Jääkiekon eplayoff pelit käynnistyivät tänään

Koska SM-liiga on tauolla keskeytyneenä, aloitettiin Telia eSports turnauksissa myös Liigakevät.

Ensimmäisen kierroksen otteluissa kohtaavat HPK ja Kalpa sekä JYP ja Ässät

Pelaamatta jääneet Liigan playoffsit pelataan virtuaalisesti NHL 20 -konsolipelillä 8. huhtikuuta alkaen, kun HPK ja Kalpa sekä JYP ja Ässät kohtaavat 1. kierroksen otteluissa. ePlayoffseja on kutsuttu pelaamaan joukko NHL 20 -pelaamista harrastavia suomalaisia jääkiekkoilijoita sekä joukkueiden kannattajia, jotka lähtivät rohkeasti tunnustamaan oman seuransa värejä.

Luvassa on poikkeuksellinen kiekkokevään kohokohta. Ovatko kiekkoammattilaiset yhtä hyviä pikselijäällä kuin fyysisessä kaukalossa? Vetoaako joku pelaajista ohjaimen loppuneisiin paristoihin hävitessään ottelun? Se selviää seuraavan kolmen viikon aikana.

HPK – Kalpa 8.4.2020

Historian ensimmäisen ePlayoff-ottelusarjan asetelmat ovat kutkuttavan tasaiset. Vastakkain asettuvat kummankin seuran ykkösnyrkit, eikä yllätyksiltä tulla välttymään.

Joni Tuulola, HPK:n oma kasvatti saa vastaansa KalPan raamikkaan lahtelaislähtöisen Eetu Sopasen. Vaikka puolustajakaksikko on tottunut voittamaan vuoden 2016 nuorten maailmanmestaruuden myötä, ovat he molemmat silti kovan paikan edessä. Ensimmäisen playoffs-sarjan ennakkosuosikin viitta on silti puettava Jonin ja HPK:n harteille.

Viime vuoden ”oranssin kevään” ja suomenmestaruuden tuomat menestymisen paineet eivät tunnu nimittäin koettelevan Tuulolaa lainkaan. Kuvailujen mukaan AHL-seura Rockford IceHogsia nykyisin edustava Tuulola on änärissä ”varsinainen velho.” Siinä missä Tuulosen työaika kuluu luistimet jalassa, vapaa-aikaa vietetään peukalot ohjaimessa.

KalPan yllätysvalmis änäri-veteraani Eetu Sopanen on silti luottavainen omiin taitoihinsa. Vaikka ensikosketus NHL-pelisarjaan tapahtui jo vuonna 2002, lähtee Sopanen playoffseihin altavastaajana. Sopanen nimittäin myöntää viettäneensä vain vähäisesti aikaa uudempien painosten parissa harjoitellen. ”Vanha rutiini ja kolmiokikka löytyy kyllä nopeasti”, kuittaa parhaillaan tradenomiksi opiskeleva Sopanen epäilijöille.

HPK:n Tuulola otti 2-1 voitoin voiton KalPan Eetu Sopasesta ja HPK eteni peleissä!

Otteluaikataulu

8.4. Playoffsien ensimmäinen kierros (HPK–KalPa, JYP–Ässät)
11.4. Neljännesfinaalit (Tappara–HIFK, Ilves–KooKoo)
15.4. Neljännesfinaalit
18.4. Semifinaalit
22.4. Semifinaalit
25.4. Finaali ja pronssiottelu

Joukkueiden edustajat

HIFK: Tuukka Ritokoski
HPK: Joni Tuulola
Ilves: Sami Hintsanen
JYP: Harri Pesonen
KalPa: Eetu Sopanen
KooKoo: Sasu Toikka
Kärpät: Miikka Kolehmainen
Lukko: Teemu Laurell
Tappara: Joona Luoto
Ässät: Iiro Vehmanen

Leave a Reply