Juhani ”Kantoraketti” Toivonen teki eilisiltana elektronisen urheilun historiaa

Esports on kärsinyt konkurssiaallosta ja taloudellisesta taantumasta- mikä on ollut vaikea paikka joillekin uranuurtajille

Esportsin ydinmittarit kasvavat tasaisesti

Esportsin ydinmittarit, kuten pelaajien määrä, turnausten määrä, katsojamäärät, esportsiin rakennetut pelit ja fanin kulutus, ovat kasvaneet tasaisesti monien vuosien ajan. Kun yhdistetään tämä digitaalisen adoptoinnin ja tulevien sukupolvien kiinnostuksen kasvuun pelialaa kohtaan, on selvää, että esports tulee olemaan tärkeässä roolissa kilpailullisessa viihdeteollisuudessa tulevaisuudessa.

Esports organisaatioilta vain vaaditaan oikea ja todellinen liiketoiminnallinen näkemys ja suunnitelma.

Infrastruktuuri kehittyy ja myös kyvykkyyspohja kasvaa

Fyysisen ja digitaalisen infrastruktuurin kehitys esports-turnausten järjestämistä ja toteuttamista varten jatkaa paranemistaan. Teknologia kehittyy ja laadukkaiden turnausten järjestäminen verkossa ja paikan päällä on tullut paljon helpommaksi kuin vain viisi vuotta sitten. Lisäksi nykyään yhä useammalla ihmisellä on monen vuoden kokemus esportsin parissa työskentelystä kaikilta mahdollisilta näkökulmilta, mikä johtaa entistä useamman ihmisen koulutukseen, kun he etenevät johtotehtäviin. Kyvykkyyskenttä on todellinen, mutta kyvykkyyden saanti kasvaa, ja se on jatkokasvun ydinosa.

Fanius on todellinen – erittäin todellinen.

Esports ei ole uusi asia – se on yli 20 vuotta vanha. Totuus oli silloin yhtä totta kuin tänäänkin: fanit rakastavat e-urheilua, ja fanien määrä kasvaa jatkuvasti. Pelien jännitys, vaikka ne ovatkin uusia, ja pelimaailman tarjoamat mahdollisuudet ovat valtavan kiehtovia monille ihmisille, ja olemme vasta alkaneet ymmärtää, kuinka hyvin voimme tuottaa viihdettä kilpailullisten videopelien kautta. Uusia ennätyksiä asetetaan ja rikotaan joka vuosi uusien ammattipelaajien toimesta, jotka keräävät faneja suosikkijoukkueidensa ja kilpailijoidensa ympärille. E-urheilu on tullut jäädäkseen, samoin kuin fanit.

Uusien esports organisaatioiden tie ei ole helppo

Makrotalouden maisema vaikuttaa jokaiseen liiketoimintaan ja tällaisina aikoina turbulenssi on väistämätöntä. Uuden pääoman saanti on niukkaa ja selviytymisvaatimukset tiukentuvat. Esports ei ole poikkeus tähän, ja meillä on edessämme pitkä rutistus esportsissa. Pitkä rutistus ei kuitenkaan tarkoita sitä, etteikö asioita olisi tulossa – se vain tarkoittaa, että sinun täytyy säätää strategiaasi sen mukaan.

Tekstin on kirjoittanut alunperin NiPin COO Jonas Gundersen – nyt varustettuna meidän kommentein.

Miten aloitat uuden organisaation?

Esports-organisaation perustaminen edellyttää huolellista suunnittelua ja monia erilaisia ​​tekijöitä on otettava huomioon. Tässä on muutamia perusasioita, jotka on huomioitava esports-organisaation perustamisessa:

  1. Tavoitteiden määrittäminen: Ensimmäinen askel on määrittää organisaation tavoitteet ja visio. Tämä auttaa luomaan strategian ja tarkoituksen organisaatiolle.
  2. Liiketoimintasuunnitelman laatiminen: On tärkeää laatia liiketoimintasuunnitelma, joka sisältää organisaation rahoituksen, henkilöstön, markkinoinnin ja toiminnan.
  3. Rekisteröinti: Organisaation rekisteröinti on tärkeä askel, joka vaatii huolellista suunnittelua. Tämä sisältää organisaation nimen rekisteröimisen ja luvan hankkimisen tarvittaessa.
  4. Henkilöstön palkkaaminen: Organisaation menestyksen kannalta on tärkeää palkata oikeat ihmiset oikeisiin tehtäviin. Henkilöstöön kuuluu pelaajia, valmentajia, hallintoa ja muita tarvittavia henkilöitä.
  5. Sponsorointi: Sponsorointi on tärkeä osa organisaation rahoitusta. On tärkeää hankkia sponsorointisopimuksia, jotka auttavat rahoittamaan organisaation toimintaa.
  6. Markkinointi: Markkinointi on tärkeä tekijä organisaation menestyksessä. Organisaation on markkinoitava itseään ja tuotteitaan tavoittaakseen mahdollisimman paljon katsojia ja faneja.
  7. Kilpailuihin osallistuminen: Kilpailuihin osallistuminen on välttämätöntä, jotta organisaatio voi saavuttaa menestystä esports-alalla. On tärkeää valita oikeat kilpailut ja valmistautua niihin huolellisesti.

Nämä ovat joitakin perusasioita, jotka on otettava huomioon esports-organisaation perustamisessa. On kuitenkin tärkeää huomata, että esports-alalla menestyminen vaatii myös jatkuvaa kehittymistä ja sopeutumista nopeasti muuttuvaan alaan.


Muuta mielenkiintoista luettavaa

Chatbot ja keskustelubotti – Mitä eroa niillä on?

Chatbot ja keskustelubotti ovat molemmat tekoälypohjaisia järjestelmiä, jotka voivat kommunikoida ihmisten kanssa. Vaikka nämä termit usein käytetään synonyyminä, niiden välillä on joitakin eroja. Keskustelubotti on yleisnimitys tekoälypohjaiselle järjestelmälle, joka voi keskustella ihmisten kanssa. Chatbot puolestaan ​​on tietyn tyyppinen keskustelubotti, joka on erikoistunut kommunikoimaan ihmisten kanssa erityisesti chat-palvelujen kautta.

Mitä on hakukoneoptimointi?

Hakukoneoptimointi (SEO) tarkoittaa verkkosivuston optimointia siten, että se nousee hakutuloksissa korkeammalle ja saa enemmän näkyvyyttä hakukoneissa, kuten Google. Tärkein tavoite on lisätä verkkosivuston liikennettä ja parantaa sen näkyvyyttä potentiaalisille asiakkaille. SEO:n avulla verkkosivusto voi kilpailla tehokkaammin muiden saman alan sivustojen kanssa ja saada enemmän kävijöitä ja potentiaalisia asiakkaita.

Elektroninen urheilu: Nykyajan huippu-urheilua

Elektroninen urheilu on kasvava ala, joka vaatii huippuosaamista ja tiimityöskentelytaitoja. Ammattilaispelaajat kilpailevat suurista palkinnoista ja keräävät laajaa fanikuntaa ympäri maailmaa. Elektronisen urheilun merkitys kasvaa edelleen, ja se tunnustetaan yhä enemmän omana lajinaan.

Sortter laina – Nopea ja vaivaton rahoitus

Sortter Laina tarjoaa nopean ja helpon tavan saada rahoitusta erilaisiin tarpeisiin. Lainan hakeminen onnistuu helposti Sortterin kautta, ja saat rahat tilillesi jopa samana päivänä. Lainaehdot ovat joustavat ja kilpailukykyiset, joten voit valita juuri sinulle sopivan takaisinmaksuaikataulun.

Etätyö – Uusi normaali?

Etätyö on tullut pysyväksi vaihtoehdoksi pandemian myötä. Se on mahdollistanut joustavamman työskentelyn ja vähentänyt aikaa ja kustannuksia matkustamiseen. Etätyön avulla työntekijät voivat työskennellä turvallisesti mistä tahansa ja säilyttää samalla tuottavuutensa. Mutta kuinka pysyvästi tämä uusi normaali tulee olemaan?

Leave a Reply