Liquid katkaisi Fnaticin 21 peräkkäisen voiton putken ja voitti VCT EMEA -tittelin


Team Liquid on kruunattu 2023 VALORANT VCT EMEA League -mestareiksi yllättämällä LOCK//IN -mestari Fnaticin suuressa finaalissa 28. toukokuuta.

Voitettuaan LOCK//IN -turnauksen maaliskuussa Fnatic oli hallitseva voima EMEA-alueella VCT-kumppaniliigassa, sillä he voittivat kaikki yhdeksän sarjaa, menettäen vain yhden kartan matkallaan BBL Esportsia vastaan sijaispelaajan kanssa.

Tämä teki joukkueesta kiistattoman suosikin jatkopeleihin. Vaikka he menettivätkin yhden kartan FUT Esportsia vastaan, he voittivat sitten Team Liquidin voittajien loppuottelussa 14-12, 13-6 päästäkseen suureen finaaliin.

Täällä he saivat uusintaottelun Team Liquidia vastaan, joka oli voittanut kuusi viimeisestä seitsemästä ottelustaan. Fnaticilla oli kahden kartan etu kieltojen suhteen, ja viisaiden rahojen mukaan heidän odotettiin nopeasti voittavan vastustajansa uudelleen. Näin näyttikin tapahtuvan, kun Fnatic otti kartan johdon ja voitti Lotusin 13-11.

Tästä eteenpäin Liquid vei Fnaticin Ascent-kartalle, jolla BBL oli voittanut heidät aiemmin kaudella. He vastasivat Liquidin yhdeksällä perättäisellä erävoitolla seitsemällä omallaan, jotta peli venyi jatkoajalle ja esti Fnaticin legendaarisen paluuvoiman tuloksen ollessa 14-12.

Vaikka Fnatic oli ollut voittamaton Haven-kartallaan lokakuusta 2022 alkaen, ennen kuin Timofey “Chronicle” Khromov liittyi joukkueeseen, Liquid kiiti kartan läpi varmistaen 13-6 tuloksen ennen kuin vetäytyi tasatilanteesta 9-9 viidennessä kartassa ja vei Fracturen 13-11 ja sarjan 3-1.

Koko sarjan aikana Fnaticin Emir “Alfajer” Beder oli paras suorittaja 83 tappolla ja 61 kuolemalla Killjoyna, kun taas Chronicle kamppaili vain 40 tappolla. Liquidilla sen sijaan oli tasaisempi joukko suorituksia, kun jokainen pelaaja teki 61–72 tappoa.

Tällä voitolla Team Liquid nosti EMEA 2023 -pokaalin ja varmisti ykkössijoituksen tulevaan Tokyo Masters -tapahtumaan ensi kuussa. Mestarijoukkueessa mukana myös suomalainen Elias “Jamppi” Olkkonen.

Ennen tätä peliä Fnatic ei ollut hävinnyt ottelua sitten 19. lokakuuta eikä ollut koskaan hävinnyt yhtäkään.

Leave a Reply