Huolimatta fanien pettymyksestä MW2 tekee Call of Duty -sarjalle paljon enemmän rahaa kuin Vanguard

Call of Duty: Modern Warfare 2 jatkaa rahantekoa Activisionille, kuten yhtiö paljasti neljännesvuosittaisessa tulosraportissaan tänään. Uusi CoD-peli, johon on lisätty pelimuotoja kuten Warzone 2 ja DMZ, myy ja suoriutuu paremmin kuin viime vuoden osa, Call of Duty: Vanguard. Yhtiö kertoi liikevaihdon kasvaneen 28 prosenttia ensimmäisellä neljänneksellä vuonna 2023 verrattuna samaan jaksoon vuonna 2022.

“Rakentaen Call of Duty: Modern Warfare 2:n viime lokakuussa saavuttamaa ennätysmyyntiä, premium Call of Duty -pelien myynti ensimmäisellä neljänneksellä oli merkittävästi korkeampi kuin vuotta aiemmin”, Activision kertoi. “Activisionin laajentuneet tiimit tuottavat runsaasti julkaisun jälkeistä sisältöä sekä premium-peliin että ilmaiseen Warzone 2.0 -kokemukseen. Uusi sisältö, pelimuodot ja pelikokemuksen parannukset ovat vaikuttaneet positiivisesti sitoutumiseen, ja Activision suunnittelee houkuttelevampia livepalveluja tuleville kuukausille.” Ja vaikka monet fanit ovat ilmaisseet pettymyksensä MW2:sta ja Warzone 2:sta viime kuukausina, näyttää siltä, että yhtä moni pelaaja on ostanut mikromaksuja peleissä.

Osana tuota 28 prosentin kasvua CoD-pelaajat näyttävät ostavan huomattavasti enemmän pelin sisäisestä kaupasta, ja yhtiö raportoi liikevaihdon olleen 1,29 miljardia dollaria verrattuna 1,01 miljardiin dollariin vuoden 2022 ensimmäisellä neljänneksellä. Mielenkiintoista kyllä, Activisionin kuukausittaiset aktiiviset käyttäjät laskivat 111 miljoonasta vuoden 2022 lopussa 98 miljoonaan alkuvuodesta 2023, mikä saattaa kuvastaa joitain pelaajien turhautumisia nykyisiin CoD-tarjontoihin.

Tuo luku on samankaltainen kuin suurimman osan vuodesta 2022 vallinnut MAU-lukumäärä. Useita MW2:n kausia on vielä jäljellä tänä vuonna, ja yhtiö pyrkii pitämään pelaajat mukana samalla kun houkuttelee takaisin niitä, jotka ovat siirtyneet muualle CoD-toiminnan pariin. Ja CoD-toimintaa he jatkuvat saamaan. Activision vahvisti, että tänä vuonna nähdään “täysi vuosittainen premium-julkaisu” FPS-franchisessa.

***

Kiinnostavat puhelimet ja tekniikka: www.luurituki.fi

Mikä on Call of Duty?

Call of Duty on suosittu ensimmäisen persoonan ammuntapelisarja, joka on kehitetty ja julkaistu Activision-pelikehittäjän toimesta. Sarja alkoi vuonna 2003 ja siitä lähtien on julkaistu lukuisia pelejä eri aikakausiin ja teemoihin sijoittuen. Call of Duty -pelit tarjoavat yleensä intensiivistä sotatoimintaa, moninpelitiloja sekä syvällisiä tarinoita yksinpelikampanjoissa.

Pelaajat voivat hypätä monenlaisiin rooleihin, kuten sotilaisiin, vakoojiin tai tulevaisuuden taistelijoihin, ja kokea erilaisia sodankäynnin ja taisteluiden skenaarioita eri aikakausilla. Call of Duty -sarjassa on myös suosittu moninpelikomponentti, jossa pelaajat voivat kilpailla tai tehdä yhteistyötä verkossa toisiaan vastaan.

Sarjaan kuuluu useita alasarjoja, kuten Modern Warfare, Black Ops ja World War II, joista jokaisella on oma ainutlaatuinen tarinankerronta ja pelimekaniikka. Call of Duty -sarja on tullut tunnetuksi laajasta pelaajakunnastaan, jatkuvasta pelien kehityksestä ja innovaatioista sekä korkealaatuisesta visuaalisesta ja äänimaailmastaan.

Leave a Reply