TOP15 Steamin arvostelluimat pelit

Mitkä steam pelit on takuuvarmasti pelaamisen arvoisia? Pelaajien parhaiten pisteytetyt 15 peliä on nyt listattu. Listaus on tehty perustuen suurimman keskiarvoisen pisteytyksen mukaan käyttäen steamDB algoritmiä.

Sijalla 15: The Henry Stickmin Collection

– osa meistä aprikoi, että mikä ihmeen The Henry Stickmin? Jotkut meistä saattaa muistaa yksilön internet pelin vanhoista hyvistä ajoista ja sieltähän se henry tikku-ukko tuleekin monien huikeden seikkailuiden ja peräjälkeen epäonnistuneiden yritysten saattelemana, tietenkin mikäli valintasi ei ole oikea.
Pelityylissä ’’valitse oma tiesi’’ pääset ryöstelemään pankkeja, soluttautumaan ilmalaivaan, pakenemaan vankilasta käyttämällä teleportaalia, hankkimaan kavereita, näyttelemään sairasta tai haistattelemaan agenteille. Henry stickmin on vanha retro klassikko ja pistää varmasti veteraanit hymyilemään vanhoja aikoja muistelemalla. Collectioni joka tuotiin steamiin on osaksi uus-animoitu ja kauttaaltaan uuspainotettu.
Tuloksien mukaan peli saavutti yli 24 tuhatta positiivista reaktiota ja vain 300 pelaajaa oli tyytymättömiä.

Sijalla 14: Ultrakill

– Peli julkaistiin steamiin viime vuonna ja on tällä hetkellä vielä Early access vaiheessa, mutta fanien sydämmet sulivat hetkessä  tästä huolimatta. Retro tunnelmainen, helkkarin nopea aktion pakkaus first-person shooter modelilla suoraan 90-luvulta. Jos tykkää korvia särkevästä musiikista, ampumisesta ja luovista retro leveleistä, tämä on paketti mitä kannattaa testata. Niinkuin peli itsessään, myös pelaajat arvostelevat peliä lyhyesti, ’’10/10, best game’’, ’’fun shoot explode game, fun’’ ja ’’bäng bäng bäng’’.
Arvosteluita kertyi positiiviselle sarakkeelle 12 tuhatta ja vain 76 ääntä saavutti pienen tyytymättömyyden.

Sijalla 13: Helltaker

– Helltakerin suosio voidaaan määritellä useasta eri syystä. Ensiksi peli on ilmainen steamissä, toiseksi pelistä löytyy monen monta aivopähkinää hyvällä tunnelmalla. Kolmanneksi nousee pelin uskomattoman hyvät tausta musiikit ja neljänneksi sarjakuvamaisen seksikkäät demoni tytöt koristavat pelitunnelmaa.
 Voit myös saada nämä demonit omaan helvetilliseen haaremiisi. Kuullostaa vähän kömpelöltä erotiikka peliltä steamista. Osapuillleen pari tuntia kestävä Helltaker on todellisuudessa  hurmaava ja hauska tarina kahdella mahdollisella lopputuloksella.
 Avosteluiden jakauma meni pelin kohdilta positiiviseen suuntaa yli 86 tuhatta ääntä ja 1900 negatiivista palautetta.

Sijalla 12: The Binding of Isaac: Rebirth

– Pelissä Rebirth kontrolloidaan Isaac ja muita raamattuun perustuvia hahmoja monstereiden ja ulosteen hallitsemien huoneiden läpäisemiseksi. pelissä ammutaan kyynelillä joita voi kehittää erinäisillä pelistä saatavilla itemeillä. Esimerkiksi itemi henkari lisää valinnanvapautta minkälaisia kyyneliä halutaan ampua, mutta myös samainen itemi kiinnittyy pelihahmon otsaan. Rebirth on kieroutunut , brutaali ja häiritsevä. Ei ihme, sillä tapaus heijastetaan kiihkomielisen äidin avuttomaan poikaan. Pelin peruspylväisiin kuuluu suuri määrä itemeitä jotka antavat eri variaatioita pelin läpäisylle. monenlaiset vihollistyypit ja pääpahikset antavat irvokkaanlaisen uniikin kokemuksen.
Muutama lisäosa on myös saatavilla, jotka sisältävät uuden peli modin kahdella vaikeusasteella , muutamilla uusilla heroilla ja huonetyypeillä: Afterbirth ja Afterbirth+

