Mainosta meillä

PUBG

PlayerUnknown’s Battlegrounds (PUBG) on massiivinen monen pelaajan verkkopeli, jonka on kehittänyt korealainen Bluehole. Pelin pääsuunnittelija on Brendan ”PlayerUnknown” Greene. Pelin idea perustuu Greenen aikaisempiin modeihin ARMA 2 -pelille. Pelissä enintään sata pelaajaa hyppää laskuvarjolla pelialueelle tarkoituksenaan kerätä aseita ja muita esineitä tappaakseen muut pelaajat. Käytettävissä oleva alue pienenee koko ottelun ajan ja ohjaa pelaajat lähemmäksi toisiaan. Viimeinen hengissä oleva pelaaja tai joukkue voittaa kierroksen.

Peli julkaistiin Microsoft Windowsille Valven Steam-palvelun ennakkojulkaisuohjelmassa maaliskuussa 2017. Peli on myi yli viisi miljoonaa kappaletta kolmen kuukauden aikana. Bluehole suunnittelee konsoliversioiden julkaisua, kun peli saadaan valmiiksi Windowsille.

Pelistä tuli valtava hitti vuoden 2017 aikana. Maaliskuun early access -julkaisusta sitä myytiin syyskuun loppuun mennessä noin puolen vuoden aikana 13 miljoonaa kappaletta, joka tarkoitti lähes 400 miljoonan US-dollarin tuloja. Tammikuussa 2018 peliä on myyty yhteensä 27,9 miljoonaa kappaletta. Pelillä oli marraskuussa 2017 ajoittain 2,8 miljoonaa yhtäaikaista pelaajaa, ja se oli ensimmäinen peli, joka ohitti Steam-palvelussa Valven omat pelit Dota 2:n ja Counter-Strike: Global Offensiven.

PUBG pelaajia oli eniten online vuoden vaiheessa 2017/2018 jolloin pelaajia oli yli kolme miljoonaa. Nyt elokuussa 2020 julkaistut luvut kertovat alle 500 000 pelaajan määristä.

 

Pelaaminen

Matchmaking-pelimuodossa korkeintaan sata pelaajaa taistelee battle royalessa, suurimittaisessa selviytymistilassa eli deathmatchissa, jossa vain yksi pelaaja tai joukkue voi voittaa. Pelin keskeisimmät osat ovat aseiden ja tarvikkeiden etsiminen, sekä vastustajien tappaminen. Pelissä on viralliset pelimuodot solo, duo, squad joissa tiimiin voi liittyä kuka tahansa, sekä 1-, 2- ja 3-man squad joissa pelaaja ottelee vain tiettyjen pelaajien parissa. Pelaaja voi siis pelata 0-3 henkilön kanssa. Pelaaja valitsee ennen ottelun alkua, pelaako ensimmäisestä vai kolmannesta persoonasta. Pelissä on viisi kenttää, kaksi isompaa 8×8 kilometrin kokoista karttaa Erangel ja Miramar, yksi 6×6 kilometrin kokoinen kartta Vikendi, neljäs 4×4 kilometrin kokoinen kenttä Sanhok sekä pienin kenttä Karakin, joka on 2×2 kilometrin kokoinen. Pelistä on kaksi versiota, tietokoneella pelattava/Xbox/PS4 sekä mobiiliversio, joka eroo huomattavasti pääversiosta.

Pelin alussa pelaajat valmistautuvat odotustilassa. Varsinainen kierros alkaa C-130-lentokoneesta, josta pelaajat hyppäävät laskuvarjolla kentälle. Koneen lentoreitti on joka kierroksella erilainen, mikä vaatii pelaajilta taktista päättelyä siitä, milloin hypätä pois. Kierroksen alettua pelattava alue pienenee kartan reunoilta etenevän sinisen vyöhykkeen (engl. blue zone) kasvaessa pakottaen pelaajat koko ajan lähemmäksi toisiaan. Seuraava pelattava alue ilmestyy joka kierroksella eri paikkaan. Sininen vyöhyke tekee kerta kerralta enemmän vahinkoa pelaajiin, ja mikäli he eivät ehdi pelattavan alueen sisälle, he kuolevat, vaikkakin voivat parantaa itseään sinisen alueen sisällä. Pelissä on myös punainen vyöhyke (engl. red zone), jonka aikana noin 0,64 neliökilometrin alueelle tippuu sattumanvaraisesti tuhoisia pommeja. Pommeilta voi suojautua hakeutumalla rakennuksiin. Vyöhyke ei ole käytössä esport-otteluissa. Pelissä on myös musta vyöhyke (engl. black zone), jota nähdään vain Karakin-kentässä. Se toimii samalla tavalla kuin punainen, mutta vyöhyke kykenee tuhoamaan ja romahduttamaan rakennuksia.

