Kanaliigan yritys Digia

Kanaliigan yritys: Digia

Tällä kertaa SuomieSports.fi sivustolla on esittelyssä tällä kerta Kanaliigan yritys Digia.

Yrityksen nimi?

Digia

Mitä yritys tekee?

Digia on ohjelmisto- ja palveluyritys, jonka palvelutarjoama kattaa kaikki digitalisaation kerrokset: digitaaliset palvelut, liiketoimintajärjestelmät, integraatio- ja API-ratkaisut, datan hyödyntämisen ja analytiikan ratkaisut sekä pilviympäristöt. Varmistamme toteutusten liiketoiminta- ja asiakaslähtöisyyden konsultoinnilla ja palvelumuotoilulla. Pidämme myös huolen siitä, että liiketoimintakriittiset ratkaisut toimivat kellon ympäri ja kehittyvät jatkuvasti.

Kuinka kauan yrityksellä on ollut harrastejoukkue Kanaliigassa?

Ensimmäinen joukkue kaudesta 4. asti (2019/syksy) ja toinen joukkue kaudesta 6. asti (2020/syksy).

Mistä pelitoiminta alkoi?

Verkostoitumalla oman asiakastiimin ja muiden saman toimipisteen työntekijöiden kanssa heräsi ajatus joukkueen muodostamisesta ja yhdessä tekemisestä vapaa-ajalla.

Kuinka monta työntekijää on toiminnassa mukana?

Tällä hetkellä n. ~10–15 työntekijää kahdessa eri joukkueessa.

Mitä muuta harrasteryhmiä teillä on yrityksessänne?

Digialla on runsaasti erilaisia harrastekerhoja, joita yritys tukee taloudellisesti. Osa kerhoista on eurheilun kaltaista virtuaalista harrastetoimintaa, osa paikkakuntakohtaisia kerhoja. Eri paikkakunnilta löytyy esimerkiksi urheilulajeihin kuten salibandyyn, jalkapalloon, golfiin ja padeliin keskittyviä kerhoja, mutta myös käsitöihin, elokuviin, valokuvaukseen tai vaikka 3D-tulostukseen liittyviä kerhoja – löytyypä meiltä myös oma bändikin, Dpop.

Harrastekerhot pohjautuvat henkilöstön omalle aktiivisuudelle ja kuka tahansa voi perustaa kerhon ja anoa sille avustusta.

Mitä pelitoiminta tarkoittaa harrastajille?

Pelitoiminta on tiimiytymistä edistävä vapaa-ajan harraste, jossa pääsee viettämään aikaa asiakastiimin ja firmalaisten kanssa miellyttävissä merkeissä varsinkin näin etätyöaikana. Toinen joukkueistamme koostuu saman asiakkuuden parissa päivittäin työtä yhdessä tekevistä asiantuntijoista ja toista joukkuetta yhdistää sama toimipiste. Tiimiytymällä luodaan leikkimielistä kilpailutilannetta firman sisällä kannustaen muitakin firmalaisia tiimiytymään hakeutumalla itseä kiinnostavien harrastevaihtoehtojen pariin.

Tukeeko yritys harrastejoukkuetta?

Joukkueiden kausimaksut laskutetaan harrastetoiminnan kautta ja joukkueiden otteluiden livestriimaus Youtubeen on kustannettu ParviGamingin tuottamien palveluiden kautta.

Kokeeko yritys saavansa esim. yrityskuvalle positiivista toiminnastaan?

Pelitoiminta auttaa varmasti luomaan positiivista kuvaa yrityksestä. Näytämme näin myös ulospäin, että meillä on aktiivista etäharrastetoimintaa yleisesti tunnetumpien sähly- ja jalkapallokerhojen lisäksi ja sisäisesti kannustetaan firmalaisia yhteisöllisyyteen osoittamalla, että yhdessä tekeminen voi näyttää myös tältä.

Mitä kertoisitte toisille yrityksille toiminnasta Kanaliigassa tai yleensäkin pelaamisen harrastamisesta?

Tiimitoiminnan haasteet ovat samat niin pelikentillä kuin työpaikalla: kommunikaatio, itseohjautuminen ja yhdessä tekeminen, muiden tiimiläisten haasteiden poistaminen ja tiimin eduksi toimiminen ovat aivan yhtä tärkeitä periaatteita serveristä riippumatta ja niiden vaaliminen niin työ- kuin vapaa-ajallakin on kaikkien tiimin jäsenten etu.

Linkit:

Senior Traineet eSportsin parissa: Tomi ja Juha edustavat Digiaa Kanaliigassa

Leave a Reply