimänsä 2-1 tappion myötä, mutta muuten Derke tuntuu olevan tyytyväinen joukkueeseensa.

Valorant ja Elias “Jamppi” Olkkonen

Toinen suomalainen Valorantin huippujoukkueessa eli Team Liquidin Jamppi sai kokea saman kohtalon mestaruusjahdissa jo elokuusa ja joukkue onkin pelannut viimeisen pelin jo elokuussa. Sen jälkeen Jamppi onkin saanut oman sosiaalisen median julkaisujen perusteella sekä lomailla Euroopassa että pelailla “omaksi ilokseen”.

Leave a Reply