Image Alt

SuomieSports.fi

Testaa millainen pelaaja olet

Pelaajia on monia tyyppejä. Esimerkiksi minä itse olen satunnainen ajanvietepelaaja, joka nykyään pelailee enimmäkseen mobiilipelejä päivän päätteeksi. Mutta aiemmin pelasin tunteja niin tietokoneella kuin PS-konsolilla. Mutta millainen pelaaja sinä olet?

Pelaajatyypittelyt

Pelaajatyyppejä on  pyritty luokittelemaan eri näkökulmista käsin. Pelaajatyypit voivat olla määritelty yleisesti tai ne ovat voineet keskittyä vain yhteen pelityyppiin, kuten vaikkapa pokeriin. Pelaajatyyppejä on luokiteltu myös sen mukaan, mitä pelityyppiä he pelaavat. Mitä hyötyä on tunnistaa oma pelaajatyyppinsä? Sen avulla voi oivaltaa jotain omasta pelaamisestaan ja samalla ymmärtää paremmin muiden tavat pelata.

Eräs tunnetuimmista pelaajatyyppiluokituksista on A. Marczewskin luokitus, joka pohjaa Richard A. Bartletin klassiseen pelaajaluokitukseen. Marczewskin uusin versio sisältää kuusi eri pelaajatyyppiä, joita motivoivat eri syyt pelata:

Oma pelaajaprofiilini

Quantic Foundry – sivuston testi on yksi mahdollisuus tutustua omaan pelaajaprofiiliin. Testi on englanninkielinen ja kattava eli siihen on hyvä varata riittävästi aikaa (noin tunti). Katso myös mitä pelisuosituksia testi antaa sinulle.

Alla linkki testiin sekä myös muita testejä (lautapelaajille sekä Marczewskin testi).

Testin tehtyäsi pohdi mitä testi kertoo sinusta pelaajana. Vastaako se omiin mielikuviisi itsestäsi pelaajana? Minkälaiset pelit sinulle sopivat?

Leave a Reply