IEM Winter ja CS:GO vuoden huipennos

Pitkästä aikaa CS:GO otteluita korkealta tasolta, joissa mukana myös suomalaista väriä vaikkei täysin suomalaista joukkuetta. Esimerkiksi tänään Aleksi Virolainen ja OG ottivat voiton omassa ottelussaan.

Tämä on ollut kiireinen loppuvuosi Counter-Strike-joukkueille ja faneille, eikä se ole vielä ohi.

PGL Majorin, BLAST Premier Fall Finalsin ja nyt IEM Winterin välillä ei ole juuri taukoja, joten se on ollut lähes vakio huipputason Counter-Striken tila. Tämä on kuitenkin ensimmäinen kerta, kun muu joukkue kuin Na’Vi vie kotiin pokaalin sen jälkeen, kun s1mple ja co. eivät ole läsnä.

16 osallistuvaa joukkuetta on jaettu kahteen kahdeksan tiimin ryhmään, joissa ne avaavat turnauksen ennen siirtymistään kolmen parhaan pelin joukkoon lohkovaiheen loppuun asti. Kunkin lohkon kolme parasta joukkuetta siirtyvät pudotuspeleihin, ja paras viimeistelijä pääsee suoraan välieriin. Lopulta finaali pelataan toivottavasti jännittävänä, paras viidestä kamppailuna.

•Ryhmä A: G2, Vitality, NiP, Liquid, OG, Astralis, mousesports, TyLoo

•Ryhmä B: Gambit, Heroic, FaZe, Virtus.pro, ENCE, BIG, GODSENT, fnatic

Ilman s1mpleä ja  Na’Vi, mikä on painopiste sitten? On muutamia isoja asioita, jotka kannattaa huomata.

•G2 käyttää tapahtumassa Counter-Strike-legenda kennySiä nexan sijasta, mikä on faneille mahdollisuus nähdä mestari takaisin toiminnassa ensimmäistä kertaa sitten helmikuun 2021.

•NiP haluaa palata takaisin huipulle BLAST: n heikon esityksen jälkeen, ja todistaa, että es3tagin lisääminen oli sen arvoista.                 

•Liquid jatkaa juoksuaan nykykokoonpanolla, etkä koskaan tiedä, mitä on vielä tulossa

• fnatic on hallinnut pienemmissä tapahtumissa, mutta onko suurin osa englantilaisesta kokoonpanosta valmis suuriin liigoihin?     

Entä ENCE?

Pelaajat.com kertoi sen jo aiemmin: Suomalaisorganisaatio ENCE kertoi tiistai-iltana Twitterissä, ettei joukkueen CS:GO-kapteeni Marco “Snappi” Pfeiffer tule osallistumaan torstaina alkavaan IEM Winter -turnaukseen. Syyksi ENCE ilmoitti Pfeifferin COVID-19-testituloksen, joka osoittautui positiiviseksi.

Kylläkin viisi tuntia sitten Marco itse twiittasi, että hän on matkannut “pelipaikoille” ja toivoo saavansa vielä paikanpäällä OK- siunauksen, ja pääsyn pelaamaan.

Turnaus etenee

Ryhmä A:ssa nähtiin siis aloituskierroksella kuinka Team Liquid voitti OG:N 16-12, mutta OG palasi voittoihin alakerran kautta voittamalla Tyloon 2-0 ja kohtaa seuraavaksi ruotsalaisen NiP:in.

Ryhmä B:ssa ENCE aloitti tappiolla Virtus Pro:ta vastaan 17-19, ja kohtaa tänään alemmassa sarjassa fnaticin joukkkueen. Pelaako Marco päivällä, sen näemme sitten.

Voittajalle on siis luvassa 100 000 dollaria ja kakkosellekin 42 000 dollaria.

Leave a Reply