CS-joukkueiden piiri pieni pyörii

Tällä hetkellä Counter-Strikeen liittyvä elektroninen urheilu on täynnä uutisia CS2:sen odottelusta. Lisäksi jokaisen merkittävän listamuutoksen seuraaminen vie aikaa, etenkin, kun monet joukkueet arvioivat vaihtoehtojaan BLAST Paris Majorin päätyttyä. 

Ammatilliset organisaatiot analysoivat kokoonpanojaan ja päättävät, haluavatko tehdä vielä muutoksia luetteloon ennen tämän kesän CS2:n maailmanlaajuista julkaisua. Mahdollisten listamuutosten ajoitus ei voisi olla yhtään osuvampi, sillä seuraava Major pelataan ensi vuonna. Muutaman joukkueen välillä pelaajat vaihtuvat ja piiri pieni pyörii.

Vahvistetut listamuutokset

Suomalaisia kiinnostaa luonnollisesti erityisesti NAVI:n ja Mouzin tilanteet joukkueiden sisältäessä kotimaisia tähtipelaajia. MOUZ asetti Jon “JDC” de Castron penkkiin kesäkuussa ja lähti eri teille pelin sisäisen johtajan Christopher “dexter” Nongin kanssa osana CS2:n listauudistusta. Sittemmin organisaatio on tehnyt sopimukset GamerLegionin tähden IGL Kamil “siuhy” Szkaradekin kanssa ja täydensi vielä kokoonpanoa ihmekivääri Jimi “Jimpphat” Salon promootiolla akatemiatiimistä varsinaiseen joukkueeseen. 

NiP istutti Aleksibin kesäkuun puolivälissä tuomaan tilaa hampuksen paluulle. Ruotsalainen on jälleen vastuussa pelin sisäisistä johtotehtävistä ja palaa ammattilaispeleihin oltuaan poissa tammikuusta lähtien. Elektroninen urheilu oli hänen kohdallaan tauolla terveysongelmien takia. Ruotsalainen kivääri ja pelin sisäinen johtaja Hampus Poser on ilmoittanut maailmalle, että hän on valmis palaamaan toimintaan. NiP:n operatiivinen johtaja Jonas Gundersen kertoi HLTV:lle, että organisaatio arvioi CS-luettelonsa sesongin ulkopuolella.

Myöhemmin NAVI taas ilmoitti odotetusti joukkoonsa liittyvän suomalaisen kapteenin, eli Aleksibin, tähtikivääri Ivan “iM” Mihain ja liettualaisen kiväärin Justinas “jL” Lekaviciuksen. Uusi trio korvaa pitkään mukana olleen electroNicin ja Perfecton kaksikon sekä nuoren Andrij “npl” Kukharsjkyjin.

C9 vapautti tehtävistä pelin sisäisen johtajan Vladislav “nafany” Gorshkovin ja kivääri Timur “buster” Tulepovin luodakseen tilaa entisille NAVI-tähdille electroNicille ja Perfectolle. ElectroNic on joukkueen IGL, kun taas Perfecto toimii tukena, joka kuului busterille.

NAVI:lla tsemppi hukassa

IEM Köln 2023 -turnauksessa NAVI putosi pelistä häviten Astralikselle. Tappion jälkeen Aleksib kertoi NAVI:n tarvitsevan tehdä muutoksen parantaakseen jatkossa tuloksiaan CSGO:ssa. Suomalainen totesi, että NAVI:n kannattaisi palkata henkinen valmentaja, koska joukkue on usein lukossa. – Henkinen valmentaja voisi olla meille hyväksi. En tiedä, ehkä häviämme itsellemme mennessämme lukkoon, Aleksib sanoi sarjan jälkeen.

On jL:n kaltaisia pelaajia, jotka Aleksibin mukaan tuovat joukkueeseen hyvää fiilistä, mutta IGL uskoo, että NAVI:n ja hänen itsensäkin on keskityttävä lisäämään joukkuehenkeä. NAVI:n kesätauon kolme muutosta toivat mukanaan Aleksibin, jL:n ja iM:n. Kun s1mple ja b1t ovat myös listassa, joukkueella on paljon potentiaalia, mutta sen on selvästikin pidettävä hermot kasassa.

Tappiopelin aikana Astralista vastaan ja koko IEM Cologne 2023 -tapahtuman aikana jL oli lavalla huomattavan energinen ja yritti tsempata tiimiään aina kun pystyi. Muu joukkue kuitenkin näytti turhautuneelta tappioista johtuen. Tällaista elektroninen urheilu välillä on. 

Leave a Reply