Sijalla 11: Euro Truck Simulator2

– Vaikkakin simulaatio pelien vastaiset pelaajat eivät ehkä ole koskaan kuullut Euro Truck simulaattori 2 pelistä, niin on siitä kehkeytynyt fantastisia tarinoita ihmisten jaettavaksi ja numerot sen näyttävät myös. Jo vuodesta 2012, peli on saanut uusia laajennuksia päivitysten kautta ladattaviin konstruktiohin ja ympäristöön. Valtava 400 tuhannen ihmisen antama arviointi steamiin tuotti 97% positiivista palautetta, joten voimme kai sanoa että pelaajat rakastavat Euro Truck simulaattorin toista osaa.
Pelin tarkoitus on lyhyt ja ytimekäs, Rekkapena ottaa tilauksen, lastaa rahdin kyytiin ja kurvailee euroopan halki toden tuntuisissa maisemissa jotka jäljittelevät reaali maailmaa.

Sijalla 10: Half-life: Alyx

– VR pelit pois koirankolostaan, tämä oli jotain mitä Valve’s halusi saavuttaa julkaisemalla realistisen Half-Life pelin Alyx sivutuotantona vr pelien maailmaan. Valvesin vr lisäosa joka on sovelias normaalien vr lasien kanssa tuo lisämaustetta realistisin tavoin peliin, nämä myytii hetkessä käsistä ja oli viikkoja ilman uusia toimituksia. Hetki julkaisun jälkeen Alyx kiipesi top 10 parhaiten arvosteltujen listaan steamissä. Iso askel VR peli genreelle.
Pelissä keskityt Alyxin rooliin, joka hakeutuu päähenkilö Gordon Freemanin seuraan esiosassa ja pääsee kokemaan tarinaa ensimmäisen ja toisen osion välistä. Tarina kietoo yhteen useita uusia juonteita ja kertoo taistelusta mahtavia alieneita vastaan.

Sijalla 9: RimWorld

– RimWorld on top-arvioitu steam peli vuodelta 2018 ja huikea menestys Ludeon Studiosille. Sci-fi tyylinen rakentelu peli, jossa pykätään yhteiskunta, kauppamarkkinat, ruoan kasvatus ja pyritään selviytymään. Ehkä tärkeimmäksi on esiintynyt kehittäjien suosima tarinan rakennus.
Jokainen henkilö omaa erilaisen menneisyyden ja tätä kautta tarinan jatkuttua tulee eteen uusia seikkailuita. Voit itse päättää haluatko klassisen tarinan positiivisilla eventeillä vai kokonaan randomiksi venytetyn stoorin käyttämällä tekoälyä.
RimWorld on ollut Early Acces vaiheessa viitisen vuotta ja on saanutkin paljo uutta kontenttia, mekaniikkaa ja positiivista palautetta. 109 tuhatta antoi yläpeukkua, vastaavasti ei niin kiinnostuneita löytyi 1900 kappaletta.

Sijalla 8: Portal

– Pelimekaniikka on helposti selitettävissä: Futuristisen aseen avulla voit luoda sinisen ja oranssin portaalin seiniin ja muihin pintoihin. Jokainen joka kulkee portaalin läpi tulee toisesta ulos. Mitä Valve loi aivopähkinä peleihin, loksautti jokaisen leuat alas 10 vuotta sitten ja jatkaa ihannointia vielä tänäkin päivänä monissa pelaajissa. Pulmapelit eivät ainoastaan ole luovia, vaan myös innovatiivisia ja uniikkeja. Helpot tehtävät kuten muuta kuutio kytkimeksi, saakin uuden päätä raavittavan tarkoituksen laser seinien, liikkuvien laattojen ja suloisten robottoien takia, jotka vaativat kaiken kekseliäisyyden ja nerokkuuden läpäistäväksi. Lisäyksenä peli on ollut yksi suosituimpia vastavaikuttajia pulmapelien historiassa, jossa keinoäly GlaDOS näytti kyntensä. Portal keräsi positiivista palautetta 92 tuhatta ja vastaavasti negatiivista vain 1500 kappaletta.

