E-urheilu ja Suomi 2021

Tämä vuosi 2020 alkaa lähestyä loppuaan ja kohta on aika laittaa vuosi nippuun. Mitä tänä vuonna tapahtui ja mitä ei tapahtunut. Kaikki olemme siitä varmasti samaa mieltä, että vuosi 2020 ei hevillä unohdu, eikä syyt ole e-urheilussa. Oli miten oli, tämä vuosi on antanut e-urheilulla lisämahdollisuuden näyttää, mihin se pystyy sekä kilpailullisesti, viihdyttäjänä että uutena maailmanvalloittaja lajina. Se, että e-urheilu on Suomessakin saanut todella paljon mediatilaa tänä vuonna johtuu paljolti muiden lajien tauolla ololla, mutta joutuihin e-urheilukin siirtämään tai peruuttamaan kaikki areena eli lan-turnaukset.

E-urheilu on vielä täysin lapsenkengissään Suomessa. Suomalaisista joukkueista maailman tantereilla oli vain ENCE, ja sittemmin myös HAVU, mutta muut joukkueet ovat saaneet pelata sitten niillä vähän matalimmilla tasoilla, ja onhan siihen looginen syykin: Suomessa ei ole vielä ammattilaisorganisaatioita e-urheilun parissa. Olemme tekemässä aiheesta erillisen artikkelin, kunhan saamme organisaatioilta ja yhdistyksiltä vastauksia kysymyksiimme.

Vuosi 2021

Tulevana vuonna suomalaisen e-urheilun tulisi ottaa se seuraava askel, jotta välimatkat muihin Euroopan maihin ja sitä kautta joukkueisiin ei kasvaisi lisää. Suomalaiset ovat kyllä hyvin esillä eri peleissä ulkomaisissa organisaatioissa, mutta suomalaisittain pelaaminen on, tai tuntuu olevan enemmänkin pelailua, ei niinkään ammattimaista toimintaa. Suomessa pelataan paljon, mutta aivan kuten muissakin urheilulajeissa, ei sponsorirahaa ole liiemmilti vielä tarjolla. Olisiko nyt 2021 aika näyttää, kuinka paljon e-urheilua oikeasti harrastetaan ja pelataan verrattuna esimerkiksi jalkapallon tai jääkiekon harrastajamäärät, ja kuinka helppoa on itseasiassa yritysten tulla esille omilla logoillaa e-urheilun parissa kuin vastaavasti on ollut perinteisten lajien seurassa. E-urheilu tarjoaa kaikille yrityksille mahdollisuuden tavoittaa juuri niitä nuoria aikuisia, jotka vielä miettivät, mitä tekevät omassa elämässään. Muualla maailmassa tämä on jo havaittu ja e-urheilu kasvaa huomattavalla tahdilla, niin harrastajien kuin ammattilaisten lukumääristä katsoen, unohtamatta niitä miljoonia online-seuraajia ja turnausten katselijoita.

Me SuomieSports.fi sivustolla haluamme olla auttamassa suomalaisia e-urheilu hankkeita parhaalla mahdollisella omalla osaamisellamme. Ota yhteyttä ja katsotaan mitä voimme kehitellä yhdessä.

Leave a Reply