a

Lorem ipsum dolor sit amet, elit eget consectetuer adipiscing aenean dolor

Heartstone peli ja ammattilaisuus

Tiedätkö pelin Heartstone, se on digitaalinen korttipeli, joka julkaistiin vuonna 2014.

Hearthstone aloittelijan opas

Hearthstone on Blizzard Entertainmentin kehittämä digitaalinen korttipeli. Blizzard Entertainment on yksi maailman suurimmista videopelien kehittäjistä/julkaisijoista ja sen pelivalikoimaan kuuluu mm. Diablo-, Warcraft- ja Starcraft-pelit, sekä Overwatch.  Hearthstone-korttipelin korteissa esiintyvät pääasiassa Warcraft-maailman hahmot. Hearthstone julkaistiin vuonna 2014. Peliä voi pelata Windows- ja Mac-tietokoneilla, sekä Android- ja iOS-käyttöjärjestelmällisillä puhelimilla ja tableteilla. 

Hearthstone on ilmainen peli, mutta siinä menestyminen vaatii suurta määrää kortteja ja korttien hankkiminen ilman oikean elämän rahaa on hidasta. Helpoin ja nopein tie on ostaa korttipakkoja mikromaksujen avulla. Lähes jokainen kortti on saatavissa ilman mikromaksuja, mutta se vaatii satoja tunteja pelaamista. Yhteensä kortteja on pelissä yli kaksi tuhatta, mutta kilpailullisissa peleissä käytössä on vain alkuperäiset kortit, sekä kuluvan vuoden ja edellisen vuoden aikana julkaistut kortit. 

Pelin idea

Hearthstone on vuoropohjainen korttipeli, joka ei vaadi mekaanisia taitoja tai tarkkaa ajoitusta. Se on hidastempoinen ja suhteellisen yksinkertainen pelimekaaniikoiltaan. Peliä pelataan yksin, yhtä vastustajaa vastaan. Pääasiassa peliä pelataan toista pelaajaa vastaan, mutta siinä on myös pelimuotoja joissa pelataan tietokonetta vastaan. 

Pelaajalla on valittavana yhdeksän hahmoluokkaa, joista kaikki on tuttuja World of Warcraft-pelistä ja muista Warcraft-maailmaan sijoittuvista peleistä, elokuvista ja teoksista. 

Pelin hahmoluokat

  • Druid
  • Hunter
  • Mage
  • Paladin
  • Priest
  • Roque
  • Shaman
  • Warlock
  • Warrior

Pelaaja rakentaa hahmoluokalleen 30 kortin kokoisen pakan, jossa voidaan käyttää kyseisen hahmoluokan kortteja, sekä kaikille hahmoluokille yhteisiä kortteja. Pelaajan alussa saamat kortit ovat yksinkertaisia, mutta keräilykorttipakoista avatuilla korteilla voi rakentaa monimutkaisia yhdistelmiä sisältäviä pakkoja. 

Pelin kulku

Peliä pelataan vuoropohjaisesti. Aloittava pelaaja saa kolme aloituskorttia ja toinen pelaaja saa neljä aloituskorttia, sekä Coin-kortin jolla saa yhden ylimääräisen manakristallin käyttöönsä sille vuorolle jolla kyseisen kortin pelaa. Molemmat pelaajat saavat vaihtaa aloituskädestään haluamansa määrän kortteja. Molempien pelaajien hahmoilla on alussa 30 elämäpistettä ja voittaja on se joka saa vihollisen elämäpisteet nollaan.

Pelissä on kolme erilaista kortityyppiä. Minion-kortit ovat hahmoja jotka asetetaan pelilaudalle taistelemaan vihollisen hahmoa ja minion-hahmoja vastaan. Spell-kortit ovat kortteja jotka pelaamalla saa aikaan jonkinlaisen efektin, kuten esimerkiksi vahinko vihollisen hahmoihin, parannusta omille hahmoille, korttinostoa tai minion-hahmoja pelikentälle. Kolmas korttityyppi on weapon-kortit, joilla saa varustettua oman hahmon aseella jolla voi hyökätä vihollishahmoihin. 

