G2 ja Aleksi Virolainen eri teille

Tämä ei ole tullut CS:GO piireissä mitenkään yllätyksenä, että G2 Esports on antanut Aleksille mahdollisuuden katsella uusia mahdollisuuksia toimia IGL:änä jossain toisessa joukkueessa. G2 Esports ei saanut omaa CS:GO tiimiään toimimaan halutulla tasolla ja vanhaan tyyliin organisaatio päättyi erottamaan joukkueen sisäisen pelinjohtajan.

Tämä tarkoittaa, että Aleksin unelmaduuni G2 Esportsin CS:GO joukkueen sisäisenä pelinjohtajana kesti puolisen vuotta – mutta onko joukkueen turnausvoittojen puuttuminen sittenkään Aleksin syytä, vai onko syy syvemmällä G2 CS:GO joukkueen rakenteessa, kun tietää, ettei edellinenkään pelijohtaja saanut joukkuetta toimimaan kokonaisuutena. Sama on nähty vuosikymmenten aikana monessa perinteisessäkin lajissa, paperilla hyvältä näyttävä kokoonpano ei toimi todellisuudessa – isot egot ja oma itse ensin ajattelu eivät sovi joukkuelajeihin, varsinkin jos puhutaan ainoastaan viiden hengen rosterista ja niin pienten marginaalien pelistä kuin CS:GO.

Aleksi itsekin kertoi Iltasanomille kesäkuun alussa antaessaan haastattelussa tilanteen olevan ongelmallinen joukkueen sisällä.

Meillä on nyt takana kaksi todella vaikeaa turnausta ja minusta tuntuu siltä, että jännitteet tiimissä ovat aivan liian korkealla. Haluamme suorittaa, mutta se on vaikeaa, jos jännitteet ovat katossa, Virolainen summaa.

https://www.is.fi/digitoday/esports/art-2000008856838.html

Onko Aleksin seuraava työpaikka sitten jossain uudessa suomalaisessa organisaatiossa, löytyykö Suomesta rahoittajaa tällaiselle uudelle tähtitiimille, joka olisi samantien valmis kamppailemaan maailman parhaita vastaan? Vai onko sittenkin todennäköisempää, että Aleksi löytää uuden joukkueen muualta kuin Suomesta, ainakin jos ajattelee kohtuullisen valmiita joukkueita, jotka jo ovat lähellä TOP10 listausta, niin ei siellä suomalaisia organisaatioita ole tarjolla kovin montaa…

Aleksin mukana myös Remy “XTQZZZ” Quoniam saa etsiä uutta seuraa, mutta samalla Nikola “Niko” ja Nemanja “huNter” Kovac tekivät jatkosopimukset G2 Esportsin kanssa…. Seuran toimitusjohtaja Carlos “ocelote” Rodriguez tyytyi aiemmin toteamaan kesätauon alla ainoastaan Twitterissä, että “hänellä on rutkasti ajateltavaa” CS-joukkueen huonojen tuloksien jälkeen, ja tässä nähtiin päätöksiä, millä edetään. Aiemmin mm. joukkueen bossi eli AWP-pelaaja Ilya “m0NESY” Osipov kertoi joukkueen sisäisistä ongelmista ja kemian puutteesta.

Se, että Aleksi ei saanut joukkuetta kuriin otteluissa, ja Remy ei valmentajana saanut Nikoa tai Nemanjaa pelaamaan joukkueena, ei ole välttämättä heidän kummankaan ongelma, vaan ongelma on syvemmällä G2 Esports organisaatiossa, muistatteko vielä vastaavat keskustelut ENCE:n ympärillä kun kuse oli Aleksi “allu” Jallin ja joukkueen jäsenten tilasta. Sittemminhän Allu on lähtenyt rakentamaan omaan joukkuettaan, mutta organisaation ja sitä myötä rahan puute lienee yksi iso este saada pelaajia oikeasti ottamaan vastuuta joukkueen rakentamisesta ja kehittämisestä kohti TIER1 porukoita – vai mitä mieltä olette? Onko kyse kuitenkin rahasta, vai aivan jostain muusta?

Leave a Reply