Allu ja Twista palaamassa yhteen

HLTV ja Pelaajat.com kirjoittivat jo tästä, ja nyt on meidänkin vuoromme, eli vanhat ENCE:n kumppanit 29-vuotias Aleksi “Allu” Jalli ja 34-vuotias CS:GO valmentaja Slaava “Twista” Räsänen ovat koonneet ympärilleen täysin suomalaisen CS:GO kokoonpanon, joka nyt etsii itselleen organisaatiota – kaverit kuitenkin kertovat, etteivät he pidä kiirettä organisaation valinnan kanssa, koska tässä ollaan liikkeellä tosimielellä ja pidemmällä projektilla.

Allu ja Twista ovat kaikille CS:GO kilpakenttiä seuraaville tuttuja, eivätkä muutakaan rosteriin lisätyt ole täysin tuntemattomia. Miesten tiimi sisältää sekä kokemusta, että nuoruuden intoa kun joukkueen täyttävät HAVU:sta tuttu 28-vuotias AWP/bossi Lasse “ZOREE” Uronen, Olli “oopee” Piispanen 23-vuotias hRedin ex-pelaaja, SJ:Stä tuttu 20-vuotias Tuomas “SADDYX” Louhimaa sekä 25-vuotias Tony “arvid” Niemelä, joka viimeksi pelasi myös SJ:n riveissä. Tällä porukalla joukkueen keski-iäksi tulee vajaat 26 vuotta, eli aivan nuoresta porukasta edes CS:GO ammattipiireissä ei ole kyse. Twistan lisäksi kokoonpano saa myös avustajan valmentajan Mikko “xartE” Välimaan tullessa mukaan taustatiimiin – Mikon edellinen joukkue oli kaksi viimeiset vuotta hReds, mutta 30-vuotiaan pelaajan historia kattaa myös HAVU:n ja ENCE:n sekä SJ:N eli tässäkin kuviossa paljastuu Suomen pienet piirit – mistä on monesti varmasti etua, mutta tulevaisuudessa pitää pelaajia nousta kansainvälisestikin esille myös muuta kautta.

Nuoruutta ja kokemusta

Siinä missä Allu heivattiin ulos ENCE:n pelaavasta rosterista, ja hän ehti kokeilla Valentin “poizon” Vasilevin sijaisena Complexityssä, niin Twista on sekä autellut tulevia tähtiä, että miettinyt omaa tulevaisuuttaa lajin parissa, ja tässä on nyt sen tulos. Miten sitten Twista ja xartE saavat Allun ja ZOREEn toimimaan yhdessä oopeen, SAYYXin ja arvidin kanssa, onkin sitten aivan toinen kysymys. SADDYX ja arvid ovat pelanneet yhdessä SJ:ssä mikä autta varmasti omalta osaltaan, ja näistä arvid nousee joukkueen IGL:ksi.

Miten kokoonpano on otettu vastaan?

Siinä missä Allu ja Twista luonnollisesti haluavat rakentaa vanhan ENCE:n suomalaismuistoille perustuvan uuden suomalaisen menestysjoukkueen CS:GO pelin huipulle, on kokoonpano saanut jo “kuraa niskaansa”, vaikkei yhtään turnausta ole kokoonpanolla takana. Twistalla on nyt kärsittynä 15 kuukauden ESIC bänni ja valmentaja on jälleen vapaa toimimaan CS:GO tiimin puikoissa ja tällä kokoonpanolla ollaan menossa osittain myös aikaan, kun Allu ja nykyään Valorant-pelin parissa palkkansa tienaava Elias “Jamppi” Olkkonen pelasivat ENCE:ssä tuplabossia – sillä tällä kokoonpanolla on bossipelaajina Allu ja ZOREE, mutta todennäköisesti näistä ykkös AWP-pelaaja tullee olemaan Allu.

Kokoonpanon tulevaisuutta varjostavat eri foorumeilla keskusteluihin nousevat Twistan tekemiset, ja Allun ongelmat ENCE:ssä, mutta nämä kaverit tuntevat toisensa ja jonkinlainen yhteisymmärrys on varmaan löydetty, koska kokoonpano on tuotu ilmi. Twista kertoi myös pelaajat.comille, että heitä on jo lähestytty eri organisaatioiden toimesta.

Me Suomiesports.fissa emme omaa sellaista kassaa, että voisimme lähteä tätä kokoonpanoa rahoittamaan, mutta toivottavasti tämä porukka saa suomalaisen organisaation tuen taakseen – vaikka sitten kokonaan eurheilun ulkopuolelta!

Leave a Reply