Sijalla 7: Stardew Valley

– Julkaisuaikoina pari vuotta sitten, Stardew Valley oli yksi monista farmi tyylin ilmestyksistä. Elämä farmarina ei ehkä kuullosta maailman suurrimmalta jännitykseltä pelinä, silti tämä yksin pelattava projekti löysi ihmisten sydämmiin pelaajien parista. No ei ihmekkään, niinkuin vanha Harvest Moon, farmaus on erittäinkin mukavaa Stardew Valleyssa.
tutustut Viljelyn saloihin, varusteiden kehittämiseen, talon laajentamiseen ja juhliin idyllisessä luonnossa. Jo jonkin aikaa peli on ollut saatavilla multiplayer muodossa. Kanssapelaajien mukana ollessa on mukava viettää loppuiltaa farmilla vaihtoehtona, jos ei esimerkiksi puuduttavat shootter pelit napostele sillä hetkellä. Ilmaiset lisäpäivitykset tuovat mausetta vielä tänäkin päivänä 5 vuotta vanhaan peliinja ansaitsee osaltaan suuret määrät positiivista palautetta.

Sijalla 6: People Playground

– Rakastitko aikoinaan rakennella RollerCoaster Tycoonissa tappavia rakennelmia asiakkaille? Muistuuko mieleen Porrasturvat ja Rekkaturvat? Olet oikean pelin äärellä, People Playgroundin koko sisältö perustuukin extreme tyyliin tappaa. Heitä tikku-ukko mitä vaarallisimpiin tilanteisiin ja yritä saada mahdollisimman luova, hauska ja spektaakkelimainen kuolema aikaiseksi. Voit heitellä tikku-ukon vaikka romahtavaan rakennukseen, syöksyä alas sillalta auton katolla tai vaikka jäljitellä tuttuja filmi skenaarioita star warsista. Mahdollisuudet ovat rajattomat, voit käyttää erinäisiä aseita, rakennuksia ja koneita saadaksesi mahdollisimman brutaalin ja kieliposkelle meiningin. Mitä arvosteluihin tulee, negatiivisen 684 ääntä jyrättiin brutaalisti 57 tuhannen äänen voimalla.

Sijalla 5: The Witcher 3: Wild Hunt

– Vuonna 2015 nähtiin The Witcher 3 : Wild Hunt julkaisu, eeppinen roolipeli, joka nauttii cultivoidusta statuksestaan. DC Project REDin tekemä Pelin kolmas osa pyörii vehotaituri Geraltin ja kasvattityttären Cirin ympärillä. Musiikki, lavasteet, henkilöt, juoni, pelimaailma, laajuus ja vuorotoiminta kasvattavat pelin äärimmäisten mestariteoksien joukkoon roolipeleissä. Rakastava, moninainen ja kirjava tarina kattaa myös puutteet heikoksi jääneissä henkilöissä .
Tämä myös heijastaa steamin arvosteluihin, kaiken kaikkiaan oltuaan vasta kuusi vuotta markkinoilla, on tämä mestariteos saanut noin 527 tuhatta positiivista ääntä. Vaikkakin negatiivisia ääniä on noin 11 tuhatta, on se tarpeeksi tilastollisesti viidenteen paikkaan listauksessa. Myös muutama lisä osa on saatavilla, Hearts of Stone ja Blood and Wine

Sijalla 4: Terraria

– Rivokas suiset tykkäävät ivata tätä Minecraftin 2D kopioksi. Mutta esittely ei tee oikeutta Terrarialle. Re-Logic tekemä pikseli peli keskittyy myös palikka mainaamiseen ja näiden hyödyntämiseen työkalujen ja esineiden valmistukseen kraftaus menun kautta. Mutta korostus onkin enempi roolipelauksessa. Terrariassa voit olla vahva velho, hakata luurankoja ja limaklönttejä niinkuin pelkäämätön soturi ja muuttaa yliluonnolliset pääviholliset muussiksi rangerina. Jos väkivalta ei tunnu omalta ratkasulta, aina on tie toiseen suuntaan ja voit syventyä rakentelun maailmaan yksityiskohtaisesti. Terrariasta löytyy kymmenittäin eri kalusteita, materiaaleja ja värityksiä koristeluun. Mikä parasta, peli sisällyttää myös multiplayer mahdollisuuden ja voit myös harrastaa rakentelua kavereiden kanssa tai jopa ottaa mittaa pvp muodossa. Kymmenen vuotta julkaisusta ja vielä tänäkin päivänä peli näkee uusia oheispäivityksiä

