Call of Duty Mobile

Kuten Twitterissä jo ehdimme luvata #vaaripelaa #kettuguru, niin sivustomme päätoimittaja, joka siis oikeasti on vaari eli isoisä, on ottanut tehtäväkseen testailla eri e-urheilun pelejä. Yksi näistä Samsungin puhelimelle ladatuista peleistä on Call of Duty. Jos vaarilla ei olisi ollut PUBG Mobilen taustaa, olisi pelaaminen saattanut olla vaikeampaa, mutta useiden tuntien PUBG pelaaminen antoi pohjaa lähteä kokeilemaan, millainen peli CoD Mobile oikeasti on. Call of Duty peliä pelataan kilpailullisesti niin tietokoneversiolla kuin mobiiliversiolla.

Call of Duty mobile on monen muun nykyaikaisen pelin tapaan ilmaisesti ladattavissa, mutta pelaaja voi sitten syytää pelin sisäisiin ostoihin rahaa aivan tuella, jos siltä tuntuu. Meidän testissämme emme käytä yhtään rahaa ostoihin.

CoD Mobile pelissä on pari eri pelimuotoa. On se kilpailullinen Battle Royale peli, missä pelaaja tiimeineen “pudotetaan” jatkuvasti pienenevälle pelialueelle 96 muun pelaajan kanssa, eli 100 pelaajaa pelaa kunnes jäljellä on vain yksi joukkue. CoD peli sisältää myös multiplayer pelin, missä 5v5 joukkueet pelaavat toisiaan vastaan erilaisilla kartoilla ja hieman erilaisilla tehtävillä. Pelissä pelaaja on erikoisjoukkojen sotilas, jonka aseistuksen hän itse valitsee, tai Battle Royalessa löytää taloista ja rakennuksista tai voittamiltaan toisilta pelaajilta. Pelissä on eri hahmoja myös näille erikoisjoukkojen sotilaille

CoD Multiplayer versiossa on useampia eri pelikarttoja: Crash (helikopteri pudonnnut keskelle kaupunkia), Nuketown, Hijacked, Firing Range, Killhouse sekä Crossfire.

Pelaamisesta

Pelaaminen kannattaa kenties aloitaa Multiplayer puolelta ja vähitellen opetella eri aseiden käyttäminen, tähtääminen ja eri rakennusten käyttäminen piiloutumiseen, ja vihollisten voittamiseen. Heti alusta alkaen pelissä oppii, että pelattaessa 5v5 peliä, lopputuloksesta suuri osa tulee siitä, minkälaisen joukkueen kanssa pelaat. Harvoin voitat peliä yksinäsi, sillä varsinkin Battle Royale pelimuodossa useimmiten lopussa on joku joukkue, tiimi, jolla voi olla 2-3 pelaajaa jäljellä ja näiden voittaminen pienellä rajatulla alueella yksin, voi olla hyvällekin pelaajalle haastava tehtävä.

Multiplayer pelin eri vaihtoehdot antavat paljon mahdollisuuksia opetella pelaamista, sekä löytää se oma pelitapa. Oletko enemmän tarkkuuskiväärillä kauempaa ampuma, vai haluatko olla keskellä tapahtumia, jollain nopearytmisellä automaattiaseella, tai peräti haulikolla? Vaihtoehtoja on monia. Aivan kuten CS:GO ja PUBG peleissä paras tiimi on sellainen, joka toisaalta pelaa yhteen, mutta myös jonka koostumus on toisiaan täydentävä, eli tiimissä on sekä snipereita että näitä muita pelkäämättömiä “silmät kiinni” hyökkääviä hurjapäitä.

PUBG peliin verrattuna CoD on hieman “realistisempi”, mutta pelityyli ja rakenne on molemmissa aika lailla samanlainen. #vaaripelaa ehti jo kyllästyä PUBG Mobilen pelaamiseen, vaikka siihenkin tuli lisää uusia peliominaisuuksia, mutta samalla sen focus levisi niin paljon, ettei pelaaminen enää tuntunut kivalta. Sen sijaan sen peliajan on nyt viime viikkoina vienyt CoD, jonka hienouksia vielä opetellaan.

Tavoitteet

#vaaripelaa ajanvietteeksi, mutta samalla myös siksi, että suomiesports.fi:n pitää osata kertoa näistä eri peleistä myös potentiaalisille sponsoreille, joten peruspelaaminen tulee olla meilläkin hallussa. Onneksi suomiesports.fi tiimissä on myös vaaria nuorempia pelaajia, jotka pelaavat paremmalla tähtäyksellä, nuoruuden innolla ja jopa tavoitteellisesti.

Hyviä osumia kaikille!

Leave a Reply