Valve peruttaa vuoden ensimmäisen Dota2 majorin

Pelinkehittäjä Valve on peruuttanut ensimmäisen Dota 2 Major -tapahtumansa 2022, tapahtuman, jonka odotettiin päättävän Dota Pro Circuitin talvikiertueen.

Peruutuksen seurauksena Valve on antanut joitain muutoksia Dota Pro Circuit 2021 – 22 -kauteen. DPC-pisteet, jotka yleensä kerättiin tapahtumassa, jaetaan nyt kauden toiselle ja kolmannelle majorille. Lisäksi Talvikiertue päättyy virallisesti, kun kaikki alueelliset liigaturnaukset ovat päättyneet.

Valve mainitsi COVID-19-huolenaiheet pääasiallisena syynä peruuttamiseen ja selitti tiedotteessa, että viruksen uudet, nopeasti leviävät variantit tekevät LAN-turnauksen isännöinnin mahdottomaksi tällä hetkellä. Myöhemmin Majoreja suunnitellaan edelleen, mutta Valve ei jakanut yksityiskohtia.

Perinteisesti Dota 2: n vuoden ensimmäinen major tulee alkuvuodesta, ja se merkitsee DPC- kilpailukalenterin talvikauden päättymistä. Kilpailevat joukkueet odottavat nyt kevättä kauden 2021/22 ensimmäiseen major-kisoja varten. Perinteisesti tämä on pelattu maaliskuussa.

Valve selitti tiedotteessa: “Kun Dota Pro Circuit 2021-2022 -kauden talvikierros päättyy, olemme tehneet vaikean päätöksen peruuttaa ensimmäinen Major. Vaikka toiveet kansainvälisen LAN-tapahtuman järjestämisestä olivat korkealla, covid-19-kantojen löytäminen ja leviäminen ja siitä johtuva matkustusrajoitusten lisääntyminen ovat tehneet kaikkien pätevien joukkueiden kokoontumisen LAN-turnaukseen mahdottomaksi.”

Leave a Reply