Sijalla 3: Factorio

– Factori on kolmanneksi rankatuin peli steamissa jo ennenkuin se oli valmis. Visuaalisesti peli ei ole niinkään vetoavaa mallia, silti Early Acces versio indie strategiasta sai korkeamman arvioinnin 2019 kuin roolipeli The Withcer 3. Katsomalla steamin palautteita, ilmenee vain yksi selitys: Koukuttava.
Päätarkoitus Factoriossa on perustaa suurin ja tuottavin mahdollinen ketjutyö, mielellään tietenki automatisoitu. Saavuttaakseen tämän täytyy resurssi ja tuotanto puoli olla nerokkaasti yhdistetty. Ja tuntien pääst mielessä käy edelleen, ’’no jos pikku parannus vielä’’…
Pyöreästi 124 tuhatta fania antoi Factoriolle positiivisen äänen, vastaavasti vain 1500 ihmistä oli kielteisellä asenteella.Pelin viimeinen julkaisu oli elokuussa 2020.

Sijalla 2: Hades

– Kukaan ei osannut ennustanut, että Hades olisi iso hitti julkaistuaan, vähiten tätä osasi kehittäjät odottaa. Supergiant Games omaa laajan ja lojaalin fanikunnan jo aikasemmin julkaistuista peleistä Bastion ja Transistor, mutta indie puolen studio oli kaukana maalimanlaajuisesta menestyksestä, sitten tuli Hades.
Selvitys lumoavasta toiminta roolipelista, joka sijoittuu kreikan mythologian helvettiin ei ole niin helppo, mutta yritystä ei laiteta lankeamuksen edelle. Kekseliään taistelu toiminnon kautta on saavutettu motivoiva rogue tyylinen pelimekaniikka, joka toi haluja kokeilla uudestaan ja uudestaan päästä ulos manalasta.

Testeissä Hades sai Platinum palkinnon, mutta myös kaksi muuta, pelisuunnittelusta ja laajuudesta. Toiminta roolipeli säihkyy absurdin monella end-game vaihtoehdolla ja jopa yli sadan pelitunnin jälkeen löytyy uusia mahdollisuuksia. Suurin numeroin ’’game of the year ’’Hades valloitti toisen paikan steamin top arvosteluissa 154 tuhannen äänen turvin.

Sijalla 1: Portal 2

– Yllätys! Portaali saa jatko-osaa, ainakin seuraajansa Portal 2. Paljoa ei ole muuttunut pelin peruspilareista, mutta Valve ruuvasi vähän peliin laajuutta ja yksityiskohtia. Pelin toisessa osassa on sukelletaan pidempään pelimahdollisuuteen,  joka antaa dimensionaaliset 12 tuntia pelattavaa ja nautittavaa. Ja kuinka ollakkaan tekoäly GlaDOS on mukana meiningissä.
Suuri laajennus co-op puolelle, tässä modessa työskennelläänlabra kaverin kanssa taikka vastaavasti yön pikkutunneille voi saada randomi toverin selvittämään spesiaaliksi muokattuja leveleitä. Kahdesta portaalista tuleekin neljä ja aivot on solmussa..

Noin 258 tuhatta pelaajaa on antanut anteeksi tekoäly GlaDOSille ja jättänyt kakun pöydälle positiivisena palautteena. Negatiivista arviointia tuli vain 3100, mutta tämä riittää sijalle yksi steamin parhaiten arvosteltujen pelien keskuudessa! Onko portaali 2 haastajaa tulevaisuudessa? Ehkä on, onko se Portal 3?.

Lähde:
https://www.global-esports.news/general/the-15-best-games-on-steam-by-user-rating/

Leave a Reply