a

Lorem ipsum dolor sit amet, elit eget consectetuer adipiscing aenean dolor

CS:GO suomalaiset tulessa tällä viikolla

Jos menneinä viikkoina on ollut vähemmän seurattavaa aivan korkeimmalla suomalaisella CS:GO tasolla kilpailullisesti, nyt mennään taas eikä meinata. Tällä viikolla ovat nimittäin tulessa eri turnauksissa mm. HAVU, KOVA, ENCE sekä suomalaisedustuksinen FPX.

ENCE

Näistä viimeisenä pelaamaan astuu lauantaina ENCE kohtdaten silloin Fiendin Funspark ULTI 2021 Europe Regional Series 2:ssa. ENCE:n ottelu on ryhmä C:n avausottelua ja odotukset ovat kovat, kiitos edellisten pelien. ENCE lähtee jopa pienoisena suosikkina bulgaareja vastaan, mutta maailmanlistan sijalukua 26 itsellään pitävä entinen Voyvoda ei ole itsestään selvä vastustaja ja ENCE saa esittää parastaan. Entinen Suomen CS:GO ylpeys koostuu nykyään suomalaisittain vain suomalaisesta organisaatiosta, valmentajasta ja pelaavasta Joonas “doto” Forssista. Muuten joukkueen kokoonpano tulee Tanskasta, Puolasta sekä Israelista.

HAVU

Entä sitten suomalaisten tämän hetken CS:GO tiimien ykkösnyrkki eli HAVU, miten HAVUlla menee? Otteluesitykset ainakin ailahtelevat lievästi sanottua, joka vaikeuttaa joukkueeseen kohdistuvan luoton kasvua. Tätä kirjoitettaessa joukkue pelaa Spring Sweet Spring 2 turnauksen toista otteluaan ja vastassa on ruotsalaisten Gamer Legion ja HAVU vei oman karttavalintansa Nuken 16-9.
HAVU ehti nousta jo sijalle 14 maailmanlistalla, mutta ailahtelevat peliesitykset ja tappiot ovat pudottaneet sen sijalle 21 ja tiukka ttc 2-0 voitto ei ollut parasta HAVUA. Sitä ennen ehtikin tulla tappiot 100PG:lle, DBL Poneylle, Sproutille sekä mouserportsille. Tällä viikolla HAVU kohtaa heti näin tiistaina GamerLegionin ja huomenna on vastasssa Dignitas. Kova otteluruuhka on kaikilla joukkueilla edessä, mutta miten joukkueet jaksavat? Se saadaan nähdä.
Olisiko aika CS:GO joukkueilla miettiä oikeasti rosteria, missä olisi 5+1 jäsentä, jolloin yhtä pelaajaa voitaisiin välillä aina “ladata”, ja näin taattaisiin jaksaminen? Vai riittääkö edes 5+1?

KOVA

Entä sitten KOVA? Samu “uli” Leirilaakso, Lauri “pietola” Hietala, Samuli “Twixie” Herrala, Jarkko “Spargo” Rahja sekä Jussi “Airax” Airaksinen eivät ole saaneet meiltä riittävästi huomiota, eikä myös joukkueen valmentaja Arttu “APEHEHE” Nikkilä sitäkään. KOVA on kuitenkin nyt rankinglistan sijall 76, käytyään maaliskuussa pohjalla (146). Joukkueella on tänään peli Dignitasta vastaan ja loppuviikosta vastaan tulee Lyngby Vikings. Ensimmäinen ottelu on Spring Sweet Spring 2 sarjaa ja toinen Elisa Invitationia. KOVA pelasi tiukan pelin SKADEa vastaan eilen, mutta hävisi sen lopulta 1-2, samoin pari päivää sitten tuli takkiin Nordavindille, mutta voitto kuitenkin Lilmixistä ja Galaxy Raceristä. Suomalaisittain KOVA on näyttänyt voitoilla hREDS ja SJ:stä että joukkue on aika hyvin ansaitsemassa kakkossijaa Suomen CS:GO rankingissä (jossa ENCE ei ole meidän silmissämme mukana…..)

FPX ja OG

Entä sitten Jesse “zehN” Linjala ja FunPlus Phoenix. Joukkue sai lentävän lähdön ja pelasi voittoisasti kunnes vastaan tulivat Vitality ja NIP. Tällä viikolla vastus on samaa tasoa kun tänään illalla on Flashpoint 2 peli Complexityä vastaan ja ensi viikolla IEM Summer 2021 turnauksessa vastassa on itse Astralis. Jesse on Aleksi “Aleksib” Virolaisen ohella ainoa suomalainen, joka tällä hetkellä pelaa aivan sillä ylimmällä CS:GO tasolla. Aleksin OG:n seuraava peli on myös ensi viikolla IEM Summer 2021:ssa ja vastassa on NIP. OG:N edelliset ottelut pari viikkoa sitten eivät olleet kovin positiivisia kun joukkue hävisi sekä Vitalitylle että Astralikselle suoraan 0-2 ja OG onkin rankinglistalla sijalla 20.

Leave a Reply