Astralis, tanskalainen yli 6 miljoonan euron Esports organisaatio

Tanskalainen Astralis on julkistanut vuoden 2020 tuloksensa ja lupailee, ettei se hae uutta rahoituskierrosta vuodelle 2021, vaan pyrkii etenemään tämän kauden ilman uusia sijoittajia ja rahoitusta, tämä vaikka organisaation kassavirta on yhä negatiivinen. Organisaatio ei siis tee tulosta, mutta näkee vuoden 2021 jo parempana kuin vuoden 2020.

Vuoden 2020 liikevaihto nousi vuoden 2019 5,59 miljoonasta lähellä kuutta miljoonaan, ollen vuoden lopulla 5,93 miljoonaa puntaa eli lähes seitsemän miljoonaa euroa (6,91). Yksi isoista rahalähteistä organisaatiolle olisi League of Legends ja sen franchise maksut ovat siirtyneet vuosille 2021 ja 2022.

Vuodelta 2021 organisaation johto uskoo saavansa 44 % enemmän tuloja sponsoroinnin eli yhteistyön kautta ja 86 % lisää rahaa liigojen liikevaihdostta. Samalla on laskettu, että organisaation omat joukkuekulut pysyvät suurinpiirtein samalla tasolla kuin edellisenä vuotena, nousten vain 3%. Varsinki liigojen toiminnoista on tulossa lisää franchise tuloja sekä mediaoikeuksien roaylteja. Franchise oikeudet antavat Astralikselle jatkuvasti pääsyn pelaamaan rahakkaisiin turnauksiin, jota kautta tuloksen tekomahdollisuudet ovat entistä paremmat.

Vuoden 2021 tavoitteet liittyvät joukkueiden suoritustason nostamiseen uusien tiimien ja pelaajien kohdalla sekä uusien brändien rakestamiseen. Lisäksi Astralis lähtee kehittämään sekä digitaalisten alustojen että fyysisten kaupparatkaisujen myyntiään.

Mennyt vuosi vaikutti kasvuumme siirtäen kaiken 9-12 kuukaudella eteenpäin, olemme kuitenkin tyytyväisiä tulokseemme ja liiketoiminnan kehitykseen.

Anders Horsholt, toimitusjohtaja Astralis

Tätä uutista lukiessa ei voin kuin miettiä, mitä me teemme Suomessa niin paljon erilailla, ettei meille synny näin isoa eurheilu organisaatiota? Miksi suomalaiset organisaatiot eivät hae tai saa samanlaista rahoitusta, olemmeko me Suomessa liian vähään tyytyväisiä?

Leave a Reply