Korttityyppien lisäksi jokaisella hahmoluokalla on oma Hero power-ominaisuus jota voi käyttää kerran vuorossa. Hero powerilla voi tehdä vahinkoa, parantaa, luoda minion-hahmoja, nostaa kortteja, varustaa hahmonsa aseella tai kerätä elämäpisteiden päälle armor-pisteitä. 

Jokaisella kortilla on hintansa. Hearthstonessa kortit maksavat manaa. Pelaajat aloittavat yhdestä manasta ensimmäisellä vuorollaan ja saavat joka vuoro yhden manan lisää aina kymmeneen manaan asti. Pelaaja voi pelata vuorollaan niin monta korttia kuin haluaa ja pystyy manamääränsä puitteissa. Lisäksi pelaajalla voi olla vain 7 minion-hahmoa pelikentällä kerrallaan. 

Peli jatkuu kunnes toisen pelaajan hahmon elämäpisteet loppuvat. Peli voi päättyä tasapeliin, mikäli molempien elämäpisteet loppuvat samalla vuorolla, mutta se on hyvin harvinaista.

Tietolähde: https://www.esportsvikings.com/fi/hearthstone/oppaat/hearthstone-aloittelijan-opas

Rahaa voittajille

Pelissä on esports earnings sivuston mukaan jaettu näiden seitsemän vuoden aikana 924 turnauksessa yli 25 miljoonaa dollaria voittorahoja ja eniten pelissä on ansainnut hollantilainen Thijs “Thijs” Molendijk reilut 500 000 dollaria ja toisena Taiwanista tuleva Wei Lin “tom60229” Chen, joka on ansainnut lähes 450 000 dollaria. Suomalaisia ei 100 eniten ansainneen Heartstone pelaajan listoilla ole mutta naapurimaasta ruotsista löytyy Jon “Orange” Westberg, joka on ansainnut lähes 300 00o dollaria, ja siitä suurimman osan vuonna 2017.

Nyt kesäkuussa pelattiin päätökseen Heartstone Grandmasters 2021 Season 1, joka kesti kaikkiaan kahdeksan viikkoa. Voittajat olivat Aasiassa japanilainen Wataru “posesi” Ishibashi, Euroopassa espanjalainen David “Frenetic” Neila FC Barcelonaa edustaen ja Amerikoista argentiinalainen Facundo “Nalguidan” Pruzzo, joka saalisti vihdoin voiton seitsemän vuoden yrittämisen jälkeen.

Nyt kesäkuun lopulla pelattiiin myös Masters Tours Dalaran, johon osallistui 400 pelaajaa 40 maasta ja tarjolla oli 250 000 dollarin palkintopotti ja pääse Grandmasters turnaukseen.

Dalaran

The third Masters Tour of 2021 is this weekend! More than 400 invited players from over 40 countries will take to the magical streets of Dalaran as they compete for a chance to take home a share of the $250,000 (USD) prize pool. The stakes for Masters Tour Dalaran are high, as 12 of the top Masters Tour Points earners across Americas, Asia-Pacific, and Europe will earn invites to Grandmasters 2021 Season 2, beginning later this summer. Join us this weekend and earn Drops as your favorite players face-off for their shot at advancing to the top-tier of competitive Hearthstone, only on YouTube!

Details

How It Works

Masters Tour Dalaran will be played in the 4 deck, best-of-5 Conquest with a ban format. The top 32 players that don’t already have invites will receive one for Masters Tour Silvermoon!

·         Day 1: Five rounds of Swiss.

·         Day 2: Four rounds of Swiss, followed by the Top 16 single-elimination round.

·         Day 3: Top 8 players will compete in the playoffs, and a new Masters Tour   Champion will be crowned!

For qualified players, please check the full tournament schedule for information regarding mandatory player check-ins, round start times, and more. Qualified players should familiarize themselves with our rules and policies.

YouTube Drops Return!

YouTube Drop Announcement_MTDalaran2400x1350.jpg

You can earn up to two Year of the Phoenix card packs this weekend as you watch Masters Tour Dalaran! On any of the above YouTube channels, watch two total hours to receive one pack and two more hours for your second. Time watched is cumulative throughout the weekend, so even if you can’t watch for the full four hours in one sitting your time will still count toward earning the Drops.

Leave a Reply