ESL Minoreissa KOVA jatkoon

Onko KOVAlla kovat edessä eli yltääkö joukkue pelaamaan jopa Rioon saakka? Tämä on mahdollista, joskin matka on vielä pitkä ja karikkoinen. Matka on kuitenkin aloitettu menneen viikonlopun voittojen ansiosta.

ESL Rio karsinnat

32 joukkuetta pelaa “piilossa” ja 10 etenee haastajatasolle. Tammikuussa alkanut pudotuspeli kohti Rion finaalipelejä on käynnissä parhaimmillaan. Jo ennen näitä suljettuja karsintoja mukana on läjä joukkueita. Euroopasta on jo mukana mm. fnatic, NiP, Heroic, MAD Lions, GODSENT, OG, Movistar Riders ja Team Heretics, joiden lisäksi jo 40 joukkuetta on nimetty näihin karsintoihin, joihin siis on noussut nyt myös KOVA.

KOVA voitti viikonloppuna pelatusta kolmannesta esikarsinnasta kaikki seitsemän otteluaan. Joukkue lunasti suorituksellaan paikan 7.-8. maaliskuuta pelattavasta Euroopan Minor -turnauksen suljetusta karsinnasta.
Edellä mainittujen Euroopan joukkueiden lisäksi näiden esikarsintojen kautta karsintoihin ovat päässeet myös Dignitas, Nodavind, KOVA, Apeks, BIG ja Sprout. Kaikkiaan 16 joukkuetta valitaan karsintoihin eli tätä kirjoitettaessa on vielä kaksi paikkaa vapaana.

Ennen viikonlopun pelejä KOVA oli Suomen listan neljäs ja maailmanlistan 77 – joukkueen keski-iän ollessa muuten vain 20,6 vuotta. Viikonlopun pelit nostivat joukkueen maailmalistalla sijalle 62. KOVA joukkueessa pelaavat Samu “uli” Leirilaakko 22-vuotta, Lauri “pietola” Hietala 22-vuotta, Samuli “Twixie” Herrala 17-vuotta, Petteri “peku” Jaakkola 23-vuotta sekä Nikita “Derkeps” Sirmitev 17-vuotta -kaikki suomalaisia.

Viikonloppuna KOVA voitti Endpointin (maailmanlistan 49) 2-0, SKADEN (maailmanlistan 45) ja Japalenon (155.) yhden kartan kisassa eli koko viikonlopun saldona puhdas neljän kartan voittorivi.

Leave a Reply