Maassa pelaajien täytyy tutkia rakennuksia ja muita alueita löytääkseen varusteita. Esineet ovat joka kierroksella eri paikoissa. Pelaaja löytää monipuolisesti aseita, kuten kivääreitä, pistooleita, haulikkoja sekä lyömäaseita, kuten macheten ja paistinpannun. Lyömäaseista paistinpannu torjuu myös luoteja. Ampuma-aseisiin on löydettävissä eri lisäosia kuten tähtäimiä, vaimentimia ja lisälippaita. Alueelta löytyy luotiliivejä, kypäriä ja reppuja, joiden suojaavuus, tilavuus ja kestävyys vaihtelee. Suojaavat varusteet vahingoittuvat tulitaisteluissa, ja lopulta hajoavat tarpeeksi osumia ottettuaan. Pelaaja löytää alueelta kulkuneuvoja, kuten moottoripyöriä, maastureita tai veneitä, joita voi tankata pelialueelta löytyvillä polttoainekanistereilla.

Pelaaja joutuu turvautumaan aistiensa ja päättelykykynsä varaan koko ottelun ajan. Joutuessaan tulitaisteluun pelaajan täytyy kuulostella, mistä suunnasta ampuminen tulee saadakseen suojan siltä. Myös kurkkimista (engl. peek) suojan takaa on hyvä käyttää vastustajan paikantamiseen taistelun aikana. Pelaaja ei näe kartastaan muuta kuin omat joukkuetoverinsa ja vyöhykkeet. Pelin voittaa viimeisenä henkiin jäänyt pelaaja tai joukkue. Pelin päätyttyä pelaaja palkitaan pelin omalla rahalla (engl. battle point, BP) perustuen sijoitukseen, tekemäänsä vahinkoon muihin pelaajiin ja tappoihin. Tällä rahalla voi ostaa laatikkoja, joista voi löytää kosmeettisia esineitä tai asekuoseja. Pelirahalla voi myös muokata hahmon ulkoasua.

Pelaajan tulee parantaa itseään aika ajoin. Ensiapupakkaukset ja sideharsot parantavat pelaajaa tämän haavoittuessa, mutta eivät kokonaan. Harvinaisempi lääkelaukku parantaa pelaajan täysin. Kipulääkkeet, energiajuomat ja adrenaliinipiikit parantavat pelaajaa hitaammin ja ovat pitkäkestoisempia. Kaikki parannustoimenpiteet vievät 3-10 sekuntia. Mikäli pelaaja pelaa joukkueessa ja saa kierroksen aikana liikaa osumia, tämä ei kuole heti vaan kaatuu (engl. knock out), jolloin pelaaja on elossa vielä hetken. Kaatuneena on mahdollisuus päästä taas taistelukuntoon, mikäli pelaajan joukkuetoveri onnistuu parantamaan tämän ajoissa. Kaatuneena pelaaja voi ainoastaan ryömiä tai pudottaa halutessaan esineitään, muttei voi poimia niitä uudelleen ennen kuin joukkuetoveri on parantanut hänet. Elvytys vie 10 sekuntia eikä kumpikaan voi liikkua paikaltaan sen aikana ilman, että se keskeytyy. Jos pelaaja kaatuu uudelleen saman kierroksen aikana, tämän hengissäoloaika lyhenee joka kerralla.

Kenttiin satunnaisesti tiputetaan ilmalähetys (engl. CarePackage), joka sisältää lääketarvikkeita, aseita ja varusteita, jotka antavat pelaajalle hieman etua esimerkiksi suuremmalla tulivoimalla. Paketin löytää parhaiten seuraamalla sen tippumista taivaalta, sekä sen hetkellisesti erittämästä punaisesta kaasusta. Se sisältää tavaroita joita ei löydä muualta pelialueelta, kuten tarkkuuskiväärit AWM ja MK14, rynnäkkökiväärit Groza ja AUG sekä konekivääri MG3. Mahdollisia muita tavaroita ovat maastopuku (vihreä, keltainen tai valkoinen), 4x-, 8x- ja 15x-tähtäimet ja vaimennin rynnäkkökivääriin ja tarkkuuskivääriin. Paketissa on aina 3. tason kypärä ja luotiliivi. Joissakin pelimuodoissa pelaaja voi pienellä mahdollisuudella löytää valopistoolin. Mikäli pistoolilla ampuu ylöspäin pelialueen sisällä, lentokone tiputtaa suurehkon, muutaman laskuvarjon varassa leijuvan paketin joka sisältää samoja tavaroita kuin tavallinen lähetys. Mikäli pistoolilla ampuu pelialueen ulkopuolella, taivaalta tippuu panssaroitu ja kestävä erikoisauto, BRDM-2, joka ei ole muutoin saatavilla.

 

Turnauksia:

Challengermode

Turnauslistaus: https://ggscore.com/en/pubg/tournaments

 

 

What is the PUBG GLOBAL INVITATIONAL.S?

PGI.S takes 2018’s tournament and molds it into an 8-week esports festival where players from around the world come together and compete for a massive $3.5 million dollar prize pool.

So what does the S stand for?

Lots of things, actually. The S is Survival, the core of what makes Battle Royale. It also represents the new Series format of PGI. It’s Supremacy, it’s Showmanship, it’s a global Showdown, and perhaps most importantly, it’s Safety. We’re taking big steps to ensure that PGI.S is our best tournament yet while making sure everyone stays safe.

 

PGI.S Details

PGI.S will be the longest global PUBG esports festival to date, lasting 8 consecutive weeks from February 2nd to March 28th, 2021. This year, we’re inviting 32 teams from around the world to join us in the Republic of Korea to participate in our safe tournament format. The total amount of prize pool will be 3.5 Million USD with 30% of the profit earned from Pick’em challenge to be added later on.

Regional Seeds

32 teams from around the world will be invited to PGI.S from the regions listed below. Full team list will be released at a later date.

 

 • Europe: 7 Teams
 • China: 6 Teams
 • Southeast Asia: 5 Teams
 • North America: 4 Teams
 • South Korea: 4 Teams
 • Latin America: 2 Teams
 • Japan: 2 Teams
 • Chinese Taipei: 2 Teams

 

PGI.S Match Details

 

 • PGI.S is made of two parts. Weekly Survival and Weekly Final.
 • During the first week, all teams will participate in preliminary ‘Rank Decision’ matches to decide their placement, with the top 16 teams participating in the first Weekly Survival match.
 • Weekly Survival will be held for a total of 16 matches during weekdays to select 16 Chicken Dinner winners.
 • 16 teams with Chicken Dinners from the Weekly Survival will earn prize money and a spot in the Weekly Finals.
 • Once a team earns a spot in the Weekly Finals, the next highest ranked team from the waiting list takes their place in Weekly Survival and the next match begins.
 • Weekly Finals will have a total of 10 matches and a larger amount of prize money on the line, which teams will earn based on their performance.
 • The team with the most amount of prize money after 8 weeks will be the final champions of PGI.S.

*More detailed rules will be shared in an upcoming announcement. https://www.pubg.com/en-us/2020/11/19/introducing-pubg-global-invitational-s/

 

Battle Royale Finland ry eli PUBG Finland on perustettu vuonna 2017 ja järjestää viikoittain turnauksia, jotka mahdollistavat matalan kynnyksen toimintaan osallistumiseen. PUBG Finland toimii yhteistyössä tapahtumajärjestäjien kanssa ja tuottaa turnauksia osaksi tapahtumaa. Viimeisin suuri PUBG Finlandin järjestämä turnaus oli LanTrek ‘20 -tapahtumassa pelattu Suomen ensimmäinen paikallisverkossa pelattava PUBG-ammattilaisturnaus.

www.pubgfinland.fi

 

Suomalaiset PUBG tiimit

[edgtf_portfolio_list type=”gallery” number_of_columns=”” space_between_items=”normal” enable_image_shadow=”no” orderby=”date” order=”ASC” category=”pubg”]

Lisää PUBG pelistä

Artikkelimme sisältävät  monesti asioita liittyen PUBG pelaamiseen tai pelaajiin. Tässä listaus näistä artikkeleista.