E-urheilun uutisia Euroopasta

Tanskassakaan ei kaikki organisaatiot onnistu eurheilun parissa. Nimittäin nyt tuli tieto, että Copenhagen Flames, joka on tullut suomalaisille tutuksi CS:GO otteluistaan mm. HAVUa vastaan, on hakeutunut konkurssiin. Tämä vain kuvastaa, että jopa Tanskassa on eurheilun organisaatioiden kehityttävä oikeasti kokonaisvaltaiseksi liiketoimintayksiköksi, missä pelaajatkin ymmärtävät oman tilanteensa ja tehtävänsä. Jos eurheilussa aikoo olla ammattilainen, pitää pelaamiseen, harjoitteluun ja viestintään eli PR-toimintaan suhtautua ammattimaisesti, eikä myöskään vapaalle voi päästellä suustaan peleissä aivan mitä vain, kuten olemme saaneet lukea monien pelaajapotkujen yhteydessä.

PSG ja Tundra yhteistyöhön Rocket Leaguessa

Paris Saint-Germain Esports palaa Rocket Leaguen pariin tyylikkäästi kiitos yhteistyön johtavan organisaation, Tundra Esportsin kanssa. Heillä on päämääränä murtautua maailman kärkijoukkueiden joukkoon ja tuottaa pitkäaikaisia mestaruustuloksia yhdessä. Kilpailemalla PSG Tundra -nimellä, joukkue hyödyntää Paris Saint-Germainin brändin kasvavaa asemaa pelimaailmassa yhdistettynä Tundran ainutlaatuiseen asiantuntemukseen esports-suorituskyvyssä ja sisällöntuotannossa luodakseen sitoutuneen maailmanlaajuisen fanikunnan.

Tämän kumppanuuden tavoitteena on luoda kilpailukykyinen Rocket League -joukkue, joka pystyy voittamaan jokaisen kilpailun, johon se osallistuu, ja brändi, joka heijastaa fanien päävirtaisten kiinnostuksen kohteita. Täydelliset joukkuetiedot, mukaan lukien pelaajat ja valmentaja, ilmoitetaan myöhemmin.

Rocket League tunnetaan yhtenä teknisesti monimutkaisimmista videopeliksiä, ja siitä tuli nopeasti ilmiö esports-maailmassa. Pelin jalkapallo-/autohybridiversio, joka julkaistiin heinäkuussa 2015, kerää lähes 100 miljoonaa pelaajaa kuukausittain maailmanlaajuisesti, mikä on osoitus sen suosiosta peli- ja jalkapallofaneiden keskuudessa.

Olemme iloisia paluustamme yhteen maailman suosituimmista peleistä, Rocket Leagueen. Odotamme innolla PSG Tundran joukkueen menestystä. Rakentaessamme joukkuetta Paris Saint-Germain pyrkii hyödyntämään läsnäoloamme Euroopassa ja jatkamaan laajentumistamme. Kiitos PSG Tundran joukkueen, seuralla on nyt seitsemän esports-joukkuetta.

Paris Saint-Germainin brändijohtaja Fabien Allègre

Tundra Esports perustettiin vuonna 2019 tavoitteenaan tuoda yhteen parhaat esports-lahjakkuudet maailmanlaajuisesti. Voittaen lukemattomia mestaruuksia, mukaan lukien Dota International 2022 ja FNCS EU Championship, brittiläinen organisaatio on noussut esille häiriönä esports-skeneessä ja on huomion arvoinen kansainvälisellä areenalla.

Olemme iloisia voidessamme tehdä yhteistyötä ranskalaisen huippujoukkueen Paris Saint-Germainin kanssa. PSG jakaa samat arvot kanssamme. Tundrassa pyrimme ylittämään kilpailullisen pelin rajat ja tarjoamaan faneille ainutlaatuisen ja unohtumattoman kokemuksen pelikulttuurin, taiteen ja musiikin kautta! Odotamme innolla, mitä tämä dynaaminen duo voi saavuttaa.

Tundra Esportsin toiminnanjohtaja Carleton Curtis

Paris Saint-Germain Esports

Paris Saint-Germain lanseerasi PSG Esportsin vuonna 2016, mikä heijastaa sen asemaa innovaattorina. Uuden sukupolven seurana se on nopeasti noussut merkittäväksi toimijaksi kansainvälisellä pelikentällä, joka houkuttelee miljoonia nuoria ympäri maailmaa.

Paris Saint-Germain Esportsilla on seitsemän ammattilaistason joukkuetta, jotka kilpailevat korkeimmalla tasolla League of Legendsissa (PSG.Talon), DOTA 2:ssa (PSG.LGD), Fortnitessa (PSG.TNA), Arena of Valorissa, Rainbow 6:ssa, FIFA 23:ssa ja nyt Rocket Leaguessa. Paris Saint-Germain viihdyttää miljoonia pelaajia ja katsojia ympäri vuoden osallistumalla suuriin kansainvälisiin kilpailuihin. Kiitos Kiinassa, Thaimaassa, Singaporessa ja Japanissa sijaitseville Esports-joukkueilleen, Paris Saint-Germainin brändi nauttii vahvasta läsnäolosta Aasiassa. Lisäksi sillä on joukkue Yhdysvalloissa.

Harvat seurat sitoutuvat Esportsin ammattimaistamiseen yhtä vahvasti kuin Paris Saint-Germain. Seuran joukkueiden kehittämisen lisäksi Paris Saint-Germainin Academy Esports -ohjelma tarjoaa koulutuskursseja, jotka mahdollistavat pelaajien taitojen hiomisen eri pelien parissa samalla, kun eettiset pelikäytännöt varmistetaan. Vuonna 2021 Paris Saint-Germain avasi Esports-studion Boulogne-Billancourtin pääkonttorillaan Pariisin alueella, jossa aloittelevat ja kokeneemmat pelaajat voivat osallistua pelaamiseen ja digitaalisiin aktiviteetteihin.

Tundra Esports

Pääkonttorinsa Yhdistyneessä kuningaskunnassa sijaitseva Tundra perustettiin vuonna 2019 ja sen ammattilaisjoukkueet ovat voittaneet maailman suurimpia esports-kilpailuja, mukaan lukien Dota 2 International 2022 -mestaruus, 2022 Fortnite EU FNCS Championship ja FIFA ePremier League.

Sitoutuneena luomaan sitoutuneen ja dynaamisen yhteisön Tundra on kehittänyt mainettaan innovatiivisen median tarjouksen ja yhteistyön kautta sisällöntuottajien ja brändien kanssa. Vuonna 2022 Tundra Esportsin tilaajat kasvoivat 100 prosenttia, nostaen tilaajamäärät 1,6 miljoonasta 3,2 miljoonaan. Kuukausittaiset näyttökerrat kasvoivat samalla 5 miljoonasta 10 miljoonaan ja videoiden katselut nousivat 200 prosenttia. Brändi keräsi myös 1,25 miljardia näyttökertaa esports-kilpailujen suoratoistojen ja lahjakkuuksista koostuvan tiiminsä merkittävän kasvun ansiosta. Tiimiin kuuluu nykyään yli 20 ammattilaispelaajaa ja luovaa tekijää.

Tundra Esports on saavuttanut kahdeksan sijoitusta mestaruuskilpailuissa, erityisesti DPC WEU:ssa (Dota 2), ePremier League 2022:ssa (FIFA) ja FNCS C3 S2 2022:ssa (Fortnite Champion Series: Chapter 3 Season 2), ja sen kolme joukkuetta on saavuttanut useita top 3 -sijoituksia.

Leave a Reply