Valorant mestaruus Eurooppaan – kamppailuissa mukana Jamppi ja Derkeps

Fnatic, FPX ja Liquid haluavat pitää VCT Champions -pokaalin Euroopassa

VALORANT Champions 2022, VCT 2022:n viimeinen tapahtuma, näkee 16 joukkueen yrittävän toteuttaa unelmansa tulla maailmanmestareiksi. Koska turnauksessa ei ole heikkoja joukkueita, joidenkin alueiden joukkueet erottuvat enemmän kuin toiset. Yksi näistä alueista on EMEA, joka voitti VIIME VUONNA VALORANT Champions 2021 -pokaalin.

EMEA, Pohjois-Amerikan vieressä VCT: ssä, ovat alueita, jotka lähettivät eniten joukkueita organisaatioon 3 edustajan kanssa.  Fnatic, FunPlus Phoenix ja Team Liquid edustavat liigaa VALORANT-skenen kovimmilla haastajilla. Onko Euroopan Valorant joukkueista pitämään mestaruus Euroopassa?

FunPlus Phoenix FPX

FunPlus Phoenix on ollut yksi EMEA:n vahvimmista joukkueista pelin alkuajoista lähtien. Sekä ensimmäisissä First Strike -turnauksissa että VCT 2021 -kaudella he olivat aina huippujoukkue pelin suhteen. Heillä kesti kuitenkin vuoteen 2022 asti päästä kansainväliseen turnaukseen.

Kauden 2022 alkaessa ardiisin ja SUYGETSU: n lisäyksillä joukkue vei yksilöllisen laatunsa ja tulivoimansa seuraavalle tasolle. Heti sen jälkeen he hallitsivat VCT 2022 EMEA Stage 1 -tapahtumaa ja sijoittuivat ensimmäiselle sijalle. Valitettavasti he eivät voineet osallistua Masters Reykjavíkiin pelin ulkopuolisten tapahtumien vuoksi. Samasta syystä he joutuivat kilpailemaan stand-in-pelaajien kanssa aika ajoin kauden aikana.

Pelattavuuden kannalta lähes täydellisen vaiheen 1 jälkeen FPX aloitti hitaasti vaiheessa 2, mutta he pääsivät pudotuspeleihin sijoittumalla lohkossaan kolmanneksi. Oli kysymyksiä siitä, eivätkö he olleet yhtä vahvoja kuin ennen, mutta he pääsivät Masters Copenhageniin sijoittumalla toiseksi pudotuspeleissä.

FunPlus Phoenixin matka ensimmäisessä maailmanlaajuisessa turnauksessa alkoi rankasti. Vaikka he pääsivät ulos ryhmistä, he hävisivät Fnaticille pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella ja putosivat alasarjaan. Täällä EMEA:n edustaja heräsi ja voitti vastustajansa yksi kerrallaan ja otti mestaruuden stage 2 Masters -turnauksessa.

Kun pisteitä kertyi koko vaiheen 1 ja 2 ajan, he pääsivät VALORANT Champions 2022 -turnaukseen EMEA:n ensimmäisenä siemenenä.

Fnatic

Menetettyään vain yhden kansainvälisen turnauksen 2 kauden aikana, mestaruus on nyt Fnaticin ainoa tavoite. Vuosi 2022 alkoi lähes täydellisesti eurooppalaisille jättiläisille. He päättivät vaiheen 1 EMEA lohkovaiheen voittamattomina ja näyttivät paljon paremmilta kuin vastustajansa. Saatuaan paikan Masters Reykjavíkissa heidän suorituksensa kuitenkin romahti. Sitten heidät pakotettiin pelaamaan 2 stand-inillä kauden ensimmäisessä maailmanlaajuisessa turnauksessa sekä COVID-19: n että ei-pelin syistä. Tämä johti siihen, että he eivät edes päässeet ulos ryhmistä.

Pettymyksen tuottaneen tuloksen jälkeen Fnatic lisäsi joukkueeseen Alfajerin ja Enzon. Molemmat pelaajat osallistuivat nopeasti joukkueeseen ja Fnatic päätti vaiheen 2 EMEA voittamattomana ja ensimmäisellä sijalla. Oli mielenkiintoista nähdä, miten uudistettu kokoonpano pelaisi Stage 2 Mastersissa. He aloittivat turnauksen voitolla FPX:stä, mutta putosivat heti alasarjaan tappiolla Paper Rexille. Täällä he hävisivät tällä kertaa FPX:lle ja sijoittuivat turnauksessa neljänneksi.

Fnaticilla on melkein kaikki mitä he tarvitsevat voittaakseen VALORANT-mestarit 2022. Heidän on kuitenkin lisättävä pelikeskeisyyttään ja motivaatiotaan. Muuten heidän on tyydyttävä alempiin sijoituksiin, kuten aiemmin.

Team Liquid

Aivan kuten viime vuonna, Liquid voitti EMEA Last Chance -karsinnan ja pääsi vuoden lopun turnaukseen. Tällä kertaa he kuitenkin pelaavat eri järjestelmää. Stage 1 Mastersin jälkeen pitkäaikainen valmentaja Sliggy jäi passiiviseksi, L1NK jätti joukkueen ja Dimasick ja eMIL liittyivät kokoonpanoon.

Team Liquid on aina ollut yksi keskimääräistä korkeammista joukkueista näyttämöllä, mutta he eivät ole koskaan pystyneet tulemaan “voittajaksi”. Heidän ajoittain näyttämiään esityksiä ei voitu jakaa koko kaudelle. Sellaisena heillä ei voisi olla onnistunutta kautta. Onneksi heillä on edessään turnaus, jossa he voivat korvata kaiken. ScreaM ja hänen ystävänsä aloittavat VALORANT Champions 2022 -kilpailun ryhmässä A, joka on yksi kovimmista ryhmistä. Jos he selviävät heistä ja pääsevät pudotuspeleihin, he voivat mennä aina saamallaan itseluottamuksella.

Loppujen lopuksi kaikki kolme EMEA-joukkuetta haluavat pitää Championship Trophyn Euroopassa. Kun Acend putoaa vaikeisiin aikoihin eikä pysty puolustamaan kruunuaan, näiden kolmen tehtävänä on pitää Eurooppa Valorantin hallitsevana alueena.

.. ja viime vuotiseen tapaan, myös suomalaisittain seurattavaa riittää tälläkin kertaa.

Mutta eurooppalaisille joukkueille on tulossa Istanbuliin kova vastus…

OpTic Gaming

OpTic Gaming on melko selvästi suosikkijoukkue suurimmassa osassa Valorant-yhteisöä, koska he ovat toistuvasti osoittaneet, miksi heitä pidetään Pohjois-Amerikan alueen parhaana joukkueena. OpTic on ollut menestynein joukkue pelin kahden ensimmäisen vuoden aikana ja sijoittunut jatkuvasti kolmen parhaan joukkoon missä tahansa Masters-tapahtumassa.

Heidän heikoin pisteensä on ollut EMEA-joukkueet, sillä he ovat voittaneet vain yhdellä kartalla Euroopan joukkuetta vastaan. He ovat 0-4 EMEA-alueen joukkueita vastaan ja pyrkivät tasapainottamaan yhtälön, kun he suuntaavat vuoden suurimpaan Valorant-turnaukseen.

Paper Rex

Paper Rex on turnauksen musta hevonen, sillä heillä on melko ainutlaatuinen pelityyli kaikkien kilpailevien joukkueiden joukossa. Heidän pelityyliään leimaa hyperaggressiivinen pelaaminen, ja se on erittäin arvaamaton verrattuna muihin huippujoukkueisiin.

Paper Rexistä tuli ensimmäinen aasian joukkue, joka pääsi kansainväliseen VCT-turnauksen finaaliin. FPX kuitenkin voitti heidät raa’asti finaalissa. PRX on edelleen yksi lupaavimmista joukkueista, ja siitä voi epäilemättä tulla tittelin haltija tänä vuonna.

LOUD

Etelä-Amerikan ykköskilpailija LOUD on ollut johdonmukaisin joukkue, joka on hävinnyt vain kolme ottelua koko vuoden aikana. He pääsivät VCT-tapahtumaan melko nopeasti, koska he olivat keränneet melko paljon piiripisteitä näiden voittamattomien juoksujen vuoksi. Masters Reykjavíkissa he päätyivät kakkoseksi, mutta saivat surkean juoksun Masters Copenhagen -tapahtumassa. Heidän äskettäinen esityksensä Kööpenhaminassa on saattanut vaimentaa Brasilian joukkueen odotuksia, mutta he haluavat saada kriitikot lepäämään tässä turnauksessa.

Leave a Reply