a

Lorem ipsum dolor sit amet, elit eget consectetuer adipiscing aenean dolor

Suomi ja League of Legends

Pelaajamääriltään yksi maailman suosituimmisa monipelaajapeleistä League of Legends on saanut Telian tuomasta liigasta lisäpotkua Suomeen. Ennen Telian polkua, ei suomalaisilla pelin harrastajille ollut selvää suuntaa kohti ammattilaisuutta, mutta nyt sellainen on. Suomesta ensin eteenpäin kohti Pohjoismaiden mestaruutta ja sieltä siten Euroopan liigaan ja sieltä maailman liigaan – selkeätä vaiko mitä?

Ensimmäiset tämän kevään pelit ovat nyt pelattu ja ennakkosuosikit ovat pitäneet alussa paikkansa, voittaen omat koitoksensa. Voiton ottivat avauskierroksella Nyyrikki, BlueWhites, Burgerflip sekä Epic Avalanche ja tappiolla aloittivat vastaavasti Nordic Dogs, Enhanced, Team PHZ sekä Rajan testaajat.

Me lähetimme muutaman kysymyksen jokaiselle tiimille ja saimme eilen muutamia vastauksia, joiden avulla luomme jälleen uutta näkymää Suomen kasvavaan League of Legends peliin.

Suomen paras League of Legends tiimi tänä keväänä?

Viime vuonna mestariksi tuli KOVA Esports eikä Nyyrikki ollut kaukana takana. Nyt 2021 KOVA on kamppailemassa Euroopassa NLC:ssä ja Nyyrikki on “pelaava mestari”, ja myös samalla yksi suosikeista.

Esimerkiksi avausottelussa tappion kärsineellä Rajantestaajilla on tavoitteena Playoff pelit vaikkakin heidän Jere ”Omena” Tuominen veikkaakin omiksi suosikeikseen kärkeen Burgegflipin ja Nyyrikin. Jere ei lähde kuitenkaan ennustamaan, kuka pääsee jatkoon Eurooppaan asti.

Suomesta on kuitenkin mahdollista ponnistaa eteenpäin ja kuten BlueWhites Esportsin Max Berg sanoi: KOVA on viime vuoden mestarina loistava esimerkki, minne voi päästä pitkäjänteisellä harjoittelulla. Omalta tiimiltä Max odottaa korkeata loppusijoitusta turnauksessa.

Suomesta maailmalle

Voittamalla Telian turnauksen, suomalaisella joukkueella on todellinen mahdollisuus päästä aina Euroopan kentille saakka, ja oikeisiin rahapotteihin. Jo Telian turnauksessa on jaossa tuhansia euroja, mutta riittääkö se suomalaisen League of Legends pelin eteenpäin viemiseksi, vai tarvitaanko Suomessa lisää rahaturnauksia?

Suomessa LoL -skenen ympärillä turnaukset- ja liigat ovat melko uutuus, ja Telian myötä meillä on nyt selkeä liiga, jossa on hyvä rakenne. Toivomme toki, että tämän ympärille saadaan kotimaassa- sekä pohjoismaisella tasolla lisää pelattavaa.

Felix Kaukiainen, founder & General Manager

Samansuuntaisia toiveita on muillakin joukkueille ja mm. Jere Tuominen kommentoi, että mitä enemmän turnauksia ja sarjoja on tarjolla, sitä enemmän on ihmisille mahdollisuus pelata kilpatasolla, joka taas kasvattaa League of Legends näkyvyyttä ja sceneä kokonaisuudessaan Suomessa. Mutta myös vastakkaisia ajatuksia on, joissa kommentit lähtevät siitä, ettei pelaajia ole välttämättä tarpeeksi useampaan isompaan suomalaiseen turnaukseen. Olisiko sittenkin nykyinen eSM + TEST + LCFI riittävä Suomen markkinoille?

Telian maasarjoissa palkintopotti on 7000 euroa jokaisessa ja Masters-turnauksessa potti on 8000 euroa, joten koko kauden 1/2021 potti on 36 000 euroa.

Mitä tarvitaan hyvään League of Legends joukkueeseen

Rajantestaajat LoL joukkueen Jere Tuomisella oli selkeä näkemys nykytilanteesta:

Suomen LoL piirit on erittäin pienet, esimerkiksi uuden joukkueen kasaaminen on usein aika vaikeaa, kun monet tunnetut hyvät pelaajat ovat jo joukkueissa. Hyvän joukkueen kokoamiseksi: tarvitaan totta kai taitavia pelaajia, mutta miten ihmiset ovat valmiita adaptoitumaan muiden kanssa pelaamiseen pelin sisä- ja ulkopuolella onkin sitten se lopullisen ratkaisun tekevä asia, onko tiimistä kuinka korkealle.

Enhanced LoL tiiimin Felix Kaukiainen kertoo joukkueen kasaamisesta:

Meillä oli Telian ykköskauden julkaisusta asti kiikarissa kotimaisen LoL -rosterin rekrytointi. Haluamme olla mukana edistämästä kotimaista esports skeneä laadukkailla sisällöillä ja ammattimaisella asenteella! Suomessa on tiivis mutta pieni skene, ja tulimme mukaan kuvioihin entuudestaan tutulla rosterilla. Rosteri vaikutti meidän silmissämme lupaavalta kokonaisuudelta. Meille tärkeintä on se, että joukkueella on oikea asenne tavoitteiden ja pelaamisen suhteen, jotta synergia saadaan organisaation ja joukkueen välillä optimaaliseksi. Aktiivinen ja läpinäkyvä kommunikaatio sekä luotto molempiin suuntiin on asioita, joita arvostamme suuresti tässä yhteistyössä joukkueen kanssa.

Meillä on joukkueena tavoite saavuttaa TES Nordic Spring Splitissä TOP 4 sijoitus tällä kokoonpanolla, jonka uskomme olevan tavoiteltavissa tällä kaudella. Tulevaisuudessa tavoitteemme on saavuttaa paikka pohjoismaisessa liigassa. Odotamme innolla tulevia otteluita.

Samoilla aalloilla seilailee myös BlueWhitesin Max Berg joka myös kertoo, että tänä päivänä pitää olla suhteita pelaajiin ja ”piireihin”. Hyväksi joukkueeksi tullaan kovan harjoittelun sekä intohimon peliä kohtaan kautta. Siihen päälle kova yrittäminen niin Suomessa on mahdollista saada hyvä kokoonpano kasaan. Samalla Max kokee, että koko LoL piirit kasvavat Suomessa ja kaikki ovat toisiinsa positiivisesti suhtautuvia ja uusien pelaajien on helppo tulla mukaan.

Mitä tulevaisuus tuo tullessaan?

SuomieSports.fi jatkaa pelin seuraamista ja joukkueiden kanssa kommunikointia. Toivomme saavamme vielä muiltakin tiimeistä omia kommentteja nykytilanteesta ja tulevina vuosina ne kaksi suomalaista ammattilaisjoukkuetta kamppailemaan ensiksi Euroopan parhaan tittelistä ja sitten maailman parhaan joukkueen tittelistä, vai?

Leave a Reply