League of Legends: Wild Rift – Toimiiko porttiteoria?

Olemme jonkin verran antaneet huomiota Wild Riftille tällä sivustolla aikaisemminkin. Nyt on mielestäni oikea hetki pohtia, toimiiko mobiilipuolen peli hyvänä ponnahduslautana isoveljeensä, PC -puolen League of Legendsiin.

Sama peli, eri paketti?

Käytännössä molemmissa peleissä on sama idea: 5 vastaan 5 joukkueet, jotka koittavat edetä kolmea reittiä pitkin vastustajan päätyyn ja tuhota heidän nexuksensa. Roolitukset toimivat myös molemmissa peleissä (ideaalitilanteessa) samankaltaisesti: 1 pelaaja hoitaa yläkaistan, yksi pelaaja keskikaistan, kaksi pelaajaa alakaistan sekä yksipelaaja viidakkoalueen, “junglen”. Miksi vain ideaalitilanteessa? Kirjoitushetkellä Wild Riftissä ja PC-LOLissa on yksi isohko ero: Peliä haettaessa PC -puolella on pelaajalla mahdollisuus hakea haluamaansa roolia edellämainituista viidestä roolista sen mukaan, mitä haluaa pelata. Peli ei kuitenkaan sataprosenttisesti aina takaa sitä, että saat itsellesi juuri sen roolin mitä haluat. Peli kuitenkin jakaa pelaajille jo ennen hahmovalintaa roolit niin, että jokaisella pelaajalla on joku nimetty rooli.
Näin ei mobiilipuolella toistaiseksi ole. Useimmiten käy niin, että jos pääset valitsemaan hahmoa ensimmäisenä, saat päättää roolin itsellesi. Pahnan pohjimmaiseksi jäänyt joutuu usein tyytymään rooliin, mikä jää jäljelle. Tähän toivoisin pikaista muutosta, Riot pliis.

Hahmotusongelmia

Pc-versio sisältää myös tavattoman paljon enemmän hahmoja, joista valita. Toki Wild Riftin noin viidenkymmenen hahmon rosteri ei ole pieni sekään, PC -isoveli vetää pidemmän korren yli 140 hahmollaan. Riotin peleille on kuitenkin ominaista, että hahmoja on auki alussa vain kourallinen, ja niitä saa avattua molemmissa peleissä joko pelaamalla tolkuttoman määrän tunteja (mitä juuri kukaan ei tee), tai sitten oikealla rahalla ostamalla voi avata itselleen lisää hahmoja.

Betasta Metaan

Mobiililolleroinen on vielä lasten kengissä. Riot on juuri ilmoittanut että amerikoissa alkaa vasta ensimmäinen avoin betatestaus pelille 21. maaliskuuta, joten muutoksia on varmasti peliin luvassa rutkasti. Tällä hetkellä käyttöliittymä on mobiilille todella hyvä ja sopiva, ja esimerkiksi jokaisen hahmon skillit toimivat suurin piirtein samalla tavalla kuin pc -versiossa. Jotkut hahmot, kuten Ashe ovat kuitenkin vielä toistaiseksi epätasapainossa, ja ovat täysin ylivoimaisia. Ashen perusskillit hidastavat toisia hahmoja niin kovin, että vaikea on päästä karkuun, jos Ashella sattuu nuolellaan osumaan. Tätä samaa en ole kokenut PC -puolella.
Wild Rift antaa kuitenkin peruskäsityksen jokaisesta hahmosta. On ollut ilo huomata, että ne hahmot joita olen mobiililla päässyt kokeilemaan ja niihin tykästynyt, toimivat pieniä poikkeuksia lukuunottamatta samantapaisesti myös PC-peleissä. Mobiiliversion nopeatempoisuus antaa osaamattomalle PC-pelaajalle mahdollisuuden kokeilla eri hahmoja paljon nopeammassa tahdissa ja siirtää opittuja taitoja PC -puolelle vaivattomasti.

Riimuja, riimuja!

Runet (suomeksi riimut) ovat läsnä molemmissa peleissä. Runet antavat käytännössä lisävoimia hahmollesi, ja ne pitää valita ennen peliä. Molemmissa peleissä runeja voi muokkaa haluamansa mukaan, mutta mobiiliversiossa hommaa on yksinkertaistettu todella paljon. Runeista kirjoittaminen olisi oma artikkelinsa lähes kokonaan, ja minulla ei siihen riitä tietotaito, koska pelaan molempia pelejä kasuaalisti. PC -puolella runet hoitaa puolestani BLITZ -niminen applikaatio, joka katsoo tietokannasta sopivimmat runet ja voi muokata niitä sen mukaan, mitä hahmoja vastustaja on peliinsä valinnut. Lisäksi Blitz antaa minulle ohjeistuksia, mitä itemejä pelin aikana kannattaa ostaa ja missä järjestyksessä päivittää taitopuutani. Mobiilipuolella olen toistaiseksi tyytynyt käyttämään kehittäjän antamia valmiita runepuita.

Lopuksi

Jos siis et ole vielä PC-lolia kokeillut, mutta Wild Riftiä olet, niin kannattaa rohkeasti kokeilla! Voi olla, että yllätät itsesi iloisesti. Varoituksen sana, varsinkin PC-puolta on jo vuosia varjostanut pelaajayhteisön toksisuus, ja se on edelleen pelissä läsnä. Sama toksisuus on myös havaittavissa myös mobiilipuolella. Tämä on asia, mihin Riot Gamesin pitäisi puuttua ehdottomasti. Jos chatin laittaa mutelle, on kokemus varmasti nautittavampi. Ehdotukseni pätee myös toisinpäin, jos Pc puoli on tuttu, niin kokeile nyt ihmeessä mobiiliakin!

Leave a Reply