HAVU ulkona CS:GO liigasta

Suomen yksi CS:GO ylpeys eli HAVU Gaming oli ensimmäisten huhujen mukaan pääsemässä mukaan CS:GOn ykkösliigaan el ESP Pro liigaan, mutta kuinkas kävikään. Joukkue kävi joulukuussa pelaamassa Dallasissa MDL-alasarjassa ja sijoittui toiseksi saaden paikan EPL-loppukarsintaan, joista puhuttiin että puolet saisi sitä kautta liigapaikan.

Karsinnoissa kävi kuitenkin niin että peräti kolme viidestä karsintajoukkueesta ei enää pelannut joukkueena ja jatkopaikka olisi ollut kohtuullisen helposti tarjolla. Tammikuussa ESL kuitenkin ilmoitti, että se vähentää liigan joukkuemäärän 48 joukkueesta 24 joukkueeseen ja ESL itse valitsee joukkueet liigaan.

Toisaalla tämä tarkoitti ettei HAVU Gamingillä enää olisi mahdollisuuksia nousta liigaan mutta osoitti samalla myös uuden lajin heikkouden – nopeat muutokset sekä liigoissa että pelaajajoukkueissa.

HAVU on CS:GO rankinglistalla sijalla 36 ja pääse EPL-liigaan olisi ollut joukkueelle paras tie nousta rankingissä. Nyt HAVU Gamingin mahdollisuudet lienevät kauden 2020 MAjor-karsinnat, Dreamhack ja kenties MDL-kausi.

Tämän 11.kauden ESL:ssä pelaavat

Astralis
Complexity
ENCE
Evil Geniuses
Faze Clan
Fnatic*
Forze
Furia Esports
G2 Esports
Godsent
Heroic
Intz
Mousesports
Natus Vincere
Ninjas in Pyjamas
North
OG
Renegade
Sharks Esports
100 thieves
Team Liquid
Tyloo
Vitality
Vitrus.pro

Näistää voittojo edellisiltä 10 kaudelta ovat keränneet Astralis, Fnatic, G2Esports, Mousesports ja Team Liquid.

Leave a Reply