Arena of Valor ja 10 miljoonan palkintopotti

Arena of Valor on 5vs5 joukkueellinen moba-peli mobiiliin. Sen viime kauden mestaruuskisoissa oli miljoonan dollarin palkintopotti. Arena of Valor on myös mukana Kiinan Hangzhoussa pidettävissä Aasian kisoissa.
Seuraava World Cup on tulossa elokuussa 2022. Kisoihin on mahdollista päästä myös Euroopasta, sillä Eurooppa on yksi kuudesta alueellisesta karsinta-alueesta. Tämä vuosi on neljäs AoV:n mestaruuskisavuosi ja ensimmäinen tällä uudella formaatilla. Vuodelle 2022 jaossa on 10 miljoonaa dollaria, ja voittajalle siitä 3,5 miljoonaa, ja muille TOP4 pääseville on luvassa 250 000 dollaria.

Mobiili esports Arena of Valor (AoV) laajentaa merkittävästi maailmanlaajuisia toimiaan vuonna 2022. Tencentin tytäryhtiön TiMi Studiosin valmistama peli tuo uusia alueita, lähtötason kilpailuinfrastruktuuriinsa, jolloin useammat pelaajat voivat jatkaa polkua ammattilaispeleihin. Millainen tuosta konseptista on lopulta tulossa, on vielä hieman epäselvää, mutta Eurooppa saa oman turnauksensa – joten kenties Suomessakin kannattaa kokeilla oman joukkueen pystyttämistä?

Toinen kehitys ensi vuodelle on, että AoV-kilpailukausi ei  pääty AIC: n kanssa (jossa on oma kahden miljoonan palkintopottinsa). Sen sijaan AoV World Cup toimii pelin maailmanmestaruutena, jossa siis jaossa tuo 10 miljoonaa. Aiemmin tänä vuonna AoV ilmoitti myös yhdistävänsä voimansa TiMi-tuotetun vastineensa Honor of Kingsin kanssa isännöidäkseen yhteisiä MAAILMANMESTARUUSKISOJA vuonna 2022 (AoV on Honor of Kingsin kansainvälinen sovitus Kiinan ulkopuolella). Kingsin MM-kisojen edellisessä turnauksessa palkintopotti oli 8 miljoonaa dollaria. Honor of Kings on vakiinnuttanut asemansa yhtenä maailman menestyneimmistä esporteista, joka pyörittää franchising-liigaa Kiinassa, ja tuottaa lähes 3 miljardia dollaria maailmanlaajuisia tuloja .

Leave a Reply