Eurheilu ammattina

Silloin tällöin tulee vastaan tilanne, missä kyseenalaistetaan eurheilu todellisena vaihtoehtona työksi, eli ansaintamalliksi. Miksi? Hyväksymme kyllä sen, että jalkapalloilija, jääkiekkoilija ja monet muut oman lajinsa harrastajat voivat tehdä ja harrastaa sitä lajia ammattina, joten miksei eurheilu?

Eurheilu on vasta tiensä alussa ja se eroaa monessa kohdin näistä perinteisistä lajeista, mutta sillä on myös yhtymäkohtia niihin. Aivan samalla tavalla kuin edellä mainituista lajeista kehittyi vähitellen myös kilpailullisia lajeja ja ammattimaista toimintaa, näin on tapahtunut myös pelaamisen suhteen. Suurin ero vain on aikamääreet, mitkä eurheilun kanssa ovat huomattavasti lyhyemmät kuin näiden perinteisten lajien – mutta se kuvastaa nykyaikaa, ja sitä, että kaikki tapahtuu nopeammin.

Ammattikseen eurheilun parissa

Mitä sitten voisi tehdä eurheilun parissa ammattina? Ensimmäisenä tulee mieleen luonnollisesti itse pelaajat, mutta jos oikeasti lähdetään tekemään ja kehittämään pelaamisen ympärille toimivaa kokonaisuutta, on kyse paljon suuremmasta kokonaisuudesta. Tässä alla on kuva, joka hyvin kuvaa sitä mahdollisuutta, minkä eurheilu tuo nykyään.

Emme lähteneet suomentamaan tätä kuvaa, koska tämä on tällaisenään hyvä antamaan perspektiiviä sille, millainen on isompi eurheilu organisaatiot, ja miksi nämä maailman suurimmat eurheilun parissa toimivat organisaatiot ovat miljoonien liikevaihdollisia toimijoita. Iso erheiluorganisaatio on kuin mikä tahansa liiketoiminta, sillä on sen ydintoiminnot, mutta myös paljon tukevia toimintoja, jotka ovat tärkeitä kokonaisuuden kannalta, mutta jotka eivät välttämättä näy ulospäin.

Jos katsot oheista kuvaa, mikä sinusta on suomalaisten kasvavien organisaatioin suurin ongelmakohta?

Leave a Reply