Jesse “zehN” Linjala ja uusi FPX

Eilen nähtiin FPX:n eli FunPlus Phoenix joukkueen ensi esiintyminen uusissa väreissä. Lähes entisen GODSENT rosterin siirtyminen uusiin väreihin kesti aikansa, mutta nyt Asger “Farlig” Jensen, Jesse “zehN” Linjala, Martin “STYKO” Styk, Pavle “Maden” Boskovic sekä lainapelaaja Chris “chrisj” de Jong kohtasivat Evil Geniuksen bo3 ottelussa DreamHackissa ja tuloksena oli 0-2 tappio. Infernossa mentiin jatkokierroksille jotka Evil Genius vei 15-19 ja Nuken Evil vei 13-16. Vaikka FPX esitti välillä hyviä otteita, on joukkueella vielä tilaa kehittymiselle.

Ottelun ensimmäinen kartta oli Evil Geniuksen valinta, ja jos se olisi kääntynyt FPX:lle olisi ottelun jatko ollut varmasti erilainen, mutta tällä kertaa niin ei käynyt ja FPX:n oma Nuken strategia ei toiminut sillä Evil Genius otti alusta alkaen kunnon etumatkan.

Seuraavaksi Evil G kohtaakin jo BIG:in hyvässä iskussa olevan joukkueen ja vastaavasti FPX saa uuden yrityksen eliminaatio-ottelussaan HellRaisers tiimiä vastaan. HellRaisers on maailman ranking 34 ja nousussa oleva itäeurooppalainen kokoelmajoukkue. Joukkueen keski-ikä on 23,4 ja pelaajisto tulee Venäjältä, Israelista, Latviasta ja Liettuasta. Tämä on HellRaisers tiimin ensimmäisiä kohtaamisia kuitenkaan tällä tasolla, vaikka joukkue on pärjännyt hyvin ns. toisella tasolla, ja omaa mahdollisuudet kyllä myös FPX:n kaatoon.

Illalla FPX – HellRaisers

Mikä sitten “mättää” FPX:n toiminnassa? Ainakin EG ottelussa sekä Jensen että Linjala pelasivat hyvin, mutta se viimeinen ratkaiseva osuma jäi aina lopulta saamatta ja varsinkin Nukessa loppukiri jäi liian myöhäiseksi, joten odotukset ovat HellRaisersin kanssa kyllä voiton puolella. Ottelu pelataan tänään illalla. Ottelu sanelee varmaan myös osaltaan Chrisin paikan FPX:n tulevissa kuvioissa.

Leave a Reply