SuomieSports.fi

ENCE takaisin voittojen tielle

Nyt se odotettu voitto viimein tuli kun eilen myöhäisillan ottelussa ENCE kaatoi ruotsalaisen Ninjas in Pyjamas eli NiP tiimin karttavoitoin 2-1.

Ottelussa pelattiin Train, Overpass sekä Inferno kartat ja ENCE pitkästä aikaa aloitti vahvasti ja otti Trainissa karttavoiton luvuin 16-10. Puoliajalla ENCE johti 8-7 ja pystyi pelaamaan toisenkin puoliskon hyvin – mikä ei ole ollut viime otteluissa kovinkaan totuttua.

Toisena karttana ollut Overpass olikin sitten täysin Ninjojen heiniä joka otti selkeän 11-4 ja 5-0 karttavoiton ja tässä vaiheessa oli jälleen pelko, että eikö ENCE vieläkään löydä voiton avaimia.

Kolmas kartta ja Inferno, kartta joka on ENCEn mielikarttoja ja tällä kertaa sen näki myös tapahtumista, puoliajalla ENCE johti 10-5 eikä NiP pystynyt nousemaan enää haastajaksi vaan ENCE vei viimeisinkin kartan 16-8 ja koko ottelun 2-1 ja vihdoista viimein sain ESL Pro liigavoiton myös tässä turnauksessa.

ENCEn parhaat tilastollisesti olivat Jere “sergej” Salo, Jani “Aerial” Jussila sekä Miikka “suNny” Kemppi, jotka kylläkin tilastojen valossa hävisivät Ninjojen parhaille, kiitos kakkoskartan, mutta onneksi pelivoittoon tarvittiin kahden kartan voitto.

Samanaikaisesti ESL ilmoitti ESL One Rion Majorin siirrosta marraskuulla ja voittopotin nostamisesta kahteen miljoonaan dollariin. Näillä näkymin Rion Jeunesse Areena näkee CS:GO turnauksen 19.-22.11.2020 samalla jää 2020 Fall Major pelaamatta. Tästä syystä myös palkintopotti tuplaantuu ja siitä tulee koko CS:GO pelaamisen ennätyspotti. Siirto oli pienoisena yllätyksenä sillä muuten taistelu koronavirusta vastaan on peruuttanut lähes kaikki muut kilpailut ja esimerkiksi Tokion olympialaiset siirrettiin vuodella eteenpäin.

Marraskuun karsintojen eli Minor turnausten päivämääriä ei ole vielä päätetty. Mutta näyttää siltä että joukkueet, jotka ovat olleet TOP14 StarLadder Majorissa joutuvat pitämään kiinni tiimirostereistaan jos haluavat osallistua Rio Majoriin sillä 3/5 on nimimivahvuus jolla mukaan on mahdollista selviytyä.

Tähän mennessä ESL One Rio Majorissa nähdään: G2, mouseesports, FaZe, cOntact, North, MIBR, Natus Vincere, Astralia, Liquid, Ecil Geniuses, 100 Thieves, Vitality, Virtus.pro sekä meidän suomalaisten ENCE.

Leave a Reply