Ähtärissä tarkastellaan e-urheilun mahdollisuuksia

Parempi myöhemmin kuin ei koskaan. Me täällä Suomiesports.fi sivuston toimituksessa yritämme parhaamme tiedostaa Suomen e-urheilun tilanteen kokonaiskuvaa. Valitettavasti vain tiedot ovat kovin hajallaan, eikä laajaa kokonaiskuvaa kaikesta oli kovin helppoa saada. Tässä kuitenkin uutisia helmikuulta, mitä tapahtuu Ähtärissä.

Ähtärin kaupunki on aloittanut Nuorisotyötä e-urheillen Ähtärissä -esiselvityshankkeen, jonka aikana tarkastellaan elektronisen urheilun mahdollisuuksia paikkakunnalla. Hanke toteutetaan yhteistyössä Jyväskylän ammattikorkeakoulu JAMKin kanssa, joka on hyvin tuloksin kehittänyt elektronisen urheilun kenttää. Rahoituksesta vastaa alueen Leader-ryhmä Kuudestaan ry.

Hankkeessa tarkastellaan e-urheilua digitaalisen nuorisotyön välineenä, e-urheiluun liittyviä tapahtumatuotannon mahdollisuuksia sekä e-urheilutilan perustamista. Saatujen tietojen perusteella tehdään päätöksiä jatkon suhteen.

Ähtärin vapaa-aikatoimenjohtaja Marika Puntala on innoissaan uudesta avauksesta nuorisotyön saralla: ”Olemme ajan hermolla; on hienoa päästä kokeilemaan ja kartoittamaan, miten e-urheilu Ähtärissä vastaanotetaan. Tämä esiselvityshanke on suora vastaus niihin toiveisiin ja ajatuksiin, joita nuoret ovat itse nostaneet esiin eri yhteyksissä viime aikoina. Nuorisopalvelujen tärkein tehtävä on edesauttaa, että nuorilla on mahdollisimman hyvä olla ja elää Ähtärissä.”

Konkreettisia toimenpiteitä esiselvityshankkeen aikana ovat ähtäriläisten 13–18-vuotiaiden nuorten sekä vanhempien haastattelut. Lisäksi päästään kuulemaan lajin tuntevia asiantuntijoita sekä kokeilemaan peli-iltatoimintaa. Eetu ”Eeddspeaks” Pesonen on Suomen suosituimpia tubettajista, joka tunnetaan videoblogien ja pelivideoiden lisäksi myös aktiivisena striimaajana. Pesonen saapuu Ähtäriin Pirkansaliin tiistaina 9.2. klo 18–19 kertomaan urastaan. Toinen luento on suunnattu erityisesti vanhemmille ja työssään nuoria kohtaaville aikuisille, kun tutkijatohtori ja vuoden 2019 pelikasvattaja Mikko Meriläinen tulee puhumaan aiheesta Ähtäriin Pirkansaliin tiistaina 23.2. klo 18–19. Molemmille luennoille on mahdollista osallistua myös Teamsin välityksellä. Koronarajoitusten vuoksi on mahdollista, että luennot ovat vain etänä.

Peli-iltatoiminta käynnistetään nuorisotoimen väistötiloissa maaliskuun alussa. Luvassa on ohjattua pelaamista ja leikkimielisiä turnauksia konsoleilla. Peli-iltojen on tarkoitus olla matalan kynnyksen toimintaa, eikä osallistuminen vaadi aikaisempaa pelikokemusta. Peli-iltojen sarja huipentuu retkellä Jyväskylään, huippuvarustettuun JAMKin ylläpitämään GamePit Pro-pelitilaan.


Muuta mielenkiintoista luettavaa

Miksi valita Rahalaitos?

Rahalaitos on yksi Suomen suosituimmista lainojen kilpailutuspalveluista, joka auttaa sinua löytämään parhaan lainatarjouksen nopeasti ja helposti. Rahalaitoksen kautta voit kilpailuttaa lainasi useilla eri rahoitusyhtiöillä samanaikaisesti, ja saat tarjoukset nopeasti. Rahalaitoksen palvelu on täysin ilmainen, ja sen käyttäminen ei sido sinua mihinkään.

Mitä on hakukoneoptimointi?

Hakukoneoptimointi (SEO) tarkoittaa verkkosivuston optimointia siten, että se nousee hakutuloksissa korkeammalle ja saa enemmän näkyvyyttä hakukoneissa, kuten Google. Tärkein tavoite on lisätä verkkosivuston liikennettä ja parantaa sen näkyvyyttä potentiaalisille asiakkaille. SEO:n avulla verkkosivusto voi kilpailla tehokkaammin muiden saman alan sivustojen kanssa ja saada enemmän kävijöitä ja potentiaalisia asiakkaita.

Ruokakauppa netissä – tilaa helposti kotiinkuljetuksella

Ruokakauppa netissä säästää aikaa ja vaivaa tekemällä ostokset kätevästi verkossa. Valitse laajasta valikoimasta juuri sinulle sopivat tuotteet ja tilaa ne kotiinkuljetuksella. Voit tehdä ostokset milloin tahansa, missä tahansa, ilman että tarvitset lähteä kauppaan.

Sosiaalisen median merkitys kasvaa jatkuvasti

Sosiaalinen media on nykypäivänä yhä tärkeämpi osa ihmisten elämää ja sen merkitys kasvaa jatkuvasti. Sosiaalisessa mediassa käydään vuorovaikutusta ystävien, perheen ja yritysten kanssa sekä jaetaan tietoa ja kokemuksia. Yrityksille sosiaalinen media tarjoaa mahdollisuuden tavoittaa laajan yleisön ja luoda asiakassuhteita.

Leave a Reply