Suomen CSGO tulevaisuus ja syksyn Elisa tapahtuma

Nyt on pitkästä aikaa, ja itseasiassa ensimmäistä kertaa iso, merkittävä CS:GO tapahtuma tulossa Suomeen kun marraskuussa Espoossa pelataan Elisan isännöimä Esports Masters Espoo 2022 turnaus. Turnaukseen tulee osallistumaan 12 joukkuetta, ja palkintorahaa on jaossa 200 000 euroa – Suomen mittakaavassa kyseessä on siis melkoinen tapahtuma, mutta minkälainen on Suomen CSGO status tällä hetkellä, pelaajia kyllä riittää, mutta miksei kamppailemaan huippujoukkueena maailman turnauksiin?

Elisa Esportsilla pyrimme kasvattamaan kotimaista e-urheilun alaa ja luomaan mahdollisuuksia joukkueille ja pelaajilla kiivetä korkeammalle kuin koskaan, joten olemme yhdistäneet voimamme ESL:n kanssa viedäksemme tämän tavoitteen seuraavalle tasolle. Huiman $200,000 palkintopotin lisäksi, turnauksen voittajajoukkue saa paikan arvostetun Intel® Extreme Masters (IEM) Katowice 2023 -turnauksen Play-In-vaiheeseen. Tule kannustamaan lempijoukkuettasi voittoon, jotta he pääsevät matkalle Katowiceen, ja ole osa matkaa kohti kaikista maineikkainta turnausta kohti. LAN-turnauksen voittaminen Suomessa ei ole koskaan ollut näin kriittistä maailmanluokan joukkueille!

https://elisaesports.com/fi/masters/

Silloin kun suomiesports.fi laitettiin pystyyn meillä oli HAVU ja ENCE kamppailemassa aivan maailmanhuippujen kanssa – ja nämä joukkueet kamppailivat suomalaisilla rostereilla, ja pienellä odotusarvolla oli jopa parhaimmillaan myös KOVA tulossa mukaan kahinoihin, mutta jostain syystä (ei yksittäisestä syystä) HAVU ei koskaan yltänyt sellaiseen jatkumoon, että HAVU:sta olisi tullut yksi joukkue NAVI:n, Astraliksen, G2:n ja muiden TOP30 joukkueiden TIER1 joukkueiden mukaan… ja Suomen ykkösorganisaatio ENCE:nkin CS:GO joukkue on kokenut kovia, kun kansainvälisiä näyttöjä ja otteluita ovat nyt ottelemassa rosteri, jossa ei pelaa yhtäkään suomalaista… miksei? Ovatko suomalaiset oikeasti näin huonoja, vai onko kyse jostain muusta? Onko Suomi sittenkin liian pieni ylläpitämään TOP30 CS:GO joukkuetta pelkästään suomalaisin värein?

Vai olisiko sittenkin tyyntä ennen myrskyä..

Mitä Suomessa pelaajapiireissä oikeasti ajatellaan esimerkiksi Iltasanomien nostamasta Paavo ”podi” Heiskasesta, onko hänestä yksin nostamaan joku suomalainen joukkue eteenpäin… tuskin, mutta kuka osaa sitten koota oikeita kavereita samaan joukkueeseen, jotta mekin saisimme jotain todella suomalaista seurattavaa CS:GOn kansainväliselle huipputasolle, kun vielä G2:n kulisseissakin kuohuu, eikä Aleksi #Aleksib” Virolainen paikka ole niin varma jatkon suhteen.

Onko sitten Aleksi “allu” Jallin omasta TEMP-joukkueesta siksi seuraavaksi suomalaiseksi tähdeksi, vai odotammeko ENCE:n suomalaisten akatemiapelaajien kenties siirtyvän ENCE:n edustusjoukkueeksi? ENCE:n akatemiajoukkueen IGL:nä muuten pelaa meidän joulukuussa 2020 haastattelema Veeti “S1rva” Sirva.

Entä HAVU… joukkueen edellinen taival aivan maailman parhaiden joukossa jäi sitä isoa voittoa vaille, mutta muuten joukkue pelasi välillä todella hyvin, ja välillä kaikki muut asiat nousivat pääosiin eikä niin otteluihin valmistautuminen, onko siis tulevan HAVU entistä ammattimaisempi? Joona ”Sm1llee” Holmström, Olli ”sLowi” Pitkänen ja Otto ”ottoNd” Sihvo lähtevät HAVUsta eli vain Sami “xseven” Laasanen ja Jani “Aerial” Jussila ovat jäämässä joukkueeseen, ja uudet pelaavat ovat jo perusvalmiina kulisseissa, ja varmasti aivan lähipäivinä kuullaan, ketä uudessa HAVUssa astuu esille Assemblyn areenalle heti elokuun alussa. Mitä siis tekevät seuraavaksi mm. Jesse ”zehN” Linjala, Joonas ”doto” Forss ja Jarkko ”Spargo” Rahja.

Esimerkiksi Jessestä tuli free agent huhtikuussa ja doto on ollut vapaalla jo reilut puoli vuotta

Jarkko lopetti KOVA yhteistyö vasta äskettäin, joten mielenkiinto kohdistuu myös hänen jatkotoimilleen.

Miltä joukkueelta sinä odotat seuraavaksi todellista tason nostoa Suomessa?

Leave a Reply