Toukokuun suosituimmat turnaukset – mobiilipelit jylläävät ja ennätykset menevät uusiksi

Toukokuu oli monen eurheilu-pelin ja -turnauksen suhteen ennennäkemätön. Nyt viimeistään mobiilin aikakausi alkaa ottaa voittoa tietokonepelaamisesta.

Toukokuun menestyneimmät turnaukset 2021

Mobiilipelit rikkovat ennätyksiä ja 4/5 toukokuun menestyneimmistä turnauksista tule mobiilipuolelta.  Toukokuun ykkönen oli Free Fire Series 2021 Singapore, joka keräsi parhaimmillaan 5,4 miljoonaa katselijaa tullen näinollen tähän mennessä katsotuimmaksi eurheilu tapahtumaksi. Edellinen ennätys oli LoL Worlds 2019 turnaus.

Kakkosena toukokuussa oli Mid-Season Invitational 2021 League of Legends pelin parissa. Kolmentena sitten listalle nousi myös Aasiasta, eli Indonesian Mobile Legends: Bang Bang, jonka katsojamäärät nousivat 87,7%:lla.

Neljäntenä katsojamäärissä oli Filippiinien pro-liiga, joka keräsi parhaimmillaan 1,4 miljoonaa katselijaa, joista useimmat seurasivat Facebookin Gamingin kautta.

Viidentenä listalle nousi PMPL Final Season 3 Kaakkois-Aasiassa 1,1 miljoonalla katsojalla. Katsojamäärät moninkertaistuivat viime vuodesta Tänä vuonna ovat vielä tulossa PMPL tapahtumat Aasiassa, Amerikoissa ja Euroopassa- joten mielenkiinnolla odotamme näiden katsojalukuja. VCT Masters oli aivan lähelä vitospaikkaa, jääden vain 32 000 katsojaa vitospaikasta.

Toukokuu ja englanninkieliset katsojat

Viisi ykköstä olivat siis englanninkielen ulkopuolelta. Englanninkielisistä ykkönen oli ensimmäistä kertaa järjestetty Valorant Champions Tour, joka keräsi parhaimmillaan 692 000 katselijaa. Myös Amerikoiden Valorant Challengers Stage Final pääsi top vitoseen 228 000 katsojamäärällään.

Dreamhack Masters Kevät 2021 CS:GO pelin parissa pääsi listalle 219 000 katsojallaan NAVI vs Gambit ottelussa. Englanninkielisten top5 viimeinen sija meni Free Fire World Seriekselle.

Lue originaali uutinen: Free Fire World Series 2021 Singapore — 5,4M Peak Viewers and new worldwide record

Suosituimmat striimaajat toukokuussa

Toukokuussa ykkösenä oli tutu nimi Shroudin ottaessa ykköspaikan kiitos VCT kiertueen, parhaimmillaan hänen striimiään seurasi 340 000 katselijaa. Kakkosena striimaajissa oli League of Legends kanava, jolla näytettiin mm. Mid-Season Invitational 201, ja korealainen LCK Leaguen kanava keräsi enemmän katselijoita kuin virallinen Riot Games kanava. Viidentenä hieman jopa yllätäen venäläinen Maincast studio ja CS:GO pelin lähestyksen Dreamhack Masters Spring 2021 – kuitenkin vain 234 000 katselijaa!

ja korealainen LCK Leaguen kanava keräsi enemmän katselijoita kuin virallinen Riot Games kanava. Viidentenä hieman jopa yllätäen venäläinen Maincast studio ja CS:GO pelin lähestyksen Dreamhack Masters Spring 2021 – kuitenkin vain 234 000 katselijaa!

Leave a Reply