Haastattelussa: Nikita “Derkeps” Sirmitev

Nikita “Derke” Sirmitev on vielä nuori e-urheilija, mutta jo nyt hän on ehtinyt nähdä kaikenlaista mikä kuuluu alaan. Ylläolevassa kuvassa Derkeps oli vielä KOVA:n riveissä, missä hänet penkitettiin viime elokuussa.

Häntä pidettiin pitkään yhtenä CS:GO pelin suurena tulevaisuuden toivona Suomessa, mutta kaikki ei aivan niin mennyt. Ensinnäkin hän siirtyi CS:GO pelistä usean muun pelaajan tavoin uuteen Valorant-peliin ja jatkoi loistavia peliesityksiään siellä. Valorantissa Derkevs on pelannut CrowCrowd tiimissä. 18-vuotiaalla pelaajalla on kaikki edessään, sillä nyt hän on tehnyt sopimuksen fnatic organisaation kanssa ja edustaa tätä myötä fnaticin Valorant joukkueessa.

Hänet rankattiin jo joulukuussa TOP-eurooppalaisiin Valorant pelaajiin.

Haastattelussa Nikita “Derke” Sirmitev

  • Kerro meille, kauan olet pelannut ja miksi alun perin aloitit tietokonepelit

Olen pelannut yli 10 vuotta videopelejä, isoveli näytti minulle pari videopeliä ja siitä lähtien olen pelannut suurin osa mun elämästä.  Aloitin kilpapelaamisen jossain vuonna 201,8 ja haluan pitää sen ammatinani

  • mitä syöt mieluiten, eli mieliruokasi?

Juustomakaroni on lempiruokani, mut myös syön tosi paljon salaattia.

  • olet vielä nuori mies, mitä tavoitteita sinulla on

Tällä hetkellä pelata parhaassa jengissä ja voittaa isoimpia turnauksia sen kanssa.

  • miten päädyit fnaticin tiimiin, lähestyitkö itse, vai onko sinulla agentti, vai ottiko organisaatio sinuun suoraan yhteyden

Organisaatio otti minuun yhteyttä ja pyysivät pelaamaan try-outit, joiden jälkeen sain viestin että ne haluavat ostaa minut CrowCrowdista.

  • mitä mieltä eurheilusta Suomessa, näetkö lajissa sinulle pidempi aikaisen ammatin

Suomessa e-urheilu on kasvanut hyvin tällä hetkellä, ja vaikka en näe Valorantissa nyt paljon suomalaisia tiimejä, mutta uskon et niiden tulevat myöhemmin. Tällä hetkellä Valorantissa on monta suomalaistapelaajia eri kansainvälisissä tiimeissä, mitkä pärjää tosi hyvin. Uskon että itse tulen pelaamaan myös pitkään.

  • miten nuoria pelaajia voitaisiin tukea – mitä sinä olisi toivonut jo enne fnatic sopparia

Uskon että tällä hetkellä nuorille annetaan tosi hyvää tukea suomessa, olisi myös hyvä jos joku järjestäisi nuorille omat turnaukset/liigat jotta joukkueet voisivat mahdollisesti löytää sieltä pelaajia itselleen.

  • mitä mieltä olet nyt paljon mediassa vallalla olevasta sukupuoli-keskustelusta ja pelaajien selkeästi kiusaamisesta

Olen kiusaamista vastaan ja toivon että kiusaajat saisivat enemmän rangaistusta. Valorantissa on hyvä systeemi sitä vastaan. En ole seurannut mediassa olevia sukupuoli-keskusteluita.

  • millaista kohtelua olet itse saanut kokea pelaajaurallasi, jo kenties ennen ns. kunnon joukkueita, ja niissä pelatessasi

On ollut pari tapausta kuin mua vihattiin sen takia koska olen venäläinen, mutta niitä ei enään ole ollut pitkään aikaan.
Suosittelen mykistään kiusaajat heti.

  • mitä neuvoja antaisit nuorille 15-17 vuotiaille, jotka haluavat seurata sinun jalanjälkiä?

Jos pelaatte liian paljon niin muistakaa tehdä taukoja, opitkaa kuuntelemaan kritiikkiä, olkaa rauhallisia ja myöntäkää omat virheet.

Kiitokset Nikitalle mahtavasta ajankäytöstä ja vastaamisesta kysymyksiimme. Toivomme hänelle menestystä valitsemallaan tiellä. Nikitalla oli hyviä pointteja vastauksissaan ja mielenkiinnolla seuraamme tulevat vuodet, miten Suomen Valorant scene kehittyy, vai käykö siinä kuten League of Legends, COD tai Dota2 peleissä, eli parhaat suomalaiset lähtevät pois Suomesta kansainvälisiin organisaatioihin, eikä Suomessa kehity yhtään ns. Tier1 joukkuetta.

Fnatic

This 18-year-old Finnish ex-CS:GO player joined us having impressed throughout his trial. He has recently played with Finnish CS:GO team Kova Esports, and CIS VALORANT roster CrowCrowd. His Jett and Sova play brings a new dimension of cultch potential and pop-off plays to our roster, and we’re looking forward to helping Derke realise his full potential in the Black and Orange.

Leave a Reply