a

Lorem ipsum dolor sit amet, elit eget consectetuer adipiscing aenean dolor

Dota2 Ruotsin TI10 ei toteudu! Suomella paikka iskeä?

Mistä oikein on kyse, kun Dota2 The International 10:n järjestäjät ilmoittivat, ettei Ruotsiin jo parin vuoden ajan kaavailtau tapahtuma toteudukaan? Tukholman kanssa parin vuoden aikana suunniteltu tapahtuma piti olla jälleen ennätyksellinen esports tapahtuma, mutta Ruotsin viraomaiset ja varsinkin urheiluväki saivatkin aikaan melkoisen kierrepallon. Siinä missä monissa Euroopan maissa kuten Tanskassa, Maltalla ja mm. Englannissa on valtiollisella tasolla investoitu rahaa eurheiluun ja USA:ssa eurheilu lajina on hyväksytty muiden lajien tapaan ammattiurheiluksi, Ruotsin urheiluviranomaiset ja lajiliitot tekivätkin päinvastaisen päätöksen.

Mitä päätös tarkoittaa käytännössä?

Vaikkei Ruotsin urheilupäättäjät siis kokouksessaan varsinaisesti käsitelleet TI10:ä, mutta heidän päätöksensä vaikutta niin tähän kuin moneen muuhunkin Ruotsissa suunnitteilla olevaan eurheilutapahtumaan. Nimittäin Ruotsin urheiluliitto päätti kokouksessaan, että eurheilua ei hyväksytä osaksi liittoa! Tämä tarkoitti TI10 järjestäjille, että tapahtuman ainoa mahdollinen tapa toteutua olisi saada Ruotsin urheiluministeriltä erikoislupa tapahtumalle- vastaus oli ei. Ongelmaksi tulee EU:n ulkopuoliset pelaajat – jotka siis tarvitsevat VISA:n päätäkseen Ruotsiin. Jos eurheilu olisi jäsen Ruotsin urheiluliitossa, olisi pelaajilla mahdollisuus matkustaa Ruotsiin urheilijan visalle kilpailemaan, mutta nyt kun liitto päätti ettei eurheilu pääse heille jäseneksi, ei tällaisella urheilijan visalla ole asiaa eurheilun kanssa Ruotsissa.

Dota2 järjestäjät ovat jo valittaneet päätöksestä Ruotsissa viranomaisille, mutta asia ei etene, vaan urheiluliiton pitäisi käsitellä eurheilun status uudestaan. Tästä kaikesta johtuen Dota2 järjestäjät joutuvat nyt etsimään uutta isäntää, olisiko tässä Suomen paikka iskeä?

We remain committed to hosting The International this year in a way that is both safe for all involved, and properly celebrates the players and fans of Dota 2. We will be communicating what we find out as soon as we are able. In the meantime, TI qualifiers will still be happening on the originally scheduled dates starting June 23. And later this week, the all-new summer event Nemestice will arrive.

https://www.dota2.com/newsentry/2992060508108464823

#dota2 #suomiesportsfi

Leave a Reply