Derkestä maailman paras VALORANT-pelaaja, Fnatic murskatessa Sentinelsin VCT LOCK//IN -turnauksessa

Valorant turnauksessa Sentinels vs. Fnatic -avauskierroksen ottelu VCT LOCK//IN:ssä  oli vaikea katsella, eikä ainostaan striimin heikkouden vuoksi. Sentinels löysi itsensä ruman lyönnin väärältä puolelta, jota johti Fnaticin dynaaminen Nikita “Derke” Sirmitev.

Fnatic teki esimerkin Sentinelsistä Havenin valinnassa. Vaikka TenZ näytti välähdyksiä mahdollisesta paluusta huippukuntoon, Derke osoitti lopullisesti, että hän on edelleen pelinsä huipulla Jettillä. Sentinelit näyttivät hieman hajanaisilta hyökkäyksessä ja Derke rankaisi heitä kerta toisensa jälkeen. Derke pystyi menestymään suotuisissa olosuhteissa, kun taas Leo ja Chronicle tekivät yhdessä seitsemän seitsemästä onnistuneesta avausmurhasta, mikä johti 13-6-voittoon Havenista.

Splitissä Sentinels näytti siltä, että he olivat palanneet liiketoimintaan hyökkäyspuolella, ja TenZ otti yllättävän Sage -valinnan. Mutta Fnatic nappasi kolme kierrosta sulkeakseen puolustuspuoliskonsa ja oli pysäyttämätön hyökkäyspuolellaan, pudottaen vain yhden kierroksen toisella puoliskolla.

Derke hallitsi sarjaa 43 tapolla kahdella kartalla ja yhteensä vain 23 kuolemalla, mikä riittää 302-sarjan ACS:ään, mutta Fnatic pelasi sarjan kokonaisuudessaan erittäin hyvin. Samaa ei voitu sanoa Sentinelsistä, etenkään entisestä XSET-duosta Zekkenissä ja dephhistä, joka päättyi yhdistettyyn 0.5 tappo/kuolema-suhteeseen. Pöydällä Liquidin RedgaR totesi, että Sentinels kamppaili teloitusten ja aukkojen löytämisen kanssa Fnaticin puolustuksessa.

Sentinelsin varhaisen poistumisen myötä vain yksi pohjoisamerikkalainen joukkue on edelleen kilpailussa VCT LOCK//IN:ssä, ja 100T kohtaa FUT Esportsin jännittävän, kapean voiton jälkeen EDward Gamingista eilen. Fnatic siirtyy ottamaan vastaan FURIA vs. T1 -voittajan.

Itse ottelu

Fnatic vs. Sentinels -ottelua VCT LOCK//IN:ssä  voidaan helposti pitää turnauksen odotetuimpana ensimmäisen kierroksen otteluparina. Mutta fanit, jotka katsovat ympäri maailmaa, voivat tuskin nähdä, mitä tapahtuu uskomattoman viiveen ja pätkittelyn vuoksi.

Ensimmäisessä kartassa oli kourallinen häiritseviä viiveitä, mutta Splitin toisen kartan aikana ongelma oli pahentunut huomattavasti lähetyksessä, kun stream-viive johti ottelukokemukseen, joka oli lähes katsomaton kaiken katkeilun vuoksi. Ottelun tapahtumia jää väliin ja pelaajat näennäisesti teleporttaavat ympäri karttaa, ja jopa virallisilla VALORANT-kanavilla jaetut kohokohdat  ovat myös jäljessä ja pätkivät.

Splitin ensimmäisellä puoliskolla ottelun lähetys kesti pidennetyn viiden minuutin tauon yrittääkseen korjata tekniset ongelmat, ja selostaja välitti faneille, että lavalla pelaavilla pelaajilla ei ollut mitään ongelmia. Ottelu jatkui heti viiden minuutin tauon jälkeen, ja kommentaattori Brennon Hook huomautti vitsaillen, että hän “pureskeli kaapeleita”. Mutta kun Sentinels kutsui ensimmäisen taktisen aikakatkaisunsa, pätkittely näytti palanneen.

Tekniset ongelmat olivat aiemmin yleisempi osa VCT-lähetyksiä aiempina vuosina, mutta ajan myötä ongelmien määrä on keskimäärin laskenut. Ja tässä VCT LOCK//IN -tapahtumassa tekniset tauot ovat olleet harvoja ja lyhyitä, lähinnä pelaajien vaihdeongelmien seurauksena.

Sentinels vs. Fnatic -ottelun päätyttyä T1:n ja FURIA:n välinen ottelu päättää Omega-haarukan ensimmäisen kierroksen.

Leave a Reply