eSports Bootcamp – mistä on kyse

Kuvassa Team Diginitas treenitilat

Mitä tarkoitetaan kun puhutaan eSports tai e-urheilun Bootcampistä? Yksinkertaisesti kyse on siitä, että pelaamisesta kiinnostuneet henkilöt matkustavat paikkaan A, ollakseen siellä määrätyn ajan, asuen koko ajan paikanpäällä. Bootcamp on kuten sen nimi kertoo, leiritys, jonka aikana käydään tarkkoja harjoitteita, opetellaan uutta ennaltamääritellyn rakenteen ja kenties tavoitteen mukaan. Kun yksittäinen tiimi lähtee leiritykselle, on tavoitteena saada tiimi toimimaan paremmin nimenomaan joukkueena ja yleensä tavoitteena on selkeästi jokin tuleva turnaus, kilpailu. Mutta kun yksittäinen pelaaja lähtee tällaiselle kurssille tai leiritykselle, on kyse useimmiten enemmän yleisluonteisesta koulutuksesta, riippuen jälleen leirityksen tarkemmasta sisällöstä ja tavoitteista. Onko Suomessa sitten paljon näitä koulutuksia tarjolla, ja jos on niin missä? Euroopassa tällaisia bootcamp-tarjoajia löytyy useita niin Englannista, Saksasta kuin Puolastakin, ja Suomessa monet pelitaloista, Gameroomeista, mahdollistaa ainakin lyhytaikaisen tiimiharjoittelun, mutta ne eivät kuitenkaan tarjoa varsinaista bootcamp-kokonaisuutta. Tarvitaanko Suomeen tällainen tarjooma, ja selkeä listaus mitä on tarjolla? Laita viestiä meille gamer@suomiesports.fi osoitteeseen, jos sinulla heräsi ajatuksia, mutta et halua niitä tässä julkisesti tuoda esille.

Suomalainen tarjonta

Tampereen Ahlman Games tarjoaa bootcamp mahdollisuuden sadan euron päivähintaan ja 500 euron viikonloppuhintaan sisältäen tilat ja peruslaitteet sekä yöpymiset. Oulussa Hercules Academy tarjoaa myös e-urheilun bootcamp kursseja. Jyväskylän yliopiston Gamepit pro tarjoaa myös näitä palveluita.

Jamkin Rajakadun kampuksen tiloihin on avattu GamePit Pro e-urheilun huippuvalmennustila, joka on vuokrattavissa erilaisiin tilaisuuksiin; tiimien harjoittelukäyttöön, yritysten ryhmäytymiseen, kokoustilaksi, tai kaveriporukan peli-iltaan. 

Jos tiedät näiden kolmen lisäksi muitakin tiloja tai tarjoajia, vinkkaa siitä meille.

Leave a Reply