Suomalainen ENCE joutui tyytymään kakkossijaan

Huolimatta siitä, että CSGO source 2 on edelleen julkaisua vailla, pyörivät CS:n turnaukset normaalilla teholla. Esimerkiksi yksi CS esportsin perusturnauksista, IEM Cologne CSGO 2023 järjestettiin Saksassa heinä-elokuun vaihteessa. IEM Köln 2023 alkoi heinäkuun lopulla play-in-vaiheella. Siinä 16 CSGO-joukkuetta taistelivat kahdeksasta jatkopaikasta. Kahdeksan pelivaiheesta selviävää joukkuetta liittyivät kahdeksan suoraan lohkovaiheeseen päässeen joukkueen seuraan.

IEM Köln 2023:n lohkovaihe kesti elokuun ensimmäiseen päivään asti. 16 joukkuetta jaettiin kahteen tuplaeliminoinnin ryhmään, joissa kussakin oli kahdeksan joukkuetta. Kunkin ryhmän voittaja eteni suoraan IEM Köln 2023:n semifinaaleihin, kun taas toiseksi ja kolmanneksi sijoittuneet joukkueet pelasivat vielä puolivälierissä.

Kotimainen ENCE vauhdissa

Kuten aina, IEM Kölnin pudotuspelit pelattiin valtavan liveyleisön edessä LANXESS Arenalla, jota syystäkin kutsutaan Counter-Strike-katedraaliksi. IEM Köln 2023 pudotuspelit pelattiin 4.-6. elokuuta. 

Suomalainen esports-organisaatio ENCE selvitti tiensä mallikkaasti finaaliin saakka. Välierässä joukkue päihitti maailman ykkösjoukkueisiin kuuluvan, hallitsevan mestarin Vitalityn. Tässä matsissa ENCE:n osalta paras pelaaja oli Alvaro “SunPayus” Garcia. – Olen ylpeä pojista, kaikki pysyivät rauhallisina. Kapteeni on onnellinen, totesi ENCE:n Marco “Snappi” Pfeiffer. 

Kaiken kaikkiaan ENCE pelasi mainiosti turnauksen läpi, kaataen sekä maailman rankingin ykkösen että kakkosena olevan Heroicin.

ENCE:n kauden ensimmäinen tappio

Loppupeleissä G2 kuitenkin suoritti loistavan setin voittaen ENCE:n 3-1. Tällä päätettiin viimeinen CSGO-tapahtumien kausi ennen siirtymistä CSGO source 2 :sen pariin. G2 ja heidän usein kritisoitu pelinsisäinen johtajansa Rasmus “HooXi” Nielsen voittivat kovan ryhmän sekä matkan varrella myös kolme parasta joukkuetta. G2 ei lähtenyt tauon aikana muuttamaan kokoonpanoaan, vaan pysyi listassaan.

G2 hallitsi Kölnin turnausta, kukistaen tärkeimmät voittajat, eli Vitalityn, monivuotiset kilpailijat FaZe Clanin, Astraliksen sekä IEM Dallasin voittajan ENCEn. Finaali Marco “Snappi” Pfeifferin kipparoimaa ENCE:ä vastaan osoittautui neljän kartan setiksi. Ylivoimaiset voitot Nuken ja Miragen kohdalla asettivat tietyn sävyn koko kisan loppuosalle. Vaikka ENCE tuskin onnistui pysäyttämään G2:n Anubiksessa, osoittautuivat he voimattomiksi Ancientissa häviten 16-9.

Tosin finaalin tappio oli vasta ENCE:lle syyskauden ensimmäinen. Joukkue on maailman kärkeä ja tulokset paranevat jatkuvasti. Hopeasija sekä 180 000 dollaria ovat hyvä startti syksyn kisoihin. 

Ei muutoksia G2:sen rosteriin

Parhaaksi pelaajaksi valittiin G2:sen Nikola “NiKo” Kovac. Mies voitti nyt IEM Cologne -pokaalin ensimmäistä kertaa. Ottelun jälkeisessä haastattelussa selkeästi iloinen NiKo kutsui tätä voittoa arvokkaaksi lohdutukseksi CSGO Major -tittelin menettämisestä ja kiitti m0NESY:tä uskomattomasta finaalisuorituksesta. Hän ja nuori tarkka-ampuja pääsivät tapahtuman yksittäisten tilastojen kärkeen.
G2:n vaikuttava voitto osoitti organisaation päätöksen olla tekemättä listamuutoksia tauon aikana hyväksi ideaksi. Useimmat muut joukkueet tekivät korjauksia valmistautuessaan CSGO source 2 :sen julkaisuun. Tämän onnistuneen kokoonpanon ansiosta G2 näyttää aivan yhtä hyvin varustautuneilta Counter-Striken uuteen aikakauteen kuin kilpailijansa, elleivät jopa paremmin.


Muuta mielenkiintoista luettavaa

Viikko Horoskooppi – Tulevan Viikon Tähtisäde

Viikko horoskooppi on astrologinen ennustus tulevalle viikolle. Se perustuu horoskooppimerkkiisi ja planeettojen asentoihin. Horoskooppi tarjoaa vihjeitä rakkaudesta, urasta, terveydestä ja taloudesta. Se auttaa hahmottamaan mahdollisia tapahtumia ja haasteita sekä antaa vinkkejä, miten voit hyödyntää planeettojen vaikutuksia parhaalla mahdollisella tavalla. Se on opas, joka tarjoaa inspiraatiota ja ohjausta viikon eri osa-alueille.

Mikael Granlund – Menestyvä jääkiekkoilija kansainvälisellä tasolla

Mikael Granlund on menestyvä suomalainen jääkiekkoilija, joka on tehnyt vaikutuksen kansainvälisellä tasolla. Hän aloitti uransa Suomen Liigassa ja nousi nopeasti nuorten maajoukkueisiin. Granlundin taidot ja älykäs peli-ilme huomattiin myös NHL:ssä, jossa hän edusti Minnesota Wildia ja Nashville Predatorsia. Hänet tunnetaan erityisesti upeasta ”Mikaelin maalista” vuoden 2011 MM-kisoissa. Granlundin lahjakkuus, luovuus ja peliäly tekevät hänestä arvokkaan pelaajan niin seuralle kuin maajoukkueellekin. Mikael Granlund ero aihe on noussut monen ihmisen mieleen.

Tehokkuutta edullisesti: Tutustu Samsung Galaxy A13 -puhelimeen

Koe sulava halpa suorituskyky ja loistava käyttökokemus Samsung Galaxy A13 -puhelimella, joka yhdistää edullisuuden ja laadun täydellisesti. Nauti upeasta 6,5 tuuman näytöstä, joka tarjoaa kirkkaat värit ja tarkan kuvanlaadun. Tehokas neliytiminen suoritin mahdollistaa sulavan sovellusten käytön ja multitaskauksen. Sisäinen tallennustila ja laajennettava muistikorttipaikka takaavat riittävästi tilaa suosikkisisältöjesi säilyttämiseen. Tartu tilaisuuteen ja hanki tämä huikea halpa puhelin, joka ei huuda hintalappuaan!

Oletko koskaan testannut nettisi nopeutta?

Internet nopeustesti on kätevä työkalu, jonka avulla voit mitata internet-yhteytesi nopeuden. Se mittaa sekä lataus- että lähetysnopeuden, antaen selkeän kuvan siitä, miten nopeasti voit ladata ja lähettää tietoja verkossa. Nopeustesti auttaa sinua varmistamaan, että internetyhteytesi toimii odotetusti ja tarvittaessa tunnistamaan mahdolliset ongelmat. Lisäksi se auttaa sinua valitsemaan oikeanlaisen liittymän tarpeisiisi, jotta voit nauttia saumattomasta ja nopeasta netinkäytöstä.

Leave a Reply