PUBG Mobile

PUBG eli PlayerUnknown’s Battlegrounds on PUBG Corporationin peli, joka ilmestyi ensimmäistä kertaa maaliskuussa 2017 ja siitä tuli välitön hitti. Peli oli aluksi maksullinen ja maaliskuun 2017 – tammikuu 2019 peliä myytiin yhteensä lähes 28 miljoonaa kappaletta. Sillä oli jo maaliskuussa 2017 jopa 2,8 miljoonaa yhtäaikaista pelaajaa Steam-palvelussa.

Peli itsessään on perinteinen battle royale taistelupeli, jossa 100 pelaajaa “lähetetään” rajatulle alueelle, joka pienenee koko ajan pelin edetessä. Pelissä voi pelata soolona, duona tai neljän pelaajan joukkueissa.

Ei siis ollut kovinkaan suuri yllätys, että joulukuussa 2017 pelistä tuli mobiililaitteille tarjoitettu oma versio, ja samalla syntyi kaksi koulukuntaa: alkuperäisen pelin pelaajat ja mobiilipelajat.

Mobiilipelin kehittivä’t Lighspeed Quantum Studiot, jonka omistaa Tencent Games, yksi maailman suurimmista pelitaloista.

Nykyään PUBG Mobile on ladattavassa ilmaiseksi niin Apple kuin Android puhelimille, ja mm. Suomiesports Oy:n toimitusjohtaja on pelannut PUBG mobilea satunnaisesti lähes pelin ilmestymishetkestä